Uusi IHANA puistoajatus :-)

Ahveniston moottorirata on paras! Siis juuri sellaisenaan kuin sen kohtasin pääisiäisen pyhinä: tyhjillään ja hiljaisena. Yllättävä määrä luontoa on käärittynä tiiviiseen pakettiin radan keskelle ja ympärille, Ja se pääsee kukoistamaan nimenomaan radan hiljaisina hetkinä.

Radalla tepastellessa tuli ihan kansainvälinen fiilis: puisto täynnänsä luonnon elävää, jossa ihmiset pääsevät kulkemaan hyvin ylläpidettyjä kävely-/pyöräilyreittejä pitkin.

Mitä jos moottorinen toiminta jätettäisiin radalta pois kokonaan? Jos ajoreiteistä tulisikin kevyen liikenteen väyliä jumalaisen retkeilymaaston uumeniin? Osa luonnosta voitaisiin suojella suojaverkoin, jäisi luonnolle jotain omaa rauhaa. Lisättäisiin matkalle ruokailupisteitä (pöytiä ja tuoleja) ja auringon palvomispaikkoja. Kesäiselle jäätelö- ja virvoitusbaarille olisi montussa jo luontaiset tilat. Reitti Ahveniston uimarannalle on jo olemassa luontopolkujen myötä, joten kokonaisuudesta tulisi oikea paratiisi. Talvella hiihtoympäristä säilyisi toki nykyisellään.

Liitetäänkö Ahvenisto samantien osaksi kaupunkipuistoa? Heittäydytäänkö hetimiten kansainväliselle tasolle?

5 kommenttia artikkeliin “Uusi IHANA puistoajatus :-)”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  En voi kuvitella monenkaan, Susannan lailla, pystyvän näin aistillisesti eläytymään tunnelmaan, jonka hiljainen kävely Ahveniston moottoriradalla hänelle antoi. Lisäksi tämä paikalle epätavallinen hiljaisuus, tuntui myös herättävän mielikuvituksen, ja utopistisen kreatiivisia ajatuksia (Susannan avara ajatusmaailma ”i ett nötskal”).

  Itselläni on huomattavasti ”nelikulmaisempi” tunnemaailma, mutta luulen että yksi selitys Susannan ”ahaa-elämykseen”, voi olla kontrasti moottoriradalle tyypillisemmän ilmeen, ja pääsiäisen hiljaisen tunnelman välillä?

  Aivan samoin, kun koulun ilmapiiri, meluavine lapsineen… onko mitään hiljaisempaa kuin koulu, sen jälkeen kun koululaiset ovat koulupäivän päätteeksi jättäneet koulurakennuksen? Minun mielestäni jopa hieman kolkkokin tunnelma.

  Hieman sivuraidetta: Hiljaisen kolkosta koulusta tuli mieleeni vanha ranskalainen elokuva ”Les Diaboliques” (Pirulliset). Katsoppas se, Susanna!
  Tai älä katso, että pystyt illalla saamaan unen päästä kiinni!
  Terv! Tapsa

  P.S. Tällä sivuraiteella ei ollut mitään yhteisyyttä ihanan pääsiäiskokemuksesi kanssa. D.S.

 2. avatar Susanna sanoo:

  Hei Tapsa 🙂

  Pahoittelen hidasta vastaamistani. Olen onnistunut keksimään itselleni niin paljon puuhaa, että kiirettä pitäisi, jos kiirettä pitäisi 😉

  Osasyynä ’herännäisyyteeni’ olivat erilaiset olosuhteet, olet oikeassa. Mutta kyse ei ole siitä, että moottoriradalla olisi ollut jotain niin kovin erilaista (enhän minä siellä yleensä metelin aikana olekaan) vaan siitä, että olen tiirannut paikkaa useimmiten eri paikasta: metsästä ja radan reunoilta käsin. Se ei ole sillä tavalla katsottuna parhaimmillaan. Tällä kertaa tepastelin reippaasti ja uskaliaasti rataa pitkin 🙂 Ja kaikki näyttikin erilaiselta.

