Driftaajat ja muut kevään autotörpöt

Ei kevättä ilman Susannan liikennesaarnaa: tässä siis tälle keväälle 🙂

Epävirallisena kaupungin kiitoratana toiminut Marssitie on saanut kiihdytysajojen lisäksi muitakin autourheilun harrastajia liikenteeseen. Driftauksen näköistä luisuttelua (=auton puoliholtitonta melkein käsistä menettämistä) opettelevat yksilöt ovat huomanneet tien kiihdytyssuoran takuu-upeaksi harjoittelupaikaksi. Autot heittelehtivätkin melkoisella keikulla – onneksi henkilövahinkoja ei ole vielä (tietääkseni) tapahtunut.

Risteävät hiekkatiet ovat saaneet driftauksen expertit liekkeihin (nimeltä mainitsematonta kiekkoselostajaa lainaten). Kauhulla todistin koiran ja muutaman muun kävelijän kanssa kapealla hiekkatiellä (luojan kiitos) jotakuinkin onnistunutta käsijarrutuplakäännöstä. Vasta siinä vaiheessa, kun näin autossa istuvien nuorten miesten nauravan, uskoin vaaran olevan ohi. Siihen asti jännitin vain sitä, mihin päin auto suistuu kovassa vauhdissaan. Täytyy myöntää, että pelotti ja ahdisti. Jalankulkijoita oli tien molemmin puolin.

Yhtään paremmalta ei tuntunut tämän aamuinen työmatka, jolloin kaupunkialueella autoilija katsoi olevansa täydellisen kykenemätön jarruttamaan autoansa turvallisesti, vaikka orava (selvästikin TYHMÄ sellainen) keikkui jostain ylikiinnostuneena keskellä kaistaa. Jarruttaahan ei voinut, ei yhtään. Orava rassu pomppi holtittomasti auton alla ja seuraavankin auton alla, joka seurasi edellistä puskurituntumalla. Orava juoksi lopulta tien sivuun, kun tilaisuus tuli, mutta ihme on, jos se moisista yliajoista selviytyi. Ikävältä tuntui.

Moottoritiellä löytyy uusi kansanliike: VKV = Vasemman Kaistan Valujat. He ovat niitä, joiden elämäntehtävänä on ohittaa, vaikkei kulkupelin vauhti aina riittäisikään.  Heitä tukee toinen kansanliike: VKA = Vasenta Kaistaa Aina kun on mahdollista.  Näiden yhteistyön tuloksena moottoritien vasen kaista täyttyy jatkuvasti autojonoista. Oikea kaista sen sijaan lähes ammottaa tyhjyyttään. Ei sen ihan niin pitäisi mennä…

Päätän jokavuotisen saarnani tällaiseen teemaan ja toivon, että jokin jossain muuttuisi parempaan. Joka tapauksessa olen edelleenkin varsin innokas vapaaehtoinen ylimääräiseen liikennevalvontaan… 😉

Jätä kommentti

css.php