Sivuteemoja kunnallisvaaleissa

”En ymmärrä, miksi kunnallisvaaleja kampanjoidaan valtakunnallisilla teemoilla, joihin kunnallisvaltuutetut eivät voi millään vaikuttaa! Esimerkkinä vanhuspalvelujen hoitajamitoitukset.” Näin lausui nuori nainen Elomessuilla, kun keskustelin hänen kanssaan. Olin ilahtunut, että nuori ihminen oli niin hereillä tämän kaiken kanssa. Hienoa!

Ensin retosteltiin eurosta ja EU:sta, nyt hoitajamitoituksista. Mitä seuraavaksi? Miten olisi jokin kunnallinen teema?

Itse asiassa ihmiset halusivat messuilla tietää kantaani Etelärantaan, toriparkkiin, Innoparkkiin, uusien asukkaiden houkuttelukeinoista tänne Hämeenlinnaan jne. Toki heitä kiinnostivat myös perusteluni siihen, miksi juuri minut pitäisi valita, miksi olen valinnut puolueekseni juuri Kokoomuksen ja minkä kannan ottaisin valtuustossa joihinkin kysymyksiin. Kukaan ei kysynyt yhtään kysymystä kansallisen tason tai Eurooppatason kannoistani. Kukaan ei myöskään kysynyt, olenko tyytymätön johonkin asiaan tai johonkin tahoon. Minulta ainakin kyseltiin vain ratkaisuehdotuksia.

Sama nuori nainen oli hieman ärtynyt (ja mielestäni syystäkin) siitä, että monet ovat ”johdettavissa harhaan” näillä ei-paikallisilla teemoilla. Fiksua porukkaa liikkeellä 🙂

Mitä sinä haluaisit ihan OIKEASTI tietää vaaliehdokkaasi toimintatavoista ja kannoista? Kysy niitä suoraan.

 

www.susannahietanen.fi

 

Jätä kommentti

css.php