Terveyskioskista apua ruuhkiin ja kustannuksiin

Perjantain Hämeen Sanomissa oli mielenkiintoinen artikkeli terveyskioskeista terveysasemien ruuhkien helpottajina ja kustannusten pienentäjinä. Terveyskioskeista on tehty nyt oikein tutkimus (Tampereen yliopisto), jonka tulokset yllättivät ainakin minut positiivisesti.

Sen lisäksi, että terveyskioskit helpottavat terveysasemien ruuhkia, niiden kustannukset ovat vain kolmanneksen terveyskeskuskäynneistä! Terveyskioskit tuovat myös lisää matalan kynnyksen palveluja terveydenhuoltoon. Jatkossa tavoitteena on lehtiartikkelin mukaan laajentaa terveydenhoitopalveluja myös mielenterveyspalvelujen puolelle.

Mallia on nyt siis testattu, koekäytetty ja tutkittu. Tulokset ovat vain ja ainoastaan positiivisia. Nyt ei ole varmasti mitään estettä sille, ettemmekö voisi täällä Hämeessäkin ottaa käyttöön kustannustahokkaat ja matalan kynnyksen terveyskioskipalvelut. Nyt vain uutta terveyskioskia odottelemaan!

Jätä kommentti

css.php