Summa summarum

Lyhyesti vielä summa summarum ajatuksiani ja tavoitteitani:

 • Toriparkki – Ei kiitos.Seppo Rehusen ehdotus Hämeen Sanomien blogissa on sen sijaan oikein hyvän kuuloinen ajatus.
 • Eteläranta tai Engelinranta – Alueella on kehittämisen ja kaunistamisen varaa. Se, millaiseksi alue tehdään, tulee suunnitella yhdessä kaupunkilaisten kanssa, niinkuin nyt onkin suunnitelmissa. Malttia pitää löytyä, ettei hanketta ajeta eteenpäin liian vauhdikkaasti. Yhdessä suunnitellen alueesta saadaan varmasti kaikkia kaupunkilaisia ilahduttava paikka.
 • Nuoret tarvitsevat tukea päästäkseen mukaan yhteiskuntaan töihin ja ansaitsemaan.
 • Hämeenlinnan tarvitsee olla hyvä paikka kaiken ikäisille – meidän perheemme ikähaitari esimerkiksi on 18-72 vuotta.
 • Peruspalvelut on turvattava. Tärkeimmät palvelut on hyvä pitää kaupungin omassa hanskassa.
 • Sairaala pitäisi pystyä säilyttämään Hämeenlinnassa. Siihen tarvitaan hämeenlinnalaisten lisäksi myös ympäristökuntien yhteistyötä ja yhteisiä tavoitteita.
 • Kaupungin (niin kuin kaikkien muidenkin kuntien) talous on tiukassa tilanteessa. Tarvitaan järkevää menokuria. Hiihtolatuja ja luistelukenttiä tarvitaan – liikunta on parhaita keinoja pitää meitä terveinä. Isojen investointien kanssa täytyy harkita tarkoin. Taloutta on pakko kohentaa.
 • Valtuustoon tarvitaan määrätietoisia, mutta yhteistyökykyisiä ja -haluisia valtuutettuja.
 • Päättäjien ja kuntalaisten välille tarvitaan yhä enemmän vuoropuhelua. Kuntalaisia pitää kuunnella pitkin vaalikautta. Samoin kuntalaisia pitää pitää yhä monipuolisemmin ajan tasalla ajankohtaisista asioista.
Jos johonkin tärkeään asiaan en muistanut tuossa ottaa kantaa, muistuttele siitä kommentilla. Lupaan täydentää vastaustani palautteen mukaan 🙂
Muista äänestää, 117!
Yst. Susanna, kuntavaaliehdokas nro 117
www.susannahietanen.fi
5 kommenttia artikkeliin “Summa summarum”
 1. avatar Teppo Turja sanoo:

  Oletko, Susanna, sitä mieltä, että on journalismin etiikan kannalta ihan OK käyttää asiallisen lehden asiallista blogipalstaa peittelemättömästi mainosvälineenä.

  • Hei Teppo

   En ole journalisti, kirjoitan blogia. Monen blogin yhteydessä on usein paljon muutakin mainontaa. Minä mainostan omassa blogissani itseäni, tosin asiasisällöllä, en mainoslauseilla tai turhilla lupauksilla. Olen luottanut siihen, että toimitus tarttuu asiaan, jos ylitän sopivuuden rajan.

   Täällä blogeissa on ollut paljon sellaista tekstiä ja kielenkäyttöä, joka on minun mielestäni julkisuuteen paljon, paljon sopimattomampaa. Tämä on tietenkin näkökulmaero.

   Yst. Susanna, 117

 2. avatar Seppo Rehunen sanoo:

  Tämä Hämeen Sanomien perustama ja ylläpitämä blogisivusto lähestyy neljän vuoden ikää. Välillä on ollut hyvinkin vilkasta, välillä vähemmän.

  Näiden paikallisvaalien alla sivusto on kukoistanut kirkkaammin kuin koskaan. Uusia bloggaajia on tullut, blogien julkaisutiheys on kasvanut ja kommentointi on lisääntynyt moninkertaiseksi.

  Myönteisiä asioita. Minua ei myöskään häiritse ehdokkaiden aktiivisuus. Blogeissa kukin tuo ajatuksiaan esiin ja me äänestäjät luemme sekä riveiltä että rivien väleistäkin. Te molemmat, Susanna ja Teppo, ansaitsette kiitoksen aktiivisuudesta.

  Vaalit ovat iloinen asia ja iloinen asia on myös reipas mielipiteiden vaihto.

 3. avatar Kimmo Kautio sanoo:

  Hyvä, että meillä on vilkas palsta, jolla käsitellään paikallisia asioita! Näitä ei ole liikaa ja sopii toivoa, että aktiivisuutta on myös vaalien jälkeen. Omasta puolestani ajattelin jatkaa vaalituloksesta riippumatta kirjoittelua jollain tahdilla. Itseasiassa aloitin oman blogini täällä helmikuussa, joten ei se nyt ihan vaaleja varten syntynyt alunperinkään. Toki näistä mainoksista voi olla montaa mieltä, mutta minusta tänne mahtuu kyllä juttua ja on tärkeää, että muutkin saavat näkyvyyttä, kuin ne, joilla on rahaa tai joiden jutut mahtuvat lehtien mielipidepalstoille. Kaikkihan sinne ei vaalien aikaan mahdu.

 4. Minä aloitin tämän blogin kirjoittamisen neljä vuotta sitten, kun blogi perustettiin. Välillä piti pitää paussia, blogikommentointiaggressio tuntui tarpeettoman suurelta vastaanotettavalta. Vaikuttamisen halun myötä olen opetellut vastaanottamaan myös sitä palautetta, joka ei ole ollenkaan mukavaa.

  Jatkossa mainonta jää sattuneesta syystä vähemmälle. Asioihin kannan ottaminen jatkuu 😉

  Yst. Susanna

Jätä kommentti

css.php