Ristiriitaisia viestejä?

Hämeenlinna ja Janakkala riidoissa kuntauudistuksesta”, uutisoi Kuntalehti. Uutisen alkuperäinen lähde on Ylen alueuutiset: ”Kuntauudistus repii kuntien välejä”. Joku on väittänyt, ettei huonoa julkisuutta ole olemassakaan, mutta tässä tapauksessa en ole niin varma asiasta.

Janakkala vetää artikkeleissa sympatiapisteet kotiinsa, Hämeenlinna ei vetoa yhtä sympaattisesti. Ehkä tämä on juuri sitä mielikuvaa jota haluammekin luoda?

Tai sitten ei. Kaikkihan me tiedämme, että kaikki viestintävälineistä luettu ei pidä paikkaansa. Kireä fiasko-uutinen saa huomattavasti enemmän lukijoita kuin tavallisempi sopuhymähtely.

Jos olisin vasta muuttamassa tänne, minua eivät houkuttelisi kuntakiukuttelu-uutiset. Päinvastoin. Jos olisin siirtämässä mahdollista menestyvää yritystäni tänne, uutiset eivät silloinkaan houkuttelisi minua tänne.

Vaikkei siihen, mitä viestintävälineissä kerrotaan, voi paljoakaan vaikuttaa, kannattaa sitä silti aina aktiivisesti yrittää. Hämeenlinnalle tekisi hyvää olla haluttu yrittäjien pesäpaikka. Työvoimahan on alueella todella uskollista ja eläminenkin huomattavasti pääkaupunkiseutua edullisempaa. Työpaikkoja täältä löytyy vain harvoille, mutta yrittäjät olisivat lahja koko maakunnalle. Jos maltamme ikäviltä otsikoiltamme houkutella heitä tänne. Maltammeko?

 

8 kommenttia artikkeliin “Ristiriitaisia viestejä?”
 1. Leo Leppänen sanoo:

  Hei Susanna!

  Kirjoitin äsken Viikkouutisiin ensi perjantaina julkaistavan kolumnini ja lähetin tekstin päätoimittajalle. Arvioin tekstissä lyhyesti, miksi käämit ovat kärähtäneet Janakkalassa ja Hattulassa. Kyllä tässä asiassa Hämeenlinnan kaupungin eliitti voi syyttää vain itseään.

 2. Hei Susanna!

  Kiitos, kun arvostat yrittäjyyttä, mutta en oikein usko, että kokenut yrittäjä menisi siihen lankaan, että viestintävälineiden positiivisuus hämäisi häntä uskomaan, että kaikki hyvin. Kyllä paikkakunnan valitseminen yritykselle, täytyy perustua oikeaan faktaan.
  Itse olen saanut sen mielikuvan radiohaastatteluista, että Hämeenlinnan neuvottelijat ovat aika ylimielisellä asenteella liikkeellä. Sen verran kireää, ja ärsyyntynyt äänensävy oli, että en usko sen ainakaan auttavan neuvotteluissa.

  Inkeri Valtonen

 3. Leo: Mielenkiinnolla odotan kirjoitustasi.

  Inkeri:Ajattelin jotenkin niin, että toimittaisiin niin, että olisi oikeasti mukavampaa kerrottavaa tästä kauniista kaupungista. Mitä tarvitsisi tapahtua, että azlkaisi syntyå positiivisia juoruja?

 4. lauantain viikkouutiset sanoo:

  Hellsten antoi lauantaina lausunnon jonka mukaa Hämeenlinna, Hattulan ja Janakkalan pitäisi istua samaan pöytään ja löytää yhteinen linja asioiden hoitoon. No mikä muu linja Hellstenille ja Hämeenlinnalle kelpaa kuin se että tehdään sote asiat yhdessä ja parin vuoden päästä kuntaliitos? Miksi siis pitäisi istua alas jos muita vaihtoehtoja ei ole ja tämä vaihtoehto on naapureiden osalta tyrmätty. Samoin Loppilainen Heinonen tänään radiossa saneli että päättäjien pitäisi nähdä parikymmentä vuotta eteenpäin ja tehdä rohkeita ratkaisuja, mitäs jos Heinonen näkeekin väärin?

 5. Tähän täytyy lisätä yksi näkökulma toisesta blogistani – ison ja pienemmän suhteesta 😉

  http://maailmaalinssinlapi.blogspot.com/2011/09/iso-syo-pienen-big-one-eats-smaller-one.html

 6. lauantain viikkouutiset sanoo:

  Toisaalta norsunkin voi syödä jos sen paloittelee 🙂

 7. lauri kivimäki sanoo:

  Olen asunut nyt Lammilla (en mielestäni Hämeenlinnassa) lähes 2 vuotta. Ei se Janakkalan poliittinen kulttuurikaan ollut demarivetoisena aina kivaa katsottavaa,samat naamat vuodesta toiseen. Valta ”turmelee”-tavallaan, tekee päättäjistä korvaamattomia. Hämeenlinnan poliittisessa kulttuurissa on jotain hyvin erilaista-en osaa sitä sanoin kuvata. Kiemunkikin pilattiin nopeasti-saatiin samaan ”veli”-systeemiin. Ketä muuttaa Hämeenlinnaan-eläkeläisiä-vai työssäkäyviä.Olen jäävi-62 vuotias-viel töissä.

 8. Kai kaikki alkaa näyttää erilaiselta, kun riittävän kauan katselee samasta paikasta. Ainakin erilaiselta kuin tuoreemman katsojan silmin. Pysyvyys on hyvä juttu tiettyyn pisteeseen asti. Vaihtuvuutta ja uusia ajatuksia tarvittaisiin silti pysyvyyden vastapainoksi.

Jätä kommentti

css.php