Kerää pisteitä ja kiusaa pienempää / heikompaa?

Olen ottanut itseni kanssa aikalisää ja yrittänyt odotella, josko ärtyneet ajatukseni haihtuisivat ajan kanssa pois.  Mutta eivähän ne mihinkään haihdu. Joten tässä sitä kirjoitetaan taas 😉

Yritän asetella sanani niin, että asiat pysyisivät asioina. Minua nimittäin harmittaa ja kovasti. Tyrskyäväksi valtamereksi muuttuneessa blogikirjoitusketjussani suuhuni aseteltiin röyhkeitä, epäasiallisia ja epäkunnioittavia sanoja, joita en itse käyttänyt enkä luonnollisesti edes ajatellut / tarkoittanut. Tämä tehtiin jopa useamman kerran. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Sen jälkeen on samanlaista herjaa lisämausteilla höystettynä jaettu oman blogini ulkopuolellakin. Ja huomatkaa, en yritäkään yksilöidä, kuinka monesta eri henkilöstä on ollut kyse, sillä se ei ole olennaista.

Olkoon kyse puhtaasti pahasta tunnehallinnan pettämisestä ja sen tuomasta yliampumisesta, todella ongelmallisesta luetun ymmärtämisen vaikeudesta tai tahallisesta ilkeydestä, kyse on minun mielestäni äärettömän epäasiallisesta käyttäytymisestä. Ainakaan omassa blogissani minun ei tarvitse sietää sitä, vaikka minut leimataankin seuraavaksi heikkohermoiseksi tai -hipiäiseksi. Aion rajoittaa soppaa ilkeästi sekoittavien henkilöiden kommentointia blogissani (en voi uskoa, että minun oikeasti täytyy turvautua tähän…). Ei minun tarvitse joutua jatkuvasti puolustautumaan kummallisten huutelijoiden omasta hatustaan heittämiä väitöksiä vastaan. Ei ainakaan täällä.

Minä en pidä riitelemisestä ja siksi pyrinkin löytämään tavan tai toisen, jolla erilaisten ihmisten kanssa pystyy toimimaan, vaikka tavoitteemme olisivatkin erilaisia eivätkä henkilökemiatkaan kutsuisi yhteen. Joidenkin kanssa en vain onnistu, myönnän sen. Sen lisäksi, että henkilönä selvästikin joku aina joskus kokee minut äärettömän vastenmieliseksi, puoluevalintani näyttää myös oikeuttavan julkista höykyttämistäni ihan miten pitkälle tahansa. Tiedän, että omat kokemukseni ovat vain promillen luokkaa Lulun vastaanottamasta ’palautteesta’, mutta minusta tämäkin on aivan kohtuutonta.

En edes ymmärrä, miksi isot aikuiset miehet kiusaavat (sitä se minun mielestäni alkaa jo olla) tällaista pientä (162 cm) vaaratonta naisihmistä. En ole uhka kenellekään enkä kohtele muita kaltoin. Osaan kärsivällisesti antaa muiden mokia anteeksi ja aloittaa alusta lukemattomat kerrat. En tahdo pahoittaa muiden mieltä, mutten ole valmis olemaan hiljaakaan. Olen vilpittömästi pahoillani, jos huolimattomuuttani tai ajattelemattomuuttani pahoitan jonkun mielen. Ja olen valmis aina pyytämään sellaista myös anteeksi. Mitä ihmeen hyötyä aikuiset miehet luulevat saavansa minunkaltaiseni ihmisen parjaamisesta? Tuoko se muka lisää äänestäjiä seuraavissa vaaleissa (uskalsi kaveriensa kanssa kiusata pienempäänsä)? Tai lisää kunniaa, ystäviä tai vaikutusvaltaa?

