Ihan kummallista

Isot kaupungit suosivat työmatkaliikennettä ja liikenteen vaihtopaikat ovat maksuttomia. Pienet kunnat eivät peri maksuja mistään. Hämeenlinnassa suunnitellaan linja-autoaseman läheisyydessä olevan liityntäpysäköintialueen maksullistamista. Ikään kuin kauas työhän lähteminen ei olisi kallista jo sellaisenaan.

Juna-asemalle saa auton vielä ilmaisparkkiin. Kaikilla matka junalle ei ole kävely- tai pyöräilymatkan päässä, joten parkkipaikat ovat tarpeen. Jos lähes 400 euroa kuussa maksavan junalipun lisäksi pitäisi maksaa vielä liityntäpysäköinnistä – mitä tekisin? Heti kun lapset muuttaisivat pois kotoa, muuttaisimme mekin lähemmäs työpaikkoja, niin kaunis kuin Hämeenlinna onkin.

Hämeenlinnalla ei ole tarjota työpaikkoja läheskään kaikille asukkailleen. Entisestäänkin vaikea linja-autoliikenne ollaan tekemässä vieläkin vaikeammaksi ja kalliimmaksi. Mikä enää houkuttaa jäämään Hämeenlinnaan asumaan? Laaja palvelutarjonta? Kaukotyöläiselle sopivat kaupungin palveuajat? Monipuoliset ostosmahdollisuudet? Ehkei.

Jättäkää nyt edes bussiliikenteeseen työmatkalaisille jokin järkevä mahdollisuus. Paitsi jos…

10 kommenttia artikkeliin “Ihan kummallista”
 1. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Hyvä Susanna!
  Voisitko olla paljastamasta parkki-pisnes-nero Kulmalalle missä voit vielä autosi maksutta parkkeerata.
  Hänhän oitis tuo seuraavaan lautakuntaan jotta se alue muutetaan maksulliseksi.

 2. avatar pekka honkala sanoo:

  Eiköhän lähetetä muutama Hämeenlinnan pomo lisää sinne Kevaan, siellä sitä tuntuu olevan millä mällätä.
  Maakuntakaupungilla ei ole varaa 40 miljoonan toriparkki- investointiin, eikä asukkailla ole varaa maksaa parkkimaksuilla mielettömiä investointeja ? Eläkeputkessa oleva kamreeri voisi laskea meille rätinkin, minä vuonna Hämeenlinnan talous sakkaa ? Pitäisikö silloin liittyä vaikka Helsinkiin ?

  Pro Hämeenlinnan realismia kannattaisi kuunnella.
  Emme ainakaan veroäyriä nostamalla pysty tilannetta jatkossa hoitamaan ?

  PS Parkkitouhun menot ja tulot kaupungissamme läpinäkyviksi !

  Pekka Honkala

 3. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Kylmaar piräis tehrä kaik mahrolline töiskävijöire hyväks– kaik se mitä pystytä sanos
  Aarno Järvinen

 4. avatar Teppo Turja sanoo:

  Hyvä, Susanna!

 5. avatar Jukka Harju sanoo:

  Pysäköintiratkaisuthan on tehty vain ja ainoastaan palvelemaan Hämeenlinnalaisia. Kun pysäköintiyhtiö ja yhdyskuntalautakunta sanovat, että maksullinen pysäköinti on tarpeen, niin silloinhan niin on oltava. Sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä asiaan, että pysäköintiyhtiö on rakennuttanut parkkitaloja seisomaan tyhjänä ja tuottamaan tappiota. Parkkitalojen tyhjyyteen ei tietenkään ole syynä se, että kylmän parkkiruudun neliöhinta on kalliimpi kuin lämpimän asuinhuoneiston. Aiemmin ilmaisten pysäköintialueiden maksullistamisen syynä ei tietenkään ole saada kompensoitua tyhjien parkkitaloruutujen tuottamia tappioita. Mihin me kaupunkilaiset vielä päädymmekään kun meitä palvellaan näin hyvin.

  Mielenkiintoista olisikin tietää, paljonko koko pysäköintiriesan kustannukset ovat? Paljonko rahaa menee pysäköintiyhtiön hallintokuluihin, maksullisuuden vaatimaan tekniikkaan, maksujärjestelmiin jne?

Jätä kommentti

css.php