  Mutta päätin auttaa muiden mielikuvitusta hieman. Kuvasin tuonne valokuvablogiini radan reittiä ja sitä, miten sen näen. Hieman pitää silti käyttää omaa mielikuvitusta kuvittelemalla kauhtuneet heinät vihreäksi nurmeksi, rumat kaiteet ja pömpelit pois ja paikalle runsaasti lintujen laulua 🙂

  Kuvallinen esittely siis täällä:
  http://maailmaalinssinlapi.blogspot.fi/2014/04/osaisitko-sina-kuvitella.html

  Ihanaa vapun odotusta 🙂

  Susanna

 3. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Käykääs joskus vilkaisemassa miltä Keimolan moottorirata nyt näyttää. Sen tuomari-tornin vielä jotenkin löytää, asvatti on antanut periksi luonnolle.
  Hyvä näin!

 4. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Hämeenlinnan johtoa kalvaa kaiteti kateus suurempia kaupunkeja kohtaan.
  Täällä ei ole ruuhkia, no niitä järjestetään huonosti toimivalla liikennevalo-ohjauksella jolla pysäytetään liikennen viikollakin pimeimpinä aamuyön tunteina vaikka olet ainoa auto tai jalankulkija joka on liikkeellä siihen aikaan.
  Täällä ei ole parkkipaikka-ongelmaa, mutta sen järjestää Kulmala firmoinensa, kaikki pitää saada maksulliseksi.
  Täällä ei ole liikennemelua joten se järjestetään pitämällä moottorirataa miltei keskellä kaupunkia.
  Sillävälin kun pakoputket ei pauku Ahvenistolla kaupunki järjestää melua Tapahtumapuistolla juuri vastapäätä keskustaa ja uutta tulevaa asuntoaluetta. Vettä myöten se ääni kantaa, menkää hyvät päättäjät se toteamaan minkä tahansa lutakon rannalle joka on piiritetty kesämökeillä juhannuksen aikaan.
  Näin tänne luodaan kaikki se josta suuremmissa asutuskeskuksissa pyritään eroon.
  Iisakki hoi, onks tässä järkee vai ei!

 5. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Tervehdys, Susanna!
  Ei lainkaan aihetta pahoitella vastauksesi viivästymistä!
  Tietokoneeni heitti veivinsä viikko sitten, joten en olisi saanut minkäänlaista iloa pikaisesta reagoinnistakaan.
  Se tekniikan ihme, kieltäytyi täydellisesti käynnistymästä. Apua ei löytynyt edes alan ammattiliikkeen teknikoiltakaan.
  Ei auttanut muu, kuin hankkia uudempi laite, ja sen mukana myös uudempi käyttöjärjestelmä. Ja mitä uudempi operatiivi-systeemi, sen monimutkaisemmat toiminnot. Jopa sähköposti-systeemikin on tehty niin vaikeaksi, jos vertaa sitä vanhan ajan ”Outlook Expressiin”.
  Nyt alkaa jo hieman valo kajastaa tunnelin päässä, tämän Windows 8:n kanssa kamppaillessa.
  Kiitos kuitenkin vastauksestasi kommenttiini! Kävin lähettämäsi linkin, ja mestarillisten kuviesi avulla, minäkin tekemässä lenkin Ahveniston moottoriradan ympäristöön. Taitavana valokuvaajana osaat löytää luonnonkauneutta, maailmaa linssin läpi katsellessasi, paikoista, joissa sitä vähemmän luulisi löytyvän.
  Toivottavast saat saat vastaisuudessakin aurinkoisia päiviä, ja inspiroivia luonnon-elämyksiä!
  Kaikkea hyvää!
  Tapsa

Jätä kommentti

css.php