Elämää ja vetovoimaa Hämeenlinnassa

Löysin eilen odottamattoman paljon hämeenlinnalaista elinvoimaa Linnanpuistosta. Lähtiessäni kävelemään puistoa kohti kirjastolta, ensin kuului musiikkia ja kaikki muu vaikutti tavalliselta. Pienen kävelyn jälkeen näin puistossa mielenkiintoisen yhdistelmän: rannallinen kalastajia ja pitkälti toistasataa zumbaajaa ihan vierekkäin. Tunnelma oli mitä mainioin 🙂

Ulkopaikkakuntalaiset puhuvat Hämeenlinnasta mukavana kesäkaupunkina. Se onkin totta, tosin täällä tuntuu tapahtuvan kaikenlaista paljon enemmän, kuin annetaan ulospäin ymmärtää. Uudet kaupungin osat ovat huomattavasti kantahämeenlinnalaisia ahkerampia tiedottamaan elämästään ja tapahtumistaan ainakin kuapungin nettisivuilla.

Kaupungin nettisivujen etusivulla paneudutaan jykevästi moottoritien kattamiseen, mutta se ei ehkä ole riittävän houkuttava asia turismin tai muuttajan kannalta. Edes mahdollinen toriparkki työmaineen kaikikineen sitten myöhemmin ei tule varmaankaan osoittautumaan turistirysäksi. Jos niitä turisteja joku kaipaisi, voisi etusivulle laittaa myös jotain vetovoimaista?

Ymmärrän hyvin, että puistozumba ei ole järkevää eikä vetovoimaistakaan talviaikaan, mutta mistä löytyy Hämeenlinnan elinvoima kesän jälkeen? En suostu uskomaan, että kaupunki halvaantuisi talveksi. Kaunis tämä kaupunkimme on talvellakin siinä vähäisessä valossa, mitä tänne pohjoiseen talveksi on suotu. Siinä suhteessa olemme muiden pohjoisten kaupunkien kanssa aivan samalla viivalla. Mutta missä on talvinen elinvoimamme ja miltä se näyttää? Miltä se tuntuu? Miten sen pukisi sanoiksi?

Lisää kuvia tiistai-illan puistofiiliksistä valokuvablogissani.

 

 

Jätä kommentti

css.php