Herkullisen juttusarjan koukuttava avaus

Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset aloitti tänään mielenkiintoisen juttusarjan (toivottavasti se on sarja) kunnallispolitiikasta ja sen vaikuttajista. Puolueiden nokkahenkilöt pääsevät kertomaan omat näkemyksensä Hämeenlinnasta, Hämeenlinnan kehittämisestä ja muista kaupungin poliittisista toimijoista. Juttusarjan sävy on selvästi subjektiivisen kertova ja kuvituksella pyritään myös luomaan vahvoja mielikuvia. Mielenkiinnolla ja jännityksellä jään odottamaan sarjan seuraavia juttuja. Näkemyksiä tulee olemaan varmasti monenlaisia 😉

Kaupunkiuutisten sähköinen versio löytyy täältä. Ja jos linkki ei toimi, alla kuvakaappauksena herkullisen artikkelisarjan avausjuttu.

teksti ku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kuva ku

 

 

 

 

 

15 kommenttia artikkeliin “Herkullisen juttusarjan koukuttava avaus”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Susa!
  Kaikki kunnallispoliitikot haluavat kaupunkilaisten parasta, mutta sen saavuttamiseen on erilaisia näkemyksiä.
  Kokdem uskoo riskinoton uhallakin, että elinkeinopolitiikkaan pitää kaupungin satsata tulevan kasvun turvaamiseksi. Prokoalitio puolestaan on huolissaan kaupungin rahoituspohjan kestämisestä ja peruspalveluiden turvaamisesta. Suunnittelijoillakin on erilainen näkemys palveluista. Joku kirjoitti helposti saatavan ydinkeskustaan 4500 asukasta. Hän huomautti, että palveluiden pitää seurata perässä: kauppoja, apteekki, vapaa-ajan viettoa jne. Minä näen palvelut tuollaiselle joukolle eri lailla: pari terveyskeskuslääkäriä sairaanhoitajineen, päivähoitopaikkoja, koululuokkia ja sosiaalipuolen lisäresurssointia. Kasvun voi nähdä monella tapaa. Kyse on arvotuksista.
  Sarin dekoltee oli ihan ok.
  Hauskaa Pääsiäistä t. Hessu K.

  • Susanna sanoo:

   Onneksi melkein kaikki poliitikot haluavat ainakin kaupungin parasta. Siitä sitten on myös erilaisia näkemyksiä, mitä se paras oikein onkaan. Etenkin, kun kaupunkilaisia on moneen junaan eikä kaikkia voi tukea. Siksihän meillä on monta erilaista puoluetta, joista valita omannäköisensä.

 2. Erkki Strömberg sanoo:

  Sari, avaa vielä yksi nappi puserostas, pääset Seiskaan.
  Tämäpä oiva tyyliesimerkki tyhjästä löpinästä. En löytänyt sitä piffiä vaikka jutun kertaalleen luin. Tulleneeko mieleen huomennakaan.
  Mutta tyyli on tuttu, sisältöä tärkeämpi on jotta Sarin tukka on hyvin meikki virheetön kello ja sormukset näkyy ja pusero on riittävästi auki.
  Jo kauan on kauppamiehet tienneet jotta jos ei tavara itteensä myy lisää seksiä!
  Mielenkiinnolla jään odottamaan josko jollakin muulla olis jotain sanottavaakin?

 3. Sari Rautio sanoo:

  Aurinkoista pääsiäistä!

  Joo, laajempien näkemysten esittelylle on kyllä tarvetta. Ao aiheesta kyllä Ilkkala aloitti lehdessä jo ennen tätä juttua. Se suurin näkemysero lienee siinä että tehdäänko joko-tai vai sekä-että. Siis elinvoimaa ja peruspalveluita. Ja sitähän se politiikka on – kerrotaan miten asioita aiotaan tehdä, ja sit kansa päättää mitä se haluaa.

