Ilokaasupatruunoita Hämeenlinnassa

Loimalahdesta (Alajärven rannalta, vene- ja koirarannasta) löysin erilaisia kevään merkkejä kuin olisin halunnut. Otin tyhjät ilokaasupatruunat pois luonnnosta, ne eivät sinne kuulu. Poimin helposti käsille osuvat patruunat, en ryhtynyt mitenkään haravoimaan aluetta.  Paikalta ei löytynyt myöskään jälkiä kermavaahdosta, jota tällä ilokaasumäärällä olisi saatu aikaan jo melkoinen määrä.

Elintarvikeilokaasu on hapetonta ja voi siksi tappaa. Vanhemmat – herätys. Ilokaasu on Hämeenlinnassa.

20 kommenttia artikkeliin “Ilokaasupatruunoita Hämeenlinnassa”
 1. Kari Ilkkala sanoo:

  Terve Susanna,

  kevään merkeistä ei ollut kyse siinäkään purkissa, jonka löysin Varikonniemestä suulin sokkelin päältä. Ruiskujen ja neulojen koosta päätellen kyse ei ollut ollut myöskään kinkun suolaamisesta, sesonkikin on sellaiselle väärä.

  Purkki koirankakkapussiin ja mukaan, kotimatkalla vastaan tuli johdettu joukko varhaiskasvatuksen asiakkaita, lienevätkö olleet matkalla kevään havainnointiin. Purkki lensi Living Room’issa isoon tyntsään, jonka tyhjennysvälistä en tiedä, mutta toivottavasti siitä oli kauan, niin paljon tavaraa siinä oli.

  Jotenkin toivon, että porukat pysyisivät edes vain kermavaahdossa…

  • Asta Järvinen sanoo:

   Hei !

   Oli ilo nähdä, että otat kantaa useisiin yhteiskunnallisiin asioihin vieläkin. Hyvä – vierivä kivi ei sammaloidu, ja kaikki se opittu, koettu, havaittu jne tieto on saatava uusiokäytttöön – kierrätyshän on päivän sana.
   Todella surullista mitä kaikkea nykyajan nuoret/teinit saavat saadakseen päänsä sekaisin, ja se että miksi pitää yrittää hävittää todellisuudentaju tavalla tai toisella ?

   Onko yhteiskunnan päättäjät kuitenkaan oikeasti heränneet haluamaan antaa apuansa näille perheille, joissa nämä nuoret kasvavat ? Paljon on vielä -90 luvun laman jälkiä niitettävänä. Huostaanotto ei ole hyvä vaihtoehto, vasta viimesijaisena hyväksyn sen toimenpiteen. Todellakin niitä yhteiskunnan varoja pitäisi kohdentaa niin, että ne tavoittavat tämän ”porukan”, jolta köyhyys periytyy niin henkisesti kuin fyysisestikin seuraavallekin sukupolvelle.

   Muuntohuumeita tulee niin paljon, ettei viranomaiset pysy vauhdissa mukana. Poliisin, tulli- ja rajavalvonnasta säästäminen on erittäin lyhytnäköistä politiikkaa. Millä kitketään sitten se pesiytynyt rikollisuus maastamme pois (EU:sta?) kun se kerran tänne pääsee pesänsä tekemään…ei tarvita kuin yksi vahva ”solu”, joka jää elämään, ja hetken päästä se räjähtää käsiin.

   Ai niin – minäkin kirjoitan maastamme — mehän olemme EU:ta ja maatamme myydään surutta kaikille, joilta rahaa löytyy! Että se siitä ja isänmaallisuudesta…:-(

 2. Jepso sanoo:

  Voivat olla myös ilmapistoolin tai airsoft-aseen ponnekaasuna toimivia co2-kapseleita. Kapselit ovat tismalleen samankokoisia ja näköisiä. Lukeeko niissä mitään sisällöstä?

 3. Toni Ranta sanoo:

  Löysit sitten airsoftaajien hiilidioksidipatruunoita ja luulit niitä ilokaasuksi. Mainiota!

 4. iisakki sanoo:

  oletko ihan varma ettei kapselit olleet hiilidioksidi kapseleita mitä muunmuuassa airsoft harrastajat käyttävät ja joita aika ajoin näkyy siellä päin pyörivän?? turha pelon lietsonta asian ympärillä on turhaa,vaikka asia vakava onkin.

 5. Pasi sanoo:

  no noi nyt enemmän näyttää ilmapistooliin sopivilta hiilidioksidipatruunoilta….

 6. Ihan sama, miten asiaa selitellään. Minun armaat muksuni eivät olleet asialla, joten jos monista lähteistä tarkistamani ilokaasupatruunat ovat sitten kuitenkin jotain muuta, se ei ole minun menetykseni.

