Nyt on vuorossa äänestäjien viestin tulkintaa

Joidenkin vaalien jälkeen ei ole mahdottomasti spekuloitavaa, mitä äänestäjät ovat äänillään tarkoittaneet. Nämä kuntavaalit eivät kuulu niihin. Nyt päästään seuraamaan monenlaista tulkintaa vaalien tuloksista. Täytyy vain toivoa. että kaikilla osapuolilla riittää riittävästi malttia neuvotteluihin. Kyse on kuitenkin Hämeenlinnan edusta.  Se tarkoittaa kaikkia meitä.

Onko jokainen äänestäjä ymmärtänyt täsmälleen äänestämisensä seuraukset? En jaksa ihan uskoa siihen. Johtuuko äänestyshaluttomuus ’kummallisista’ yhteenliittymistä? Toivottavasti ei.

Jos oma puolueeni ei olisi valittavissa, olisin voinut hyvinkin äänestää kristillisiä, vihreitä, jopa demareita. Vasemmistoliitto on harmaalla alueella, mutta perussuomalaisia en arvaisi äänestää, vaikka sieltäkin löytyy hyviä tyyppejä.

Kuinka moni kristillisiä äänestänyt on oikeasti ajatellut, että samalla luovuttaa perussuomalaisille valtakirjan vaikkapa kaupunginhallituksen puheenjohtajuuteen ja politiikkaan? Siinäpä riittää arvailemista ja tulkintaa. Toivottavasti lopputulos vastaa kuitenkin äänestäjien tahtotilaa niin vaikeaa kuin sitä onkin tulkita.

Yst. Susanna

5 kommenttia artikkeliin “Nyt on vuorossa äänestäjien viestin tulkintaa”
 1. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Terve Susanna,

  voin ihan varmuudella todeta, että äänestäessäni 2008 Hämeenlinnan kunnallisvaaleissa, minulla ei ollut aavistustakaan äänestämiseni seurauksista. Kuvittelisin silti edustaneeni ihan riittävän valveutunutta äänestäjäkuntaa.

  Kokoomuksen yksi dilemma on, ettei siellä oikein ymmärretä miten niihin toisiin ihmisiin pitäisi suhtautua? Niiden toisten pitäisi ottaa vastuu omasta elämästään, mutta kun he yrittävät sen tehdä, he eivät kokoomuksen mielestä ymmärrä mitä ovat tekemässä.

  Kun olen toiminut sekä kokoomuksessa että perussuomalaisissa ja ollut mukana Pro Hämeenlinnan neuvotteluissa, ja ennen kaikkea vuorovaikutuksessa koalitiossa toimivien henkilöiden kanssa, niin voin sanoa tämän: harvalla tänään Hämeenlinnassa tietämälläni kokoomuslaisella päättäjällä olisi edes käsitteellisiä tai tunneälyllisiä edellytyksiä ymmärtää, mistä koalitiossa on kyse.

  Viiden pisteen vihje: Kyse ei ole vaalimatematiikasta.

  • Hei Kari

   Viestissäsi oli miekestäni hieman herjaamisen makua. Jos kirjoittaisin jotain vastaavaa perussuomalaisista, et varmaankaan pitäisi siitä. Mutta minusta ihmisiä ei voi niputtaa pelkästään puoluekannan perusteella. Enpä lähtisi niputtamaan minkään puolueen kannattajia tunneälyllisiksi tai tunneälyttömiksi, sehän olisi ihan hölmöä puhetta.

   Sen verran niputan kokoomuslaisia: Me pyrimme käyttäytymään asiallisesti, olemaan puhumatta pahaa muista ja arvostamaan muita ihmisiä sellaisina kuin he ovat. Minun mielestäni erilaisuus on vahvuutta.

   Yst. Susanna

 2. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Susa!
  Luulen, että äänestäjät kritisoivat kaupungin koko johtoa, ja osa arveli, ettei asialle voi mitään.
  Vai mitä mieltä olet kaupunginjohtajan lausunnosta, että lautakunnat nipistivät budjeteistaan 8 milliä?
  Tetolan budjetti yksin aiheuttaa tuotannolle yli 8 millin alijäämät, jotka kaupunki joutuu jossain vaiheessa kuittaamaan.
  Jotenkin tuntuu siltä, että ruorinpitäjät vilkuilevat, kuinka lähellä on maata, jotta voi hypätä partaan yli.
  Toimitaan kaupunkimme parhaaksi t. Hessu K.

 3. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Terve Susanna,

  en niputtanut ketään, vaan nimenomaan rajasin ja kohdensin: ”harvalla tänään Hämeenlinnassa tietämälläni kokoomuslaisella päättäjällä”.

  Arvioni kohdistui tietämiini Hämeenlinnalaisiin kokoomuslaisiin päättäjiin. Joukko on niin rajallinen, että voin tehdä heistä yksilöllisen arvion. Harva heistä näyttäytyy sellaisena, joka osaisi arvostaa niitä asioita, joista koalitiossa on kyse.

  Eikä ongelma ole kokoomuksen aatteissa. Näen paljon kokoomuslaisia, mutta tosi vähän kokoomuslaisuutta.

 4. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Juurihan Leo leppänen kertoi jotta ei ole mitään eroa kokoomoslaisella ja demarilla Hämeenlinnassa. Sama kumpaa äänestää.

  Joskus aikoinaan isoisäni oli Sosiaalidemokraattien kunnallisvaltuutettu ja varmaan käätyilee haudassaan kuultuaan Leon kommentit.

Jätä kommentti

css.php