Nokkeluus ja äly yllättävät pimeässä

Omaan järjen valoon on järjetöntä luottaa niin paljon, että poukkoilee tällä pimeydellä autojen eteen ilman heijastinta. Niin hohtavaa järjen valoa tuskin onkaan, että se pimeydessä valaisisi tietä ja tekisi pimeässä kirmailevan älypään näkyväksi. Suosittelen heijastimen, mieluummin useammankin ostamista.

Yhteen heijastimeen pukeutuminen ei vastaa valoteholtaan katulamppua, eikä yksi katulamppukaan vielä kunnon valaisemiseen riitä – jollei sitä nyt raahaa kovin lähellä vartaloaan mukanaan koko kävelymatkan ajan. Yksi heijastin ei toimi vielä henkivakuutuksena, joten silloinkaan ei kannata ryhtyä koettelemaan autoilijoiden reaktioherkkyyttä ja syöksyä puskista keskelle tietä.

Aamuisin ja iltaisin liikenteeseen on pimeiden jalankulkijoiden ja mopoilijoiden (!!!) lisäksi hivuttautunut ketteriä ja ovelia autoilijoita. He selvästikin luulevat, ettei heidän ylinopeuttaan ja/tai muita liikennerikkomuksiaan voi kukaan havaita pimeässä. Ja siksi yksi ajaa tolkutonta ylinopeutta ja toinen ryömittää autonsa aamukuudelta punaisena hohtavien liikennevalojen ohi risteykseen painaakseen sitten nastan lautaan. Ja kun kaistamerkinnät eivät pimeässä hohda riittävän kirkkaasti, ei niitäkään tarvitse muutaman nokkelan autoilijan mukaan laskea edes olemassa oleviksi. Siitä ajetaan, mistä helpoiten pääsee.

Vaikka olen kohtuullisen tottunut autoilija, minua ahdistaa nykyisin tuolla pimeässä. Vedän vatsaani sisään, niinkuin se auttaisi minua pysymään poukkoilevien autoilijoiden, jalankulkijoiden ja pimeiden mopoilijoiden ulottumattomissa. tiedän, ettei se auta ja teen sen kuitenkin.

Olkaapa varovaisia. Huomioidaan muitakin…

Jätä kommentti

css.php