Luontoa löytyisi, jos löytäisi

perhe 6 3 p.JPG 

Se, mikä Hämeenlinnassa osataan, on vihreys ja luonto. Enkä nyt ollenkaan valittele moottoritien kupeesta hakattujen puiden perään – se näköala ei ollut ollenkaan Hämeenlinnan parasta antia. Kaunista vihreää kaupunkimaisemaa löytyy sen sijaan lähes kaikkialta muualta kaupungista.

Onneksi vihreys ja luonto eivät rajoitu vain hyvin hoidettuun kaupunkimaisemaan. Upeaa luontoa löytyy Hämeestä pilvin pimein. Vaan mistä, sitä tietoa onkin jo vaikeampi löytää.

Luontoon.fi -sivusto tarjoaa onneksi tietoutta myös hämäläisistä luontokohteista. Hämeenlinnan virkistyalueyhdistys tarjoaa tietoa jo Hauholaisistakin luontokohteista, mikä on huomattava lisä. Sen sijaan Häme-sivusto (http://www.hame.fi/) esittelee vain muutaman kohteen kohdassa Nähtävyydet ja käyntikohteet: Kansallispuistot ja luontokohteet. Lammilla ja Hauholla ei sivuston mielestä esimerkiksi ole ollenkaan luontokohteita. Myöskään Evoa ei löydy näiltä sivuilta.

Puskaradio kertoo hyvistä luonto- ja ulkoilukohteista, kun jaksaa riittävästi kysellä. Toivoisin silti hieman tarmokkaampaa panostusta luontotiedottamiseen Kanta-Hämeessa nykyistä laajemmin. Aulangolla törmää turisteihin tämän tästä – mutta Aulangosta onkin helppo löytää tietoa. Kelpaisivatko luontoturistit muualle Hämeeseen?

Jätä kommentti

css.php