Kuka nyt ymmärtäisi liikennejärjestelyjen perään…

Enpä osannut kuvitella etukäteen, millaisia liikennejärjestelyitä moottoritien katteen rakentaminen edellyttäisi. Monesti mieleen hiipii sellainen epäilys, ettei kukaan tiedä vieläkään. Ruuhkaisten risteysten liikennevalojen toimimattomuus aiheuttaa ahdistusta ja täpäriä tilanteita. Sekä kaupungista poistuminen että kaupunkiin saapuminen on mahdollisimman haastavaa.

Liikennejärjestelyjen toimimattomuus ja ajoittaiset helsinkimäiset ruuhkat ovat saaneet minut miettimään erilaisia saapumis- ja poistumisstrategioita. Olisin mielelläni lukenut ehdotuksia vaihtoehtoisista liikennereiteistä jostain jo valmiiksi pureskeltuna, vaan en ole sellaiseen törmännyt. Siispä itse keksimään. Uudet poistumis- ja saapumisreittini keskittyvät kiertämään Hämeenlinnan keskustan kaukaa. Parempaakaan en keksinyt.

Tänään kävinkin pitkästä aikaa Hämeenlinnan keskustassa, kun sinne oli oikein asiaa. Vähän ennen kuutta kaupunki huusi tyhjyyttään. Vaikka kaupat olivat auki vielä vartin, olisi voinut luulla toisin. Eipä sen puoleen, siihen aikaan pääsi katteen rakennusmaan ohikin ajamaan kuin tyhjää vain. Missä kaikki oikein ovat?

Jätä kommentti

css.php