Haluttava? Houkuttava?

Jos Hämeenlinna haluaisi erottautua houkuttavana asuinkaupunkina, yksi vastustamattomimpia vaihtoehtoja olisi ryhtyä kehittämään asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia reippaasti muita kaupunkeja paremmiksi. Suurin osa meistä asukkaista haluaisi päästä vaikuttamaan omaan arkeensa kohdistuviin päätöksiin ja suunnitelmiin. Se olisi vetovoimaista.

Helppoahan se ei olisi. Tiedottamista täytyisi tehdä huomattavasti nykyistä enemmän, monipuolisemmin, ymmärrettävämmin ja aikaisemmin. Tiedottamisen yhteydessä täytyisi panostaa kaupunkilaisten kuulemiseen, ihan aitoon kuulemiseen. Sellaiseen, jota työelämässä peräänkuulutetaan hyvän johtamisen osatekijänä. Voisi olla yhtä hyvin meillä hyvän kaupungin johtamisen osatekijä.

Tässä kohtaa tulee ehkä se vaikein paikka. Pitäisi oikein rehellisesti ja avoimesti pyrkiä löytämään aidon kuulemisen keinot, jotka ovat kaukana hyvän hallintotavan edellyttämästä näennäiskuulemisesta.

Kuntaliitosten aiheuttamista kasvukivuista pitäisi jo päästä eteenpäin. Ei kokonaan, mutta peruutuspeilin lisäksi voisi kaunis kaupunkimme askeltaa jo eteenkinpäin. Haluammeko olla houkuttelevampi asuinkunta kuin muut kunnat? Jos, niin miten sen teemme? Ja mitä enää odotamme?

 

Jätä kommentti

css.php