Hyvä, Koulutuskeskus Tavastia!

Ei Hämeenlinna ainakaan mikään väritön tai tylsä paikka ole.

Tai riippuu tietenkin siitä, miten ja kuka asiaa katsoo…

Vaikka kaipaan tänne lisää työpaikkoja ja työnantajia, palvelut ovat täällä asumisen kannalta kaikkein tärkeimmät. Rahaa on yhä vähemmän palveluiden tuottamiseen ja uusia yhteistyömalleja tarvitaankin, jotta vähällä rahalla saadaan palvelut pysymään riittävällä tasolla.

Tuohon aiheeseen tällä kertaa sen kummemmin kajoamatta nosta esiin yhden palveluntarjoajan täällä Hämeenlinnassa, josta olen ylpeä jokaisella solullani. Koulutuskeskus Tavastia tekee esimerkillistä työtä nuorten kouluttamisessa ja kasvattamisessa (mikä onkin melkoinen haaste tuon ikäisten kohalla :-)). Haastavampiakin tapauksia houkutellaan opintojen pariin vallan nerokkailla ja toimivilla tavoilla. Kyse on varmasti resursseista, mutta ennen kaikkea viitsimisestä, välittämisestä ja perustehtävän kirkkaudesta.

Tällainen oppilaitos tuo vetovoimaa ja asukastyytyväisyyttä. Iso peukku hyvälle työlle!

 

Kommentti artikkeliin “Hyvä, Koulutuskeskus Tavastia!”
 1. Leo Leppänen sanoo:

  Susanna nosti pramille oppilaitoksen, joka on hoitanut alueellisesti rotellinsa koulutushierarkiassamme hyvin. Tavastian toiminta on huomattu valtakunnallisesti jo pitemmän aikaa, ei kuitenkaan esimerkiksi paikallisessa mediassa kovinkaan näyttävästi. Mm. opetusviranomaiset ovat myöntäneet useita vuosia peräkkäin runsaat tuloksellisuuspalkkiot.

  Seurasin ja vertailin Tavastian ja forssalaisen FAI:n toimintaa, kun asuin Tyykikylässä. Kummatkin oppilaitokset ovat maamme huippuja. Tavastian heikkoutena on ainoastaan aikuiskoulutus,. Siihen on historialliset syyt. Hämeenlinna oli huono aikkarin omistaja ja aikkarilla oli saamaton johto. Aikkarin fuusioiduttua Tavastiaan aikuiskoulutukseen ei ole panostettu riittävästi. Nykyiseltä johdosta puuttuu ilmeisesti tähän vaativaan työhön osaaminen.

  Jotenkin tuntuu siltä, että Tavastian nykyinen johtaja ei ole samaa tasoa kuin aikaisemmin. Nuorisoasteen koulutus toimii vanhoilla eväillä, mutta aikuiskoulutus ei ole kaikilta osin aivan tämän päivän kartalla.

  Julkisuudessa on paljon puhuttu, että Hamk toimii aluekehityksen veturina. Väitteessä lienee paljon ylisanoja.

  Tavastia on toiminut hyvin eluekehittäjänä. Oppilaitos on tuottanut hyvää työvoimaa elinkeinoelämälle. Sieltä valmistuneet henkilöt ovat pääsääntöisesti pienellä työpaikkakoulutuksella hyviä ammattilaisia.

Jätä kommentti

css.php