Minua ei kannata parjata edes kateuden vuoksi. En ole järin menestynyt, vaikutusvaltani on olematon, henkilökohtainen elämäni on ollut raskasta ja monin paikoin surun kuorruttamaa viimeiset kahdeksan vuotta. Minua ei ole siunattu kauneudella ja melkein kaikki sosiaaliset taitoni olen opetellut vasta aikuisiällä melkoisen kovien koulujen kautta. Menestykseni kiteytyy siihen, että olen kaikesta huolimatta selvinnyt ja että minulla on ihana perheeni. Mutta jos tämä innostaa vain uuteen hyökkäykseen, niin… mitähän siihen enää sanoisi.

Vielä kertaan sen verran, että EN ole epäillyt Linnan Tilapalveluja väärinkäytöksistä, asiat on käsitelty aikoja sitten ja tiliöinnin epäasianmukaisuus on tapahtunut asia, mutta tapahtunut aivan ohjeiden mukaan. Väärinkäytös on Iisakin oma sana, kuten myös sanat seksisuhde ja petos. Olen hämmentynyt, että läpinäkyvyyden ja hyvän hallintotavan perään haikaileminen on selvästikin liian lässyä touhua monen mielestä. Vain petoksiin ja väärinkäytöksiin saa ottaa kantaa. Hyvä hallintotapa on kuitenkin jokaisen kuntalaisen oikeus. Kyse on meidän rahoistamme.

41 kommenttia artikkeliin “Kerää pisteitä ja kiusaa pienempää / heikompaa?”
 1. Lukija sanoo:

  Terve

  Sinä annat mielipiteilläsi toivoa siitä, että edes jollakin teistä tälle palstalle kirjoittavista yhteisten asioiden hoitajista on malttia, ymmärrystä ja harkittuja kannanottoja.

 2. Harri sanoo:

  Täällä riittää, jos Google anablyysiks 🙂 näyttää sinun blogillesi suurempaa suosiota, kuin ko ohjelman imuroijalle…pienet hmm vaikka ny sitten ympyrät. Ei kun eteenpäin.

  • Susanna sanoo:

   No juu, eteenpäin mennään.
   Nyt onkin melkein vuorokausi kulunut asiallisesti tässä blogissa, vaikken vielä ole mitään uusia rajoituksia asettanutkaan. Toivottavasti tätä kestää useammankin vuorokauden 😉

 3. Lauri Kivimäki sanoo:

  Ei Sinun Susanna tarvitse mielipitetäsi ja kirjoituksiasi hävetä. Hallinonhan tulisi aina olla tasapuolista ja läpinäkyvää. Itse menin aikanaan julkiselle sektorille kovinkin idealistisin ajatuksin yhteisten asioiden hoitamisesta. Kun yli kuuden vuoden jälkeen hallinnosta lähdin olin liki työkyvytön. Aluksi oli kaikki ok, mutta kun alkoi sisäisää asioita, heräsi kysymyksiä, miksi näin. Olisi ollut parempi, että aamuisin olisi heittänyt ns aivot narikkaan ja tehnyt hommansa mistään välittämättä, tähän en pystynyt. Virkamiesten pitäisi mukamas kohdella kansalaisia tasapuolisesti, katin kontit. Eräs ikänsä julkishallinnon pehmeää leipää syönyt blogisti luokittelee putkiaivoisesti kaikki Hämeenlinnan nykyhallintoa vähänkin arvostelevat persumielisiksi. Tämä pätee myös moneen nimimerkkikirjoittelijaan. Tunnen hankilökohtaisesti yhden perussuomalaisen(toisesta vaalipiiristä), pidän Häntä aivan tolkun ihmisenä. Käymme jonkin verran poliittisia keskusteluja, mutta Hän on hyvin suvaitevainen toisen mielipiteille. Tosin niin ovat muidenkin puolueiden kunnalispoliitikot, jotka tunnen. Puoluekannat ilmeisesti radikalisoituvat valtuusto- ja eduskuntasalissa. Siis kannattajille suunnattua teatteria.

  • Susanna sanoo:

   Kiitos, Lauri!

