”Huoh”, mitä uutisointia…

Iltapäivälehtien ’uutisotsikot’ ovat yhä useammin valitettavan kaukana oikeista uutisista. Siksi minun tulee yhä harvemmin ostettua iltapäivälehteä oikein lukukappaleeksi.

Jo jonkin aikaa on ollut tapana ’uutisoida’ saman mediakonsernin tosi-tv-sarjoista. Milloin tanssitaan tähtien kanssa, milloin lapset kilpailevat kokkikilpailussa, milloin BB-talon tapahtumat ylittävät ’uutiskynnyksen’. Uusinta ’uutisointia’ Putous-sarjan mielikuvitushahmoista olen seurannut äimistyneenä, vaikka samaa sarjaa seuraan itsekin tv:stä.  Kun ’uutisoinnin’ taso on mennyt jo siihen, että lainataan netin keskustelupalstoilta ihmisten sanailua hahmojen puolesta ja vastaan, olen jo lopen kyllästynyt. Kyse on enemmänkin hölmön massailmiön levittämisestä entistäkin leveämmälle kuin mistään mielenkiitoisesta (uutisesta puhumattakaan). (Hauska ohjelma tuo, silti ;-))

Onneksi on olemassa toimivia oikeita sanomalehtiä, joista voi kaivaa luettavaa, ihan oikeita uutisia siis.  Ja onneksi joidenkin medioiden nettisivuilla julkaistaan vielä ihan oikeita uutisia. Niitä, joilla on oikeaa merkitystä.

4 kommenttia artikkeliin “”Huoh”, mitä uutisointia…”
 1. avatar Seppo Mäkinen sanoo:

  Näin voi havainnoida tänä päivänä, kun ns. iltapäivälehtiä yritetään kovasti myydä raflaavilla otsikoilla ihmisille. Itse olen ylen tyytyväinen Aamulehden uutisointiin ja journalistiseen tasoon. Broadsheet lehteä on mukava lukea aamukahvin kanssa, myös täällä Hämeenlinnass, eikä etusivu ole myyty mainostajille. Samoja uutisia olen sitten huomannut paikallisessa aviisissa seuraavana päivänä.

 2. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Terve Susa!
  Minua on myös vaivannut uutisointi tyhjänpäiväisten televisiosarjojen liepeillä.
  Katsoin lähes joka jakson Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta, mutta en ymmärrä, miksi tanssijoista piti tehdä lehtijuttuja. Tietysti kanavilla ja lehdillä on samoja omistajia, mutta tärkeämpiä juttujen taustoittamisia kyllä löytyisi.
  Ovatko lehtimiehet tulleet laiskoiksi?
  T. Hessu K.

 3. avatar Sari Rautio sanoo:

  Iltaa!

  Päivän ärsytyskynnyksen iltapäivälehdistä nosti uutinen, jonka mukaan Hämeenlinnassa on 3500 suojatyöpaikkaa kuntaliitoksen jäljiltä. Todellisuudessa meillä on joukko eri alojen rautaisia ammattilaisia, jotka tekevät hillitöntä rakenneuudistusta joka päivä hoitaen samalla niitä arvokkaita peruspalveluita.

  Asioita voi ja pitää yksinkertaistaa, mutta vääristely ja ns omat faktat ovat viheliäisiä. Mielipiteenvapaus on eri asia kuin faktavapaus, mitä nykyään näytetään harrastettavan.

  Mutta mikä on tämän päivän oikea ja rehellinen media? Facebook?
  Sari

Jätä kommentti

css.php