Kaupunkipuisto paremmin esille

Hämeenlinnan luonto ja kaupunkipuisto jaksavat ilahduttaa minua vuodenajasta toiseen ja vuodesta toiseen. Vaikka kaikki eivät aina luonnon päälle niin ymmärräkään, jaksan ylpeillä kauniilla ja monipuolisella elinympäristöllämme.

Kaupunkipuistoa mainostaisin ja esittelisin enemmänkin sekä kaupunkilaisille että ohikulkeville matkaajile. Kaupunkipuisto olisi mitä mainioin syy pysähtyä Hämeenlinnassa. Kun siitä tietäisi. Kun sen löytäisi. Ja kun sinne pääsisi.

Aikani etsittyäni löysin Hämeenlinnan kaupungin nettisivuilta kaupunkipuiston kartan. Siihen oli merkitty jopa pysäköintialueet. Erityisesti Linnanpuiston, Kaupunginpuiston ja Aulangon alueen reiteille pyrkiessäni olen eniten pähkäillyt sopivaa pysäköintipaikkaa etsiessäni. Saman haasteen eteen joutuvat ne ihmiset, jotka ohikulkiessaan pysähtyisivät kaunista kaupunkiamme ihailemaan. Nettisivujen kartta on hyvä, mutta sen voisi laittaa paremmin löydettävälle paikalle.

Kaupungilla liikkuessa täytyy tällä hetkellä vain tietää, mihin on menossa. Satunnainen vierailija voisi ilahtua kovasti puistoihin ja niille soveltuville pysäköintialueille ohjaavasta opastuksesta. Opastusta pitäisi olla huomattavasti nykyistä enemmän. Esimerkiksi Joutsenlammen näkötornin luona on yksi opastekyltti, mutta siinä vaiheessa on pitänyt osata suunnistaa jo sinne asti.

Iso puistoalue kaipaisi lisäksi muutaman kesäkahvilan, jonne voisi pysähtyä kahville tai vaikkapa pirtelölle. Puistoalueet voisivat houkuttaa kävijöitä kauempaakin. Kunhan siis opastus olisi kunnossa 🙂

Kannustan kaikkia hämäläisiäkin nautiskelemaan puistojemme ja luontomme annista ympäri vuoden. Nähtävää riittää yllin kyllin, vaikka lokit jättäisikin ruokkimatta 😉

Jätä kommentti

css.php