   En ymmärrä yhtään, miksi hyvää hallintotapaa ei pitäisi tavoitella. Enkä myös aio hävetä kantaani, vaikka jotkut haluavatkin sitä vaihtoehtoa kovasti tarjota.

   Jokaisesta puolueesta löytyy fiksuja ihmisiä. Ihan kok-dem-leiristäkin 😉

 4. Tapani Silvo sanoo:

  Susanna: Ihailen kykyäsi kirjoittaa asiallisia, kiihkottomia ja ajatuksia herättäviä ”toisenlaisia” pohjakirjoituksia!
  Leppäsen mielipiteistä ei kannata olla moksiskaan.
  Tuon vanhan miehen luonteenpiirre on meille kaikille jo ajan mittaan tullut hyvin selväksi. Itse en enään jaksa lukea tämän Forssan entisen paperinkääntäjän vihaa ja sappea tihkuvia kirjoituksia. Mutta tuonkaltainen rääviminen ehkä antaa hänelle terapeuttista hoitoa?
  Kehoittaisin vielä; älä lue Leppäsen iljettäviä kirjoituksia. Hänen ajatustensa lukeminen ei tee hyvää kenellekään ihmiselle.
  Toivon, että pystyt jatkossakin säilyttämään optimistisen ja iloisen mielenlaatusi! Minulle, monen muun lisäksi, antavat kirjoituksesi nimimerkki ”lukijan” mukaista toivoa tulevaisuudesta.

  Tapsa

 5. Silvon Tapsa sanoo:

  Susanna! Ihailen kykyäsi kirjoittaa asioista tasapainoisella asianmukaisuudella.
  Tuollaiset ”leppäs-mäiset” yksisilmäiset paskan jauhajat osaat ohittaa loistavasti. Ja hänen mielipiteisiinsä ei kannata muutenkaan juuri huomiotansa kiinnittää.
  ”Mies” on nyt karvansa näyttänyt siinä määrin, etten edes jaksaisi hänen sepustuksiaan lukea. Suosittelen sitä samaa muillekin, jotka haluavat säilyttää rauhaisan mielentilansa.
  Leppänen myrkyttää iljettävillä kirjoituksillaan koko blogi-ilmapiiriä. Tämä Forssan entinen paperin-kääntäjä yrittää kansanomaisella urheilu-puheellaan peitellä silmitöntä vihaansa perussuomalaisia kohtaan.
  Ehkäpä se tuottaa jonkinlaista terapeuttista nautintoa vanhalle miehelle?
  Yhdyn täydellisesti nimimerkki ”Lukijan” mainitsemiin toiveisiin.

  Tapsa

  • Susanna sanoo:

   Kiitos, Tapsa!

   Onneksi täällä blogeissa on enimmäkseen rehtiä ja fiksua porukkaa niin kirjoittajina kuin lukijoinakin. Terävät kannanotot sävyttävät keskustelua ihan piristävästikin, mutta pienen piikittelynkin alta löytyy melkein aina fiksu ja terve raja siinä, kuinka pitkälle passaa kunkin kanssa mennä. Ymmärrän, että räyhääjälle metsä vastaa niin kuin sinne on huutanut. Mutta siinä luulisi pelimerkkien sopivankin yhteen.

   Upeaa kevään jatkoa!

 6. Jyrki sanoo:

  Edelliset kirjoittajat kiteyttikin jo aika hyvin mitä minun piti kirjoittaa. Pääasia on ettei alennu samalle tasolle ”kiusaajien kanssa”. Eräs bloginpitäjä voi mielestään ”kolumniensa” varjolla päästää näppäimistöltään ilmoille ihan mitä tahansa. En uskoisi kirjoituksia aikuisen ihmisen kirjoittamiksi jollen tietäisi kenestä on kyse. Mutta hyvää kevättä sinnekin ja jatkahan blogin pitämistä. Sinusta ei saa kiusaajaa, ei sitten millään.