  Toki on kannattavaa ampua varoitukset alas ajoissa ja säästää mahdollinen myöhempi vaivannäkö, kun väistämätön on jo tapahtunut, Kuka oikeastaan onkaan se, joka haluaa peittää epäilykset jo tässä vaiheessa? (Kova tulitus ollut neliömetrin sisällä…)

 7. Susanna sanoo:

  http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/is-ilokaasulla-voi-ihan-oikeasti-tehda-kermavaahtoa/1322602

  Tällaisen artikkelin löysin tähän hätään. Kaikki kuvat ilokaasupatruunoista näyttävät samoilta. ei tämä ole pelkkää höyryä…

 8. Toni Ranta sanoo:

  Ei tätä tarvitse selitellä mitenkään, noita olen meinaan poiminut tuolla Hiihtomaan montulla useaankin otteeseen kourakaupalla metallinkierrätykseen. Sen myös tiesi poliisi, joka julkaisi juttusi Facebookissa (josta yleensä älysin kommentoida tänne) Hyvä että muutkin huolehtii asioista, mutta tämä oli kärpäsestä härkänen.

 9. Laitan nyt vielä yhden linkin ilokaasuartikkeliin kuvineen. Ihan saman näköisiä minusta.
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288561933026.html

  Ja toivonpa totisesti, ettei airsoftaajat ammuskele uimarannoilla. Ei sekään mikään kannustettava juttu ole.

  • Toni Ranta sanoo:

   Me muuten joskus pelataan ihan missä vaan… Tulevaisuuuden tiedoksi.

 10. Tapani Silvo sanoo:

  Ihan aiheesta kirjoitit, Susanna! En tiedä, minkä vuoksi muutamat kommentoijat yrittävät väheksyä huomioitasi, kuten esimerkiksi nimimerkit Toni Ranta ja Pasi.
  Perustuvatkohan heidän arvailunsa siihen, että ihan tavallinen ”normaali” käyttötarve k.o. patruunoille on juuri järven rannalla???
  Tuskinpa siellä kermavaahdollekaan näin suurta tarvetta on ollut…
  Tapsa

  • Äiti-ihmiselle tulee nenään aina palaneen käryä, kun aletaan kovin ponnekkaasti selittelemään. Ruokataukoni aikana etsin lisää tietoa netistä ja on kuin onkin olemassa samankokoisia ilokaasu- ja hiilidioksidipatruunoita. Mistään ei selvinnyt, mistä ne erottaa toisistaan. Mitenköhän vanhemmatkaan niitä voisivat erottaa, jos tietäisivät, että näyttävät ihan samanlaisilta?

   Kiitos, Tapsa, kannustuksesta 🙂

 11. Toni Ranta sanoo:

  Ei mitään väheksyntää, kuten sanoin jo aiemmin. Asia ei ole vain noin yksinkertainen.

 12. iisakki sanoo:

  http://www.teraasekeskus.com/tuotteet.asp?osasto=ilmaaseet&ID=3984 noissa sentään lukee tehtaan nimi,mut yleensä ei ja on ihan identtisiä putkiloja ainoo ero on et ilokaasuissa on merkintä N2O ja hiilidioksidissa co2.

  • iisakki sanoo:

   mut huoli on kyllä aiheellista ja kirjotus hyvä, kaikki kaasut on vaarallisia hengitettynä,myöskin helium mutta sitä ei näköjään vanhemmat ymmärrä,tänäkin vuonna vapputorilla näky äitit ja isät leikkivän lastensa kanssa hauskoilla ilmapalloilla josta muuttuu ääni hassuksi. se on hyvä vaan et joku uskaltaa pitää ääntä tämmösistä asioista!!

 13. katriina ahtiainen sanoo:

  Hyvä Susanna!

  Kiitos huolestumisestasi.
  Olen tänään ollut Unicefin asialla Ahveniston koululla puhumassa lasten oikeuksista.
  Huoli lasten hyvinvoinnista on meidän vanhempien velvollisuus!

  Hyvää Äitienpäivää kaikille!
  Kati Ahtiainen

 14. Aarno Järvinen sanoo:

  Aamupäivää
  Hyvää juttua eli olkaamme tarkkana.
  Minä pelaan ”lattiatasolla”.Kerään roskia aina silloin tällöin roskikseen,varsinkin kun on nuorisoa paikalla.
  Ryhmän kyseessä ollen pysähdyn,totean turhat roskat (tupakkirasiat esim) ja laitan usein vierellä olevaan roskikseen.Yleensä on tullut hiljaista.Kukaan ei ole vielä perään huudellut
  Tyhjä purkki tai pullo tarttuu myös mukaan.
  Aurinkoa ja sadetta sopivasti tällä hetkellä toivoo
  Aarno Jii

 15. markus sanoo:

  aika surulista touhua!

Jätä kommentti

css.php