Kakkaa rannalla

Loimalahden uimaranta Alajärven rannalla Hämeenlinnassa on kovin kakkainen. Toivottavasti tämä on vain juhannuksen ajan siivoamattomuuden tulosta ja ranta pidetään tavallisesti paremmassa kunnossa.

Hanhen kakan lisäksi pysäköintipaikalta löytyi myös vauvan vaippa – käytetty.  Sen sisältöä en tarkastanut.

Uimarannalle asettunut kanadanhanhipariskunta näyttää olevan kovin paikoillaan, vaikka se tietenkin voi olla vain päiväajan harhaa. Ehkä ne öisin hääräävät kakkaamassa pitkin rantaa…

Olen edelleenkin sitä mieltä, että jos linnuille olisi enemmän niille rajattuja ja pyhitettyjä alueita, uimarannat ja puistojen oleskelualueet eivät vaikuttaisi linnuista ollenkaan yhtä houkuttavilta pesimispaikoilta. Niin suloisia kuin nuo linnut minun silmissäni ovatkin, kakan siivoamiselle löytyy toivottavasti resursseja – jo ihan terveyssyistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Kakkaa rannalla”
 1. avatar pekka honkala sanoo:

  Kyllä nämä linnut ovat tällä kertaa täysin väärässä paikassa; eivät edes luonnonsuojelun nimissä saisi pesiä yleisellä uimarannalla.
  Samaten irkistyskäytössä olevilla järvillä saattaa usein esim lokkien kanta nousta häiritsevän suureksi.
  Väärässä paikassa linnut jätöksineen rehevöittävät vesiä, tuovat kolibakteereita ja saattavat levittää salmonellaa.

  Oma lukunsa on lintujen suojelu sitten kaikkialla muualla !

  Terveisin pekka honkala

  • avatar Susanna sanoo:

   Olet varmaan ihan oikeassa. Hanhien pesimäpaikkahan on ollut jossain muualla, mutta uimarantaan ovat nyt pesueensa kanssa asettuneet. Ja kakkaa riittää.

Jätä kommentti

css.php