Skandaalifantasiarevittelyä oikein isolla joukolla…

Jos Iisakki Kiemungin paisuntasäiliö poksahti yli, niin yli on poksahtanut monella muullakin. Hävettää aivan vietävästi tällainen julkisuus, mitä tämä kotikaupunki taas kerran kerää. Iisakki on saanut varmasti jo kuulla kunniansa niin monelta taholta, etten enää käy siihen aiheeseen käsiksi. Mutta että Kaupunkiuutisten toimittaja lähtee mukaan tähän ja tekee 7 päivää -tyylisen skandaalifantasiarevittelyn – se ei mene minulle jakeluun mitenkään! Kyllä Rehusen Seppo on niin oikeassa siitä, että kaupunkiamme johdetaan yllättävistä suunnista…

Ja vieläkin enemmän minua kauhistuttaa se massailmiö, mikä ainakin facebookin puolella lähti tästä artikkelista käyntiin. Henkisiä noitarovioita on pystytetty ja sytytetty. Iisakin kaapista tulemista on suitsutettu ja jaettu koko kansakunnan tietoon. Henkilöitä on haukuttu ja syytetty. Väitettiin muunmuassa, että tällaista henkilöihin menevää julkista paljastelua ja puuttumista tehtäisiin täällä Hämeenlinnassa yleisemminkin. Näin peruskaupunkilaisena en ole huomannut tällaista julkista revittelyä kertaakaan aikaisemmin (luojan kiitos). Pienissä piireissä on voinut tapahtua paljonkin, mitä en tiedä, mutta maailmalle ihmisten yksityiselämän revittelyssä tämä oli minun havaintojeni mukaan paikallinen ensiesiintyminen. Toivottavasti myös viimeinen.

Kaikkein älyttömintä tässä on se, että vain harva kohun levittämiseen ja suitsuttamiseen osallistuneista varmaankaan tietää mitään omasta kokemuksesta. Minä olen kuullut toisen käden tietoa, niinkuin varmasti suurin osa muistakin. Jokaiselle meille on kerrottu hieman erilainen ’totuus’ asioista. Silti moni on valmis osallistumaan tähän hävyttömään vyyhteen kuin muka tietäisi kaiken. Asioilla on aina puolensa.

Siitä haluan vielä muistuttaa, ettei yhteistyökykyisyys ole samaa kuin alistuminen ja periksiantaminen. Jatkuvasta omista periaatteista tinkimisestä puhumattakaan. Kari Ilkkalalla ja Lulu Ranteella on äärettömän hyviä perusteluja kannoilleen, kun niitä malttaa edes yrittää kuunnella. Kyse ei ole periaatteellisesta vastustamisesta ja työn estämisestä. Kyllä eri mieltä saa olla, jopa tarmokkaasti ilman että siitä pitää noin poskettomasti hutkia oikein isojen massojen voimalla. He tekevät sitä työtä, mihin heidän äänestäjänsä ovat heidät äänestäneet.

Ja kuten Jari Ranne jo aikaisemmin muistutti: tulilinjalla ovat myös perheen lapset. Yritetään käyttäytyä aikuisesti, vaikkei samalla hiekkalaatikolla viihdyttäisikään. Onneksi myös aikuisesti käyttäytyviä kuntalaisia ja päättäjiä on löytynyt – useitakin.

10 kommenttia artikkeliin “Skandaalifantasiarevittelyä oikein isolla joukolla…”
 1. Lauri Kivimäki sanoo:

  Minäkin olin yllättynyt. Olen pitänyt Kaupunkiuutisia varsin maltillisena lehtenä, kun taas puolestaan Hämeen Sanomat on vuosia ollut paikallisuutisoinnissaan Hämeenlinnan valtaapitävien mielipidelehti. Ilmeisesti vallan temppeleissä on nyt pientä pelkoa, kun Hämeenlinnan asioidenhoidosta on alettu kiinnostua valtakunnallisestikin. Ei ehkä heitä miellyttävällä tavalla. Mitä valtuuston puheenjohtajaan tulee. Hänen suosionsa taitaa perustua enempi hyvään kirjoitus- ja puhetaitoon, kuin asiaosaamiseen. Mutta näinhän se nykysuomessa on-valitettavasti.