  Ja Erkki sekä Heikki, ihana että herrat aina osaavat löytää olennaisen. Olisipa hauska, jos joskus miespolitiikkojen arviointi kohdistuisi samalla tavalla ulkonäköön. Mutta ei se mitään, jatketaan hommia;)

  Mukavia pääsiäispyhiä itse kullekin!

  Sari

  • Susanna sanoo:

   Harmi, että Ilkkalan juttu meni minulta ohi… Jospa sen saisi vielä jostain luettavakseen. Hieno homma, että tällaista juttusarjaa tehdään 🙂

  • Erkki Strömberg sanoo:

   Mun puolet saa ajomestari ja liuhuletti tulla kuviin vaikka sepalus auki ei mua häiriitte, jos pojil on jotain näutettävää edes?

 4. Tapani Silvo sanoo:

  Susanna! Luettuani Kaupunki Uutisten kirjoituksen, johon linkissäsi viittasit, tuli mieleeni kaupungin-valtuuston viimeisin kokous (7.4.), ja Sari Raution tilaisuudessa pitämä puheenvuoro.
  Sarin maininta KU:n kirjoituksessa, koskien PRO-Hämeenlinnan toiminnan kutistumisesta vain Perus-suomalaisten aloitteisiin, ei ole aivan tuulesta temmattu. Itsekin odottaisin hieman selkeämpää linjaa esimerkiksi Hannu Kärpäseltä.
  Ovathan valtuustossa käytetyt puheenvuorot vain ”teatteria”, siinä mielessä että hallituksen esityksiin ei yleensä muutoksia tule. Eräskin naispuolinen demari kertoi avoimesti jo ennen äänestykseen siirtymistä, että ”meidän puolue-ryhmämme on päättänyt”… j.n.e.
  Onhan toki hyväksi demokratian kannalta, että saa näkemyksen siitä, mitä mieltä kukakin edustaja on. Irma Taavelan tunnollinen työ nosti huomattavasti hänen arvoaan, ainakin meikäläisen silmissä (vaikka vasemmistolainen onkin).
  Onhan Kokoomuksella Sari Rautiossa ansaitsemattoman hyvä edustaja. Valitettavasti hänen ajatus- ja arvo-maailmansa kutistuu vain yhden puolueen suppeaan näkökantaan.
  Edustavan ulkonäkönsä lisäksi, on Sari Rautio myös älykäs poliitikko. Aivan toisenlainen kuin esimerkiksi Kirsi Ojansuu-Kaunisto, jolla on… vain ulkonäkö. Ojansuun puheenvuoroja voi kuvailla suorastaan banaaleiksi.
  Sari Raution haastattelu KU:ssa seuraa kohtalaisen hyvin hänen linjaansa, verrattaessa valtuustossa käyttämäänsä puheenvuoroon (oikein puhujapöntöstä). Ylistyslaulu sos/kok: ien rohkealle politiikalle:
  http://www.youtube.com/watch?v=MyDaUyXrmkE
  (Sarin puheenvuoro alkaa aika-akselilla lukemalta 1:31)
  Aika näyttää, millä on suurempi vaikutus Hämeenlinnan vetovoimaan, tulevaisuutta ajatellen: tapahtumapuistolla vai ”homekouluilla”?
  Tapsa

  • Susanna sanoo:

   Hei Tapsa

   Kyllähän tämä minunkin mielestäni oli Sarin tyylinen, mutta epäilen toimittajan suoristaneen ajolinjoja, sillä tällainen vastakkainasettelu ei vastaa minun kokemustani Sarista. Sitäkin suuremmalla mielenkiinnolla jään odottamaan muiden vastineita samanlaisella lähestymistavalla 😉

 5. nimimerkki sanoo:

