Uushämäläisille tukiyhdistys?

Ylen mukaan Hämeenlinna on vaikea kaupunki tutustua. Siltä minustakin tuntui viiden ensimmäisen asuinvuoteni aikana täällä. Sittemmin huomasin, ettei ilmaus ole välttämättä tarkka: Hämeenlinna on ehkä ennemminkin HIDAS kaupunki tutustua.  Nyt reilun 17 vuoden asumisen jälkeen tunnen oloni täällä oikein kotoisalta. Siis niin kotoisalta, kuin muualla työskentelevä ehtii olonsa tuntea.

Tänne muuttamisen jälkeen pohdin tukiyhdistyksen perustamista uushämäläisille. Silloin kahden pienen lapsen äitinä en jaksanut vielä ryhtyä tehtävään. Ajan myötä voimavaroja on välillä löytynyt, mutta olen toivonut tilanteen jo muuttuneen. Niin moni oli selvittänyt minulle Hämeenlinnaan muuttamisen ja kotoutumisen ihanaa helppoutta. Ylen uutinen kertoo kuitenkin, ettei tilanne ole välttämättä täysin muuttunut.

Ilokseni olen kuitenkin huomannut, että kaupat ovat keskustassa jo pitempään auki kuin 90-luvulla. Nyt ehdin hyvin käymään erikoisliikkeessä, kun suunnittelen päiväni huolella. Muita iltamenoja ei juuri tule päivien päätteeksi suunniteltua. Tärkeää on kuitenkin, että ehdin hoitamaan kotipaikkakunnalla edes jotain asioitani silloin tällöin.

Ilman työpaikkaa Hämeenlinnassa en olisi juurtunut tänne koskaan. Sitä ylellisyyttä ei kuitenkaan ole tarjolla kovin usein. Ilman oman työpaikan kontakteja tänne kotiutuminen on aivan sattuman varassa. Ehkä tukiyhdistykselle olisi edelleen tarvetta?

Jätä kommentti

css.php