  • Vaikka viimeisin Kaupunkiuutislehti julkaisikin Lulu Ranteen haastattelun tavallaan kuin vastineena aikaisempaa Kiemungin haastatteluun, ei tilanne mielestäni ole vielä tasan. Tämä prosessi jättää ikävän jälkimaun.

 2. mauri virtanen sanoo:

  Ei kaksi ilman kolmatta
  FiciCopy vai mikä lienee ja sitten FannyCenter. Ilmeisesti Hämeenlinna on otollinen yhteisö toteuttaa yritys ja innovaatiotoimintaa. HäSa ”toimittajat”, sen sijaan että suollatte 7lehden tasoisia paljastuksia työtovereittenne avustamina, tutkikaa ja kirjoittakaa miksi tällaiset ovat mahdollisia täällä Hämeenlinnassa. HPK ja luisteluseurat yms . muut urheiluseurat sekä poliittiset yhdistykset sekä aatteen että vaatteen puolesta toimivat yhdistykset tuskin haluavat näistä julkisesti keskustella. Saati sitten eri Seurakunnat.
  Rahaa on kuitenkin kaupungilta palanut ja ei välttämättä esim. Palveluitten parantamiseksi Terveys ja sosiaalipalveluissa, Asumisen parantamiseen kaupungin asunnoissa tai opiskeluympäristön turvalliseksi luomiseksi, vain esimerkkinä mitä kunnan/kaupungin toiminta pitäisi olla.
  Kantolan kehitys konserttisaliksi sekä Enkeliranta asumisryppääksi hankkeet kuulostaa tällä hetkellä yhtä hyvältä kuin edellämainitsemani jo ”toteutuneet” FC & FC yritys ja innovaatiot. Jos rahasta tulee pulaa niin kotiuttakaa niitä ”korkojohdannaisia” ja niistä tulevia tuottoja kun vielä voitte ja laittakaa nykyiset toimitilat ja palvelut kuntoon.
  Tässä esimerkki mitä kirjoitin nopeasti ja päätin etten julkaise. Iisakin/ Karttusen kirjoitus sotii niin … oli pakko.

 3. JP sanoo:

  Susanna Hietanen on kirjoittanut pidempään asiallisia, kiihkottomia ja eteenpäin katsovia näkemyksiä. Välillä taisi olla jakso, kun hän oli poissa estradilta?

  Kahdesta kohdasta olen kuitenkin hieman eri mieltä. Iisakin paisuntasäiliö ei poksahtanut, korkeintaan tietoisesti tulvi hieman, kuten usein ennenkin. Toinen kysymys, kellä muulla on poksahtanut, jos ei huomioida alatyylin ”suomi24”-kirjoittelua?

  Iisakin toiminta on tietoista ja tarkoitushakuista ja roolit päälaelleen asettavaa. Iisakin mukaan, hän voi repiä toisen ihmisen yksityisiä, lapsia sivuavia asioita julkisuuteen, ilman asiayhteyttä kunnallispolitiikkaan, koska hänen omia lapsia on uhattu nimeltä? Laitetaan siis vahinko kiertämään? ”Kärsiköön Lulu Ranteen lapset koska minunkin lapset ovat kärsineet”.

  Tätä Iisakki-gatea Seppu Rehusen blogissa kommentoidessaan Iisakki kirjoittaa seuraavasti:

  ”Lammin vastaanottokeskuksen tapauksessa mm. Jussi Halla-aho oli vahvasti sytyttämässä kipinää, joka johti myös perheeni häiriköintiin. Muun muassa tuolloin yksivuotias tyttäreni mainittiin etunimeltä mahdollisena ”seuraavan raiskauksen” uhrina”.

