”Koalitio ei ole kiinnostunut asiakysymyksistä”

”Koalitio ei ole kiinnostunut asiakysymyksistä”, uutisoi Hämeen Sanomat. Luin hämmentyneenä artikkelin läpi peräti kahteen kertaan, mutten päässyt jyvälle siitä, oliko kyseessä toimittajan kärjistys vai koalition kanta. Toivon totisesti, että kyseessä olisi vain huomion hakuinen kärjistys.

Olisi vallan huolestuttavaa, jos peräti neljä pienpuoluetta julistautuisivat ottamaan kantaa asiakysymyksiä vastaan. Eikö vaalit järjestetty juuri sitä varten, että valitaan parhaat päättäjät päättämään asiakysymyksistä? Vai onko käsitykseni harhaantunut tai vanhanaikainen?

Toivon, että olen huomionhakuisen median harhaanjohtama ja kaikki valituksi tulleet valtuutetut pitävät alkavia neuvotteluja aidosti tärkeinä. Parhaiten tuleva valtuusto pystyy kuitenkin edistämään asioita yhteistyöllä. Jarrutus sopii työvälineeksi joissakin tapauksissa, mutta koko neljän vuoden mittaiseen valtuustokauteen se ei ole hedelmällinen tuloksellisuudesta puhumattakaan. Kertokaapa siis, mitä ymmärsin väärin (tai en ymmärtänyt ollenkaan)?

 

Yst. Susanna

10 kommenttia artikkeliin “”Koalitio ei ole kiinnostunut asiakysymyksistä””
 1. avatar Heikki Notko sanoo:

  Olen kanssasi täysin samaa mieltä! Nyt on tärkeätä yhdessä sopia, miten kaupunkia kehitetään ja rakennetaan, tästä eteenpäin, asioiden tärkeys- ja kiireellisyysjärjestys, sekä mm se miten kaupungin talous saadaan kuntoon. Ja kaikenkaikkiaan, että kaupungin sekä virkamieskunta, että kaikki poliittiset päättäjät pystyvät pitkäjänteiseen rakentavaan yhteistyöhön, meidän kaikkien hämeenlinnalaisten asukkaiden, että matkailijoiden, sekä tulevien, uusien asukkaiden parhaaksi! Ei repien ja riidellen, vaan aidolla hyvällä yhteistyöllä!

 2. avatar Jouko Tarkiainen sanoo:

  Veikkaukseni on että kokdem lähtee neuvotteluihin asiapuoli edellä sen tähden että jos ei meidän kanssa olla samaa mieltä niin ei sitten. Eli jos koalitio ei suostu yksityistämis, EK myönteiseen politikointiin voi kokdem todeta ettei koalitiosta ole hiekkalaatikolle. Luulen että tässä kohtaa kokdem tekee kyllä virheen, jos luulee voivansa joka viidennen kuntalaisen näin harkitusti sivuuttaa.

 3. avatar Irma Taavela sanoo:

  Hei Susanna!

  Näissä neuvotteluissa on kysymys ensisijaisesti luottamuspaikkojen jaosta.
  Asiakysymysten äärelle pitää saada koko tuleva valtuusto, joka aloittaa työnsä ensi vuoden alusta. Parhaiten demokratia ja enemmistön oikea näkemys saadaan esiin, kun asioista voidaan päättää ja keskustella avoimesti ilman etukäteen pienen piirin sopimussuhmurointia ja sen mukanaan tuomia monia hyvin kyseenalaisia seikkoja.

  Terveisin
  Irma

 4. avatar Riikka Happonen sanoo:

  Hei Susanna,

  Jutun kirjoittaneena toimittajana vastaan, että mainitsemasi lause oli osa alaotsikkoa, jonka ei ole tarkoituskaan kertoa kaikkea jutun sisällöstä, vaan tiivistää ja kärjistää. Jutun lukemalla selviää mielestäni hyvin, ettei koalitio innostu (tai näin ainakin minulle haastatteluissa kerrottiin) SDP:n ja kokoomuksen halusta käydä ensin läpi asiakysymyksiä ja vasta sitten luottamuspaikkoja. ”Asiakysymykset” viittaa siis tässä yhteydessä valtuusto/hallitussopimukseen.
  Kuten jutussa myöhemmin lukee: ”Pro Hämeenlinnaa neuvotteluissa edustavat Hannu Kärpänen (kesk.) ja Kari Ilkkala (ps.) kyseenalaistavat asiakysymysten merkityksen. He pitävät valtuustosopimusta lähinnä SDP:n ja kokoomuksen neuvottelutaktiikkana.”

  Ystävällisin terveisin,

  Riikka Happonen
  toimittaja
  Hämeen Sanomat

 5. avatar Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Susanna!

  Ollos huoleton, poikas valveil on…

  T HK

 6. avatar Äiti sanoo:

  Kannattaa jättää tämä ” mä en oikein ymmärrä ” -tyylilaji Krisselle, joka osaa sen huomattavasti paremmin.

 7. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Susanna,
  on oma häpeäsi jos uskot sokeasti mitä Hämeen-Sanomat kirjoittaa. Etkö ymmärrä että he kokoajan yrittävät ”kyrsiä” Pron luotettavuutta. Miksi edes kirjoitat asiasta jos et siihen usko?

  Hämeen-Sanomat vaali ahkerasti kaikilla jutuillaan noin kuukauden kestävää ”vaalikaranteenia” ehdokkailta. Kari Ilkkalan kohdalla se taisi olla vuosi ja kuukausi. Eikö sinua se yhtään huolestuta ja saa ajattelemaan toimituksen linjaa ja sen luotettavuutta.

  Kyllä Hämeen-Sanomat toimii hyvin ”marjapensaan alusena”!

 8. Vastaukseni menivät sikin sokin heikkojen asettelujeni (blogiasetukset) vuoksi. Korjaan asetukset myöhemmin, nyt summaan vastauksia tähän.

  Mukavaa, että kiinnostuitte kanssani aiheesta. Ehkä tulkitsen termiä ”asiakysymykset” jotenkin väärin. Minun näkökulmastani asiakysymykset (esim. osaaminen, kokemus, motivaatio ja tavoitteet) liittyvät kiinteästi luottamuspaikkojen jakoon, jos tavoitteena on koko Hämeenlinnan etu. Optimistina jaksan uskoa siihen, että vaikka peliin heitetään vaikka minkälaista sanan säilää, kaikki loppujen lopuksi tahtovat ennen kaikkea koko Hämeenlinnan parasta. Kukin omalla tavallaan.

 9. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Tavallisena kaupunkilaisena en näe kaupungin ratkaistavana olevan kuin yhden asiakysymyksen: Talouden tsapainoittaminen ilman haavekuvia reaalitalous huomioiden. Näyttääpi pahasti siltä ettei onnistu. Muodostakaa ulkopuolinen asiantuntioista koostuva ”virkamieshallitus” muutamaksi vuodeksi, jotta ”höyryt” laskevat. Jos Iisakkikin pääsisi sillävälin sumplimalla eduskuntaa. Näin ulkopuolisesta vaikuttaa pelottavalta,jos heti aletaan toimia periaatteella, me ei pelata teidän kanssa, jos ette…jne. HUH HUH.

Jätä kommentti

css.php