Vaikuttamismahdollisuus?

Ensin ilahduin, sitten ärsyynnyin, keräsin sisuni ja loppujen lopuksi onnistuihan se jotenkin.

Ilahduin kaupungin virkamiesten yrityksestä kuunnella kaupunkilaisten mielipiteitä Hämeenlinnan keskustan liikennesuunnittelussa. Ajatus on upea. Enää pitää saada kaupunkilaiset tietoisiksi tästä mahtavasta vaikuttamismahdollisuudesta, ajattelin. Tiedotustahan tarvitaan tällaisissa asioissa paljon ja vieläkin enemmän, jotta vaikuttamiskanava löydetään ja sitä myös käytetään.

Ärsyynnyin kyselyyn vastatessani melko pian. Teksti oli pientä, sellaista kärpäsen jätöksen kokoista, kysymykset vaikeasti vastattavia ja karttojen latautuminen kesti meidän koneellamme järkyttävän kauan. Jos en olisi ollut yltiöpäisen motivoitunut kertomaan mielipidettäni, olisin antanut periksi moneen kertaan. Enhän minä löytänyt kartalta Sibeliuksenkatua. Enkä edes muista, missä Kasarmikatu on. Ja sitten pitäisi ottaa kantaa siihen, kumpi on parempi reitti…

Keräsin sisuni ja latasin lisää karttoja, vaikka jouduinkin odottamaan vielä lisää. Odotin innolla pysäköintiratkaisujen kyselyjä ja vastasin niihin, vaikken mielestäni löytänytkään oikeaa ratkaisua. tarjolla oli toriparkkia (EI sitä!!!), kadunvarsipysäköintiä, parkkihalleja ja pitäaikaispysäköintiä. Mutta linja-autoaseman aluetta ei kysymyksissä tarjottu vaihtoehdoksi lainkaan. Olisikohan se ollut jokin noista muista… Tuntui, ettei kaikkia vaihtoehtoja oltu kirjoitettu näkyviin, mutta vastasin silti. Olihan siellä onneksi kohta: jokin muu.

Loppujen lopuksi onnistuihan se jotenkin. Karttapalautesivu meni jumiin, kun yritin piirtää sinne aluetta. Piirtämättä jäi. Palautesivu ei lähtenyt ensin matkaan, sillä olin unohtanut täyttää kentän, jonka merkitystä en edes ymmärtänyt. No, täytin siihen sitten jotain. Aikaa kului mahdottomasti ja vastasin myös kysymyksiin, joihin olisin ehkä voinut olla vastamattakin. Toivottavasti jotain viestistäni meni perille asti.

Seuraavaa kertaa varten toivon kehittyneempää ja helpommin vastattavaa kyselyä. En löytänyt tietoa helposti nettisivuilta, mutta toivon todella, että palautetta voi antaa muutenkin kuin tämän ylettömän haastavan nettipalautteen muodossa. Minäkin olisin halunnut vain kertoa, etten halua toriparkkia keskustan automäärää lisäämään. Miten jaksaa tietotekniikasta vähemmän piittaava mummo marssia tämän kyselyn läpi? Voihan hän kertoa kantansa jotenkin muuten? Toivon niin. Kiitos kuitenkin tästä urhoollisesta yrityksestä antaa meille kaupunkilaisille vaikuttamismahdollisuus! Ensi kerralla sitten hieman paremmin 🙂

Kommentti artikkeliin “Vaikuttamismahdollisuus?”
  1. Heippa!

    Täytyy myöntää, että nyt luin ekan kerran tästä kyselystä ja vakuttamismahdollisuudesta. Sinänsähän se on aivan upea juttu, jos kaupunkilaisia kuullaan,mutta missähän siitä on informoitu?

    Käyn kyllä katsomassa ja yritän täyttääkin sen kyselyn, mutta jos se tosiaan on yhtään hankala, niin täytyy olla tosi innostunut asiasta, että sellaisen täyttää. Suren myös niiden kaupunkilaisten puolesta jotka eivät käytä nettiä. Keskustassa asuu erittäin paljon vanhuksia ja nyt heidän ääntä ei kuulla ollenkaan. He myös tarvitsevat julkisia kulkuneuvoja ja fiksuja ratkaisuja liikkumiseen kaupungilla. Eli tärkein ryhmä jää kyselyn ulkopuolelle.
    Olisi myös kiva tietää,kun kysely aika on ohi kuinka monta siihen osallistui. Pian voidaan vedota siihen etteivät kaupunkilaiset ole kiinnostuneita vaikuttamisesta, kun syy onkin liian hankalassa kyselyssä.

    Inkeri Valtonen

Jätä kommentti

css.php