  Asia alkoi kiinnostamaan minua ja kävin tutustumassa tuohon ”kipinään”, mihin Iisakki viittasi.
  http://iisakki.blogijanne.fi/2009/02/09/lammille-aukeaa-helvetin-mustat-portit/#comment-569
  (käykää lukemassa)

  Jussi Halla-Ahoa en löytänyt muusta, kuin Iisakin syytöksistä, tässä teille kipinää tuosta Iisakin blogista ja kipinästä, sekä sen sytyttäjästä, vetäkää itse johtopäätökset:

  Iisakki Kiemunki aloittaa 288 kommentin mittaisen bloginsa kirjoittamalla nettinatsien armeijasta, joka hyökkäisi hänen kimppuunsa. Kiemunki jatkoi provosoiden toteamalla: ” Mutta olen aina tykännyt elää vaarallisesti.”

  Kiemungin kirjoitus jatkuu:
  ” Tottahan ne musulmaanit sieltä Ronnilta hyökkää saman tien Lammin raitille ryöstämään ja raiskaamaan… Tekee mieli kannattaa keskuksen perustamista ihan vain inhon puistatuksesta noita keskustelupalstan vihaa kuolaavia pöhlöjä kohtaan.”

  Kiemunki leimaa seuraavaksi kantasuomalaisia nuoria seuraavasti: ”meikäläisellä henkilökohtaisesti on riittänyt aivan tarpeeksi kaikkea kakkaa näiden kaljupäisten, amiksen keskenjättäneiden isänmaan toivojen kanssa, jotka karkailevat kilju- ja piripäissään satunnaisten ohikulkijoiden päälle. Prkl.”

  288 kommentin mittaisessa blogissaan Kiemunki kuvaa maahanmuuttukriittisiä ihmisiä seuraavaksi näin: ”führerit”

  Blogi hiljenee yli vuodeksi, kunnes Lammilla uutisten mukaan todella raiskataan nuori tyttö.

  Kiemunki kiirehtii jatkamaan blogiaan seuraavasti: ” Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut.”

  Kiemunki näkee vian olevan siis rasisteissa ja provosoi heitä edelleen varsin lujaa?

  Tarpeeksi kun provosoidaan, ihmiset provosoituu, kommenteissa alkaa olla haistattelua ja takaisin päin Kiemungille nimittelyä. ”Pelle”, ”ituhippi”, jotkut toivovat tapahtumien haittaavan hänen yö-unia.

  Ihmisten kommentit henkilökohtaisesti Kiemunkia kohtaan kovenevat, mutta ainoa viittaus hänen omaan lapseen (ei nimeltä) on seuraava:

  ” Mietippä, jos omalle lapsellesi tapahtuisi vastaavaa ja tekijä olisi sinun junailemasi VOK:n asukas. Pitäisitkö edes silloin itseä syyllisenä?”

  Tuo kommentti on kysyvä ja mielestäni Kiemungin herettelyn kannalta erittäin hyvä.
  ****

  Yllä oleva kirjoittelun kulku on arvioilta puoliväliin tuota vajaan kolmensadan kommentin blogia, sen jälkeen en jaksanut sitä seurata. Muodostin näkemykseni jo. Keskustelu jatkunee kovempana ja Kiemunki julkaisee saamaansa ( ei julkista postia / uhkailuja)?

  Kiemunki aloittaa hirvittävällä solvauksella vastaanottokeskuksen Lammille sijoittelun puolesta kirjoittamisen ja törkeillä ”musulmaanit raiskaa” -herjoilla hän härnää vastaanottokeskuksen yllättävästä ja Lammilaisilta salaa tehdystä perustamisesta suivaantuneisia kuntalaisia. Kun kaiken kukkuraksi Kiemungin ”seinälle maalaamat pirut” toteutuu, on syyllisiä rasistit, hommafoorumilaiset ja Halla-Aho. Kiemunkia oksettaa heidän ilo ja riemu tapahtuneesta…

  Uskon, että tuolloin Kiemunki oli todella lähellä elää tykkäämäänsä vaarallista elämää, millä hän kirjoituksensa aloittikin. Kiitos kaikille Hämeenlinnalaisille, ettei paisuntasäiliöt poksahdellut, itsekin toivon Iisakille oppimista ja kasvua, en radikaalisuutta, enkä vaarallista elämää.