  On tämän hetken päättävälle kärjelle häpeksi että koululaiset joutuvat turvautumaan lakkoiluun saadakseen säälliset ja puhtaat opetustilat. Kun jopa lasten terveyden uhalla mennään ainoastaan kasvuun ja riskinottoon uhoten, tulisi hälytyskellojen soida jo voimakkaasti. Ei ole ihme että takavuosien muuttovoitto on nyt pysähtynyt kun peruspalvelut alkavat olla täysin rempallaan Hämeenlinnassa. Ymmärrän kasvun, mutta sen tulisi olla jossain suhteessa kuntalaisten palveluiden kanssa. Rautio vetoaa äänestäjiin, ettei hänen nimensä perään liitettäisi kok. päätettä, mutta kun hänen poliittiset tekonsa indikoivat ainoastaan äärikokoomuslaisen ja elinkeinoelämän meriittien puolesta, ei Rautiosta millään ole koko kansan puolesta puhujaksi.

 6. Heikki Koskela sanoo:

  Lammin Shamaanille!
  Kielenkäyttö erottaa kepulaiset ja perusfilistealaiset (Aarno J:n ilmaisu) toisistaan.
  Poikkeus on Kari Ilkkala, joka hallitsee numeroinformaation, muttei osaa myydä sitä.
  Minusta valtaapitäviin on suhtauduttava kunnioituksella, sillä heillä on kansan mandaatti tehtäviinsä. Aina tulee myös uudet vaalit.
  Kohtasin Sarin eräässä liikelaitoksen kokouksessa, ja ihan asiallisesti hän otti pyyhkeet vastaan. Hänellä on järki päässä, mutta hän ajattelee toisin kuin minä. Demokratiassa asiat vain hoidetaan näin.
  Lyödäänkö jostain vetoa t. Hessu K.

  • Kari Ilkkala sanoo:

   Pääsiäistä Possentieltä,

   Hessu, kommenttisi on osuva. Siksi kai tässä näitä hommia vielä väännetään, etten ole koskaan ollut kovin hyvä myymään. Johtunee siitä, että olen aina joutunut itse toimittamaan mitä olen myynytkin. Ostajat olisivat usein ihan onnellisia, kunhan he päätöksenteon hetkellä voisivat olla varmoja valinnastaan, vaikka se perustuisi vääriin, puutteellisiin, harhaanjohtaviin tietoihin tai omissa päissään kehittämiin luuloihin. Houkutteleva mutta liukas tie.

   Vaikutus, jonka pyrin ihmisissä saamaan aikaan, on voimaantuminen ajattelemaan kriittisesti ihan itse. Vastareaktio usein on, että luuletkos olevasi jotenkin meitä muita parempi. No en, mutta sarkaa viestintäni parantamisessa riittää.

  • Erkki Strömberg sanoo:

   Hessulle Kiitos uudesta arvonimest. En vain tiedä tarkoitakko näil filistealaisil uskovaisii vai mitä?
   Viimeiks sain arvonimen kun tein telkänponttöjä. Pönttön Mestari? Se kuulema kirjoitetaan erillee.
   oliskohan syytä Nuijamies myös kirjoittaa muotoon: Nuija Mies?
   Mitäs tuumiitte?

 7. valitan sanoo:

  Mitä kunnioitukseen tulee, eikös poliitikon tule kunnioittaa äänestäjää.
  Poliitikon tulee olla äänestäjän luottamuksen arvoinen eikä toisinpäin. Lukemattomat petetyt vaalilupaukset ja moraalittomat lehmänkaupat antavat kyllä äänestäjälle oikeuden hyvinkin kärkkäisiin mielipiteisiin. Ryhmäkuri ei saa olla helppo selitys sille, että pettää itsensä ja äänestäjät samalla kertaa.

  Se, että vaaleja tulee neljän vuoden välein ei anna poliitikolle lupaa elää kuin pellossa.

 8. Nimimerkki sanoo:

  Sarin pusero Ok. Erittäin edustava ja nätin näköinen nainen, vaikken politiikasta juuri piittakkaan…

Jätä kommentti

css.php