Puolesta ja vastaan – siis aloitteen puolesta

Ministerit tyrmäävät viinialoitteen, uutisoi Iltalehti. Ministerien Räsänen ja Huovinen mielestä malli ei sovi Suomeen. Ei sovikaan. Hyvin, hyvin harva ryhtyisi meikäläisten ravintolahinnoilla ostamaan viinipulloa ravintolasta kotiinsa.  Paitsi jos raha ei merkitse mitään.

Meidän perheessämme raha merkitsee. Siitä ei varsinaisesti ole pulaa, mutta sitä ei totta vieköön ole yhtään liikaa. Meillä on varaa nautiskella (kohtuullisesti), mutta ravintoloiden viinipullohinnat ovat vain erityisiä juhlatilaisuuksia varten. Epäilen siis kovasti, että mitään suurta himorynnäkköä ravintoloihin ei olisi tulossa take away -viinistön myötäkään.

Paitsi, että joku luulee, että ravintolat yhtäkkiä alentaisivat hintojansa jopa Alkon hintojen alle, mikä ei mitenkään sovi logiikkaani. Miksi ne sen tekisivät? Miksi ihmeessä? Ja miten ihmeessä?

Siksi myöskin viinialoitteen vastustaminen on mielestäni aivan sieltä huonommasta päästä. Jos joku haluaa ostaa illan päätteeksi pullon erikoisviiniä kotiinsa 30-50 euron hintaan, alkoholipolitiikka ei varmastikaan koe varsinaista takapakkia. Eikä kansakunta terveyskriisiä (sen enempää kuin nytkään).

Voisi jopa kuvitella, että mahdollisuus ostaa ravintolahintaista viiniä illalla myöhään kotiin sen sijaan, että sitä täytyy yökahden jälkeen jäädä ’nautiskelemaan’ ravintolaan aamun sarastukseen asti, voisi jopa vähentää ravintolailtojen jälkeisiä kankkuskiukkutappeluita. Se kelpaisi varmaan meille kaikille?

2 kommenttia artikkeliin “Puolesta ja vastaan – siis aloitteen puolesta”
  1. avatar Aarno Järvinen sanoo:

    Ehtoota
    Kauppoihin pitäisi saada hyvien viinien myynti ja pienpanimoista merkkioluiden myynti
    Aarno Jii

  2. avatar Susanna sanoo:

    Euroopassa (josta siitäkin minulla on niukasti kokemusta) en ole nähnyt ruokakauppojen ja laatuviinien yhdistelmää. Heikosta keskitasoon päästään kylläkin. Mutta tästäkin voi olla montaa mieltä. Mutta gourmet-alkoholivalikoimaan en usko Suomessakaan. Mutta keskivertoviinin saaminen laadukkaaseen ruokakauppaan kuulostaisi herkulliselta 🙂

Jätä kommentti

css.php