  Muutama vuosikymmen aiemmin, hänet olisi ”sakin hivutettu”, siitä jonkin verran kauemmaksi, tervattu ja höyhennetty, vähän vielä enemmän, olisi ovella ollut kansa talikoin, heinähangoin ja viikattein…. Iisakki saa kiittää Luojaa, että elää Suomessa, ympärillään valtavasti suvaitsevaisuutta.

  Minua on askarruttanut pidempään nämä hänen teesit, liittyen juuri häneen ja mainitsemaansa kotirauhansa rikkomisen uhkaan, iisakki kirjoitti yhdessä kommentissa, että hänellä on näitä rasisti-natseja varten pesäpallomaila kotona ovensuussa. Saman kommentin yhteydessä hän kirjoitti, ettei hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Kumpaa hän tekee, hakkaa pesismailalla vai vastustaa väkivaltaa?

  Itse uskon, että kun hän on aikansa pilkannut Jumalaa, saa hän kohtalokseen Afrikan ”musulmaanit”, mistä hän itse kirjoittelee. 2011 vaaleissa musulmaanit Lammilta vei himoitun eduskuntapaikan ja 2015 musulmaanit Sambiasta tekee saman. Afrikka koitui hänen kohtalokseen…..

  Toivon voimia ja jaksamista erityisesti Iisakin puolisolle ja hänen lapsilleen, mutta on väärin pyhittää vahingonteko Lulu Ranteen lapsia kohtaan sillä, että on itse kiihottanut ihmiset raivon partaalle mamu-raiskaus -provosoinneillaan.

 4. Lauri Kivimäki sanoo:

  Minäkin olen mietiskellyt tuota kopiokonejuttuja ja hieman kyynisesti ajatellut. Tutkinta kestää jostain syystä niin kauan, että, jos mahdollinen syyteharkinta lahjusten ottamisesta yms kaupungin yhtiöissä toteutuu, ovat asianosaiset kerinneet jo eläköityä ja yhtiöiden hallitukset joutuvat ”valitettavasti” toteamaan-ei voi mitään. Tämähän on mahdollista vain Hämeenlinnassa.

 5. no name sanoo:

  Hyvä ja asiallinen kirjoitus JP. Tärkeää on tässä kohtaa huomata se ettemme alenna itseämme menemällä samalle tasolle IK:n kanssa, vaan pitäydymme asiassa.

 6. Ei omaa oikeutta sanoo:

  JP

  Puhut lammin raiskauksesta niin kuin tietäisit jotain. Se on kuitenkin todettu täysin keksityksi jutuksi. Poliisi on sen aikanaan vahvistanut, ettei asiassa ollut perää. Eli ei mitään omaa oikeutta, vaan faktoja.

 7. JP sanoo:

  Hyvä ”Ei omaa oikeutta”,

  olet lukenut ja-tai ymmärtänyt minut täysin väärin. Niin vääri, että ei enempää voi väärin ymmärtää. Vika on luultavasti minussa, siksi yritänkin oikaista nyt asiaa:

  Minulla ei ole tietoa/mielipidettä/syytöksiä, eikä muitakaan intohimoja ”lammin raiskauksesta”. Olen erittäin onnellinen jos juttu oli keksitty. Kaikkien sivuhaittojen rinnalla, oli Luojan lykky, jos kenenkään nuoren tytön elämää tuhottukkaan. Toinen asia on, että jos tällainen huijaus tehtiin mahanmuuttajia vahingoittamiseksi, se on tuomittavaa ja eiköhän tekijät rangasitugsensa ole saanut tai tulevat saamaan. Me ei aina vaan nähdä niitä, vaikka ne silmien edessämme tapahtuisikin.

