Ahveniston uusi maauimala tarvitsee myös pysäköintihallin – tai bussivuoron

Ahveniston rantaan houkutellaan lisää uimareita ja vapaa-ajan viettäjiä kunnostamalla hyppyaltaasta maauimala. Jokainen Ahveniston rannassa kuumana kesäpäivänä vieraillut tietää, että rannassa on autopaikkoja armottomasti liian vähän.  Jo nykyisellä kävijämäärällä autoja pysäköidään puolivallattomasti. Uudet vierailijat eivät saa kulkupelejään mahtumaan mitenkään nykyiseen ympäristöön. Nykyisen parkkipaikan kohdalle tulee siis rakentaa myös pysäköintihalli!

Vaihtoehtoisesti rantaan voitaisiin kieltää saapuminen moottoriajoneuvoilla ja järjestää kesäajaksi harjulle säännöllinen bussivuoro. Jälleen kaikki Ahveniston rannassa käyneet tietävät, kuinka kapea ja jyrkkä rantaan johtava tie on. Ehkä sitä voisi muokata linja-autoille kelvollisempaan kuntoon?

Luonto kärsii molemmissa tapauksissa, mutta niin se kärsii joka tapauksessa, jos rantaan halutaan kerätä yhä suurempaa kävijämäärää. Toivottavasti joku keksii jotain luontoystävällistä.

Jätä kommentti

css.php