Kenellä vastuu kroppamme huoltotalkoista?

Terveydenhuolto ja sairaudenhoito ovat aivan liian edullisia yhteiskunnassamme. Siksi me kaikki emme panostakaan oman terveytemme hoitamiseen, vaan elämme miten sattuu kulloistenkin mieltymystemme mukaisesti. Kyllähän joku sitten korjaa tilanteen, jos jotain menee pieleen.

Jos vertaa siihen, miten miehet pitävät huolta kalliista autoistaan ja naiset parhaista vaatteistaan, terveytemme omaehtoinen hoitaminen jää aivan retuperälle. Autojen ja vaatteiden kallis hinta innostaa vastuun kantamiseen. Vaan jos oman maksan hajottamisen seurausten korjaaminen tai pitkään aktiivitupakoinnilla kerjätyn keuhkosyövän hoitaminen on melkein ilmaista, kuka viitsisi moisesta murehtia etukäteen?

Pitäisikö terveydenhuollon olla nykyistä huomattavasti kalliimpaa, että into oman kropan hoitamiseen nousisi paremmalle tasolle? Vai onko jotain muita keinoja, joiden avulla jättäisimme vastuun siirtämisen yhteiskunnalle omasta terveyden tilastamme vähemmälle ja alkaisimme itse osallistua oman itsemme huoltotalkoisiin?

 

Jätä kommentti

css.php