  Jos lukisit kirjoitukseni uudestaan? Myönnän, että ne on pitkiä ja vaikealukuisia, mutta parhaani olen yrittänyt.

  En puolusta niissä rasisteja, en syytä Kiemunkia raiskauksista, mutta väitän, että Kiemungin kielenkäyttö, uhkailu ja väkivallan ihannointi koston tai omankäden oikeuden käytössä on johdonmukaista, tietoista, pitkään jatkunutta ja hänen kohdalla, vuorenvarmasti kuntalain 32§ vastaista. (Ja pahinta on että sen perään huutanut KHpj. Rautio nyt kannustaa siihen)

  Kyllä, minäkin vihaan. En neittinatseja, en piripäähuoria, en amiksenkeskenjättäneitä kaljuja isänmaantoivoja, mutta vihaan eniten:

  -epärehellisyyttä (niistä pahiten äyllistä sellaista)
  -heikompien kiusaamista
  -itserakkautta, narsismin tasolle ylttävää
  -ahneutta

  Joskus on pakko toimia, ei siitä kannata suurempaa numeroa tehdä. Rautio kaupunginhallituksessa ei väistä millään sitä, että meni ”some-huoraamaan” pienten viattomien lasten asialla, yhdessä kaupunkimme vastuullisimmissa rooleissa KHpj:nä.

  Ja tämä patalappu, mies jolta paljon odotettiin, on puudeli valitsijoidensa talutusnuorassa. Tulee vielä kilpailemaan Jäätteenmäen kanssa nopeatempoisimmasta urasta, pyytämättä ja yllättäen.

  Ja, huolimatta kristillisistä arvoistani, niin ”kuka helvetin kuminaama väänteli tämän päivän lehdessä naamaansa, niinkuin tuhat volttia saaneena?”

  Asiat on kaupungissa päin helvettiä ja yhdet puupäät pelleilee meidän kustannuksella.

  Ritaluoma lupasi, että Hämeenlinna saa valtavasti julkisuutta hänen hankkeellaan, no sitä se totisesti sai, viimeksi eilen YLE uutisvuodossa http://areena.yle.fi/tv/2291882
  Käykää katsomassa, mutta älkää kuolko nauruun, alkaa 05:30 nurkilla

  • Antti Sulonen sanoo:

   Täyttä asiaa.

   Lammin taannoinen raiskausjuttu oli ilmeisesti tytön omaa keksintöä, mielikuvitusta ja oliko kenties toivettakin mukana en tiedä. Ulkomaalaiseen se kuitenkin aluksi kohdentui.

   Vihaan samoja asioita kuin sinäkin, epärehellisyys tuli esille tuossa raiskausjutussakin.

   Ihmeellinen oli todellakin tuo uutiskuva, jonkin sortin sätkyn tuo kuvattava on saanut, mistä lienee kaupunginjohtaja puristanut.

   Kaupunginjohtajan sanavarasto on muuten jollain lailla vaillinainen. Hän kertoo haastattelussa jotain sanaa täkäläisten ihmettelevän, joka Oulussa tarkoittaa aivan muuta mitä se täällä merkitsee. Toinen sana on rohkeus. Minulla on aivan eri käsitys rohkeudesta, mitä se kaupunginjohtajalle merkitsee.
   Ei meillä siinäkään kummallinen renki ole, nuoleskeluun taipuvainen näyttää olevan.

   Miltei vihaan noita nuoleskelevia tyyppejä, en ainakaan ole koskaan heidän kanssaan toimeen tullut.

   On se muuten YLE uutisvuodon pätkä täysosuma tuosta SCC-keissistä.

 8. Minusta SCC on pientä ’tyhmyyttä’ verrattuna näihin henkilökohtaisuuksiin meneviin lehtijuttuihin.

Jätä kommentti

css.php