Kiitollisuutta ja laina-aikaa

Kaikki on vain lainassa. Näin joulun aikaan on erityisen hyvä hetki olla kiitollinen elämän hyvistä laina-asioista. Kulunut vuosi on opettanut itselleni, ettei itseasiassa mikään ole tässä elämässä itsestään selvää. Kaikki hyvä voi kadota hetkessä, laina-ajat ovat tuntemattomia.

Terveys, ystävät, perhe ja työpaikka ovat vain lainaa.En huomannut olla kiitollinen vasemman jalkani toimivuudesta ennen kuin ymmärsin sen, ettei sekään ole itsestään selvää. Jos oikea jalka voi kipeytyä, niin sama voi tapahtua myös vasemmalle jalalle. Olen oikeastaan oikein tyytyväinen, että tuo vasen jalka on ainakin vielä vielä kunnossa.

Olen äärettömän kiitollinen siitä, että perhettäni kovasti koetelleen syksyn jälkeen pääsemme viettämään näinkin tasapainoista joulua. Lisäksi perheen koettelemusten vastapainona olen tutustunut monen moneen uuteen ihmiseen, jotka ovat tulleet ystävikseni kukin omalla tavallaan. Elämässäni on nyt monta uutta hyvää ihmistä. Siitä on ihan pakko muistaa olla kiitollinen!

Kaikkein pysyvintä pääomaa omassa elämässä taitavat olla oma asenne, ymmärrys ja suhtautuminen muihin sekä omatunto ja empatian taito. Luulen oppineeni sillä saralla uutta ja kasvaneeni hieman. Hyvä niin, sillä vastoinkäymiset ovat ihmisen parhaita opettajia.

Toivotan kaikille lempeää ja rauhallista joulua! Kannustan etsimään kiitollisuuden aiheita, niitä kuitenkin riittää meillä kaikilla!

Yst. Susanna

Kommentti artikkeliin “Kiitollisuutta ja laina-aikaa”
  1. Kimmo Östman sanoo:

    Hyvää joulua, Susanna!
    Kiitos viisaista ajatuksista, ja ottamastasi rauhallisesta joulukuvasta.
    Kimmo

Jätä kommentti

css.php