Vaikuttajaraadit käynnistyivät

Onneksi ne perustettiin: Vaikuttajaraadit. Vaikka nähtäväksi jää, kuinka paljon vaikutusmahdollisuuksia näillä raadeilla on, olen silti ilahtunut raatien perustamisesta. Raatien ensimmäisessä kokoontumisessa 29.1.2013 raatitoiminta tuli konkreettisemmaksi, vaikka jatkossa kokoontumisia on vain harvakseen. Yhteistä ”työtä” tehdään kunkin raadin itselleen valitsemalla tavalla. Lasten ja nuorten raati heittäytyi nuorekkaaksi ja keskustelua on viritelty facebookiin. Terveyden ja toimintakyvyn raadin valinta oli alkaa käyttää Otakantaa.fi -palvelua.

Raateihin oli valikoitunut vaikuttamishaluista porukkaa, mielipiteitä ja kokemusta varmasti riittää. Vaikuttajaraateihin voi ilmoittautua jatkuvasti, joten vielä ei ole liian myöhäistä herätä mukaan toimimaan. Raadeissa pääsee ajan hermolle ja tiedon partaalle paljon aikaisemmin kuin ilman raatitoimintaa. Sitä paitsi raatien puheenjohtajat toimivat yhteysväylinä kaupungin virkamieskoneistoon, joten viesti kulkee molempiin suuntiin.

Oma vaikuttamishinkuni ei pysy hiljaisena, vaikka sitä kuinka hyssyttelisi. Siksi lähdin mukaan kuntavaaleihinkin. Kun vaaleissa menestyminen jäi vain haaveeksi, karkasivat samalla mahdollisuudet kunnalliseen vaikuttamiseen. Siksi olen aivan erityisen tyytyväinen, että on olemassa tällainen mahdollisuus ihan kenelle vaikuttamaan haluavalle. Tai itse asiassa ei kenelle tahansa – Hämeenlinnalaisten lisäksi mukaan kelpaavat myös Hämeenlinnassa kesäasuvat. Muita nämä vaikuttamismahdollisuudet eivät tosin varmasti edes kiinnostaisikaan.

Hyvä, Hämeenlinna 🙂

 

2 kommenttia artikkeliin “Vaikuttajaraadit käynnistyivät”
 1. Hah, sattuipas hauskasti aiheet yhteen 🙂 Hienoa, että olet Susanna aktiivinen! Meillä on nyt tulevien vuosien aikana näytön paikka, että tälläinen kööri pystyy olemaan mukana kuntalaista koskevissa arjen askareissa.

 2. Virpi Messman sanoo:

  Hei,
  http://www.otakantaa.fi sivuilla kannattaa käydä katsomassa ja kommentoimassa ajankohtaisia asioita. Siellä voi nostaa myös esiin tärkeäksi katsomiaan asioita. Otakantaa.fi on koko Suomen palvelu, joten hakemalla oman paikkakunnan nimellä löytää asiat, jotka ovat itseä lähellä.

  Ympäristö, yhteiskunta ja rakentaminen Hämeenlinnassa löytyy täältä:
  https://www.otakantaa.fi/fi-FI/Hankkeet/Yhdyskunta_ymparisto_ja_rakentaminen_vaikuttajaraati_Hameenlinna

  Tervetuloa ottamaan kantaa!

Jätä kommentti

css.php