Kun ei voi saada kaikkea…

 

Hyvinkään sairaala yritti kotiuttaa pahasti ripuloineen vanhuksen yön selkään, uutisoitiin Aamupostissa 10.9.2012. Uutisartikkelia seurasi kommenttien ryöpsähdys, Moni valitteli päivystyksen välinpitämättömyyttä ikäihmisiä kohtaan. Vain yksi riihimäkeläinen osallistui keskusteluun. Hän kehotti hyvinkääläisiä olemaan onnellisia siitä, että heillä sentään ON yöpäivystys!

Tämä kuvaa paljon meidän nurinkurista suhtautumistamme kriittisiin palveluihin. Niiden on EHDOTTOMASTI oltava aivan nurkan takana. Toimimattomatkin palvelut ovat tyhjää parempia – muka. Kuitenkin heikkoa laatua tai palvelua kohdatessamme olemme nopeasti valmiita matkustamaan pitkällekin saadaksemme kunnollista hoitoa ja palvelua.

Riihimäkeläiset haluaisivat kuulemma asioida Hyvinkäällä, mutta minä en. Enkä haluaisi asioida edes lähempänä asuessanikaan 😉 Kriittisen tärkeitä huippupalveluita ei voida tuottaa laadukkaasti (kustannustehokkuudesta puhumattakaan) jokaisen nurkan takana. Matkustan siis tarvittaessa mieluusti kauemmas sen kerran kun tarvitsen elintärkeitä laatupalveluita ja hoitoa, kunhan saan tarvitsemaani laadukkaasti.

Silti toivon, että saamme tehtyä tulevaisuudessakin yhteistyötä sillä tavalla, että voimme säilyttää mahdollisimman paljon elintärkeitä laatupalveluita täälläkin. Mutta se vaatii ennen kaikkea yhteistyötä ja yhteistyökykyisiä ja -haluisia valtuutettuja tulevallekin kaudelle. Ja yhteistyössä – siinäkin – Erilaisuus on vahvuutta!

Jätä kommentti

css.php