Autot vs. luonto

Hämeenlinnaa kehutaan kauniiksi kesäkaupungiksi. Sitä se onkin. Kesällä luonto on parhaimmillaan ja kaunista luontoahan meillä riittää.

Minun mielestäni luonto on ehdottomasti Hämeenlinnan ainoita vetonauloja. Sen sijaan, että hyödyntäisimme sitä jotenkin, keskitymme miettimään, miten autot saisi tuotua mahdollisimman helposti mahdollisimman lähelle kaupungin ydinkeskustaa ja jokaista muutakin mahdollista paikkaa.

Muistan ensimetrini Hämeenlinnassa yli 18 vuotta sitten. Aulangon joutsenlammet olivat minulle samaan aikaan sekä ihastus että kauhistus. Kauhistuksen yli pääseminen kesti aikaa. Helsingissäkin on kauniita luonnonalueita. Niissä liikutaan pääsääntöisesti ilman moottoriajoneuvoja ja kuunnellaan, katsellaan luontoa kaikin puolin. Oli järkytys havaita, että Aulangon joutsenlammelle ja puistoalueelle kuljetaan ihan oikeasti AUTOILLA. Kuuntele siinä sitten luonnon rauhaa ja anna eläimille mahdollisuus liikkua omiin tahteihinsa…

Nyt, yli 18 vuotta Hämeenlinnaan muuttamisen jälkeen olen tottunut jo moneen asiaan. Kaupungin keskittyminen autoihin ja autoiluun ei kuitenkaan ole yksi niistä seikoista. Olenkohan sittenkin ainoa, jota pikkukaupunkimaisuus ja upea luontomme kiehtoo?

Yst. Susanna

Kommentti artikkeliin “Autot vs. luonto”
  1. Erkki Strömberg sanoo:

    Sanoisinko näin liikuntavammaisten puolesta sanoa että on helvetin kiva kun autolla pääsee jouhtehia kattoon ja tornin juurelle kun sinne olis aika kova souvi kävellä mun jaloilla sieltä hotellin parkkipaikalta saakka. Tervejalkaisten on turha esittää vastalauseita. Jos haluaapi samoilla autojen häiriköimättömissä voipi mennä Evolle. Siellä lääniä riittää. Taitaapi olla jotain 7-8 tuhat ha valittavana ja aika tihee mettäautovetkosto jos ei taho pitkälti patikoida. Hyvät tulipaikat ja valmiit puut sekä yöpymismahdollisuudet laavuil.

Jätä kommentti

css.php