Aloitetaanko demokratiassa uusi aika?

Ne, jotka tuntevat tapani toimia luottamustehtävissä (vanhempainyhdistykset, puheenjohtajuudet yms.), tietävät, että kuuntelen kenttää tarkoin. Minulla ei ole muuta omaa agendaa kuin edustaa niitä ihmisiä, jotka ovat minut valinneet, ajaa heidän asioitaan ja välittää tietoa yhteisten päätösten tekemiseksi.

Joidenkin mielestä se on kunnianhimotonta. He voivatkin vapaasti äänestää aivan toisenlaisia ehdokkaita. Jos haluat olla silloin tällöin – tai vaikkapa jatkuvasti – mukana päätösten teossa, et voisi valita parempaa kuin minut.

Olen kertonut lähtökohtaisesti omista ajatuksistani blogeissani ja kotisivuillani. Jos minua äänestäneet ihmiset vaihtavat kantaansa asioihin, olen minäkin valmis siihen.

Jos haluat antaa 4-vuotisen sokkovaltakirjan kunta-asioiden hoitamiseen kerralla, sekin käy. Mutta minun kanssani olet aina halutessasi mukana päätösten tekemisessä ja pohtimisessa. Aloitetaanko demokratiassa uusi aika?

Yst. Susanna, kuntavaaliehdokas nro 117

www.susannahietanen.fi

 

3 kommenttia artikkeliin “Aloitetaanko demokratiassa uusi aika?”
 1. Pekka sanoo:

  Alistutko Kokoomuksen puoluekurin mukaiseen päätöksentekoon, mikäli jokin kokoomuksen puoluekurin mukainen poliittinen päätös on ristiriidassa joko omien poliittisten näkemystesi tai äänestäjiesi poliittisten näkemysten kanssa? Tarkoitan lähinnä suuria poliittisia päätöksiä. Esimerkiksi Ahveniston maauimalan kunnostamista, Toriparkin rakennuttamista, Engelin ranta-alueen kaavoittamista asumiskäyttöön, Hämeensaaren kanavan rakennuttamista ja vastaavia.

 2. Hei Pekka

  Melkein nelivuotisen sairaanhoitopiirin hallitustyöskentelyni aikana ei ole tullut vastaan yhtään sellaista päätöstä, missä puolueilla tai kunnilla olisi ollut ylitsepääsemättömän ryhmäkurin paikka. Siksi minun vaikea kuvitella sellaista tilannetta Hämeenlinnan valtuustossakaan. En siis jaksa uskoa, ett’ minun tarvitsisi vastoin omaa näkemystäni myöntyä puoluekuriin.

  Minulla on tapana vaatia perusteluita ja faktoja, jos päätösehdotus ei solahda omaan ajattelumalliini. Joskus olen perustelut kuultuani todennut olleeni alunperin väärässä. Joskus olen entistä vahvemmin taipunut olemaan omaa mieltäni.

  Koskaan ei voi luvata, että ei koskaan. Mutta en jaksa uskoa oman näkemykseni vastaiseen ryhmäkuriin taipumiseen.

  Yst. Susanna, 117

 3. Pekka sanoo:

  Eikös Kaija-Leena saanut hieman huutia Kokoomuksen ryhmältä, kun mokoma meni äänestämään Kokoomuksen ryhmäkuria vastaan? Muistaakseni alkupuolella viime valtuustokautta.

Jätä kommentti

css.php