 7. Kari Ilkkala sanoo:

  Terve Susanna,

  iloitsen suunnattomasti joka kerran, kun luen ja kuulen ajatuksiasi. Sinussa kiteytyy se totuus, että ei ole persut tässä kylässä niitä, jotka suitsivat jäsentensä ajatuksia ja ilmaisua. Minulle riemuvoitto ei ikinä ole se, että joku on kanssani samaa mieltä. Riemuvoitto on jokainen kaupunkilainen, puoluekannasta riippumatta, joka ajattelee itse, hankkii, analysoi, käyttää ja tuottaa tietoa ja näkemyksiä.

  Keskustelin tänään käsityöllä itsensä elättävän keskustan yrittäjän kanssa – todellisen arjen sankarin, joka kohtaa kaikki asiakkaansa silmästä silmään ja tietää koko ajan tehdessään, montako tuntia pitää vielä tehdä, että saa tämän tai tuon kuukausittaisen menoeränsä katettua. Toivoo puurtaessaan, että kuukaudessa tunteja ja asiakkaita riittäisi pidemmälle kuin laskuja. Hän ei toivo almuja, ainoastaan ettei toiminnalleen asetettaisi järjettömiä haittoja ja esteitä. Kaupungin pysäköintipolitiikasta ei kuitenkaan muuta voi sanoa, kuin että järjetöntä on.

  Kyselin vuokraansa. Se oli luokkaa 18 €/m2/kk. Kurkkuani kuristi. Ilman tällaisia yrittäjiä keskustassa ei olisi kiveä kiven päällä. Ilman tuhansia hänen kaltaisiaan pienyrittäjiä, kaupungilla ei olisi varaa makuuttaa miljoonia vanhoissa metsästyslinnoissa ja vuokrata niitä 3 €/m2/kk eliitin kavereille, joilla on sitten paitsi varaa kestittää, myös nostaa itselleen ihan erilaiset tulot kuin kivijalkayrittäjällä.

  Suo Susanna anteeksi, ettei minulla ole voimaa asetella sanojani yhtä harkiten kuin sinulla. Kyllä nimittäin perkele pääsi huulilta, kun liikkeen oven takanani suljin.

  • Susanna sanoo:

   Hyvä porukka ottaa ilon irti erilaisten ihmisten erilaisista vahvuuksista. Kaikki eivät siihen pysty. Vaikka erilaisuus tuottaa parhaimmillaan paljon hyötyjä, harva jaksaa sietää erilaisuutta riittävästi saavuttaakseen nuo mahdolliset hyödyt.

   Voin vain kuvitella fiiliksesi – ei kuulosta yhtään oikeudenmukaiselta.

   Minä yritän parantaa maailmaa sopuisasti. Silti jo vuosia sitten eräs naapurikunnan silloinen vaikuttaja totesi, ettei minusta tule koskaan mitään politiikassa, kun olen liian pliisu. Oikeassa on ollut tähän asti 😉 Sopuisuutta tarvitaan, mutta sillä ei yksin vain pärjää tässä kovassa maailmassa. Siksi on hyvä, että meitä on sopivassa määrin moneksi 🙂

 8. Harri sanoo:

  Susanna Hietasessa Perussuomalaisillla olisi nyt sen näköinen poliitikko, mitä tällä hetkellä tarvitsette.
  Ehkä olisi aika hieman vetäytyä kaikkein kärjekkäimmistä kannanotoista, politiikka on kuitenkin sellainen isohko paatti, että toimintatapojen muuttuminen vie aikaa ja ennen, kuin niitä pääsee edes yrittämään muuttaa, pitää ansaita kansan tuki. Näin asiallisella linjalla se saattaa tulla tienattua.
  Nyt jytkyssä se tuki tuli ikäänkuin alennusmyynnistä ostettu jakku, liian helposti, ja osa siitä on mennytkin sitten helposti.
  Kunnollinen kivijalka puuttui, oli vain Soini ja hänen ministeriytensä myötä vallattomimpien kannattajien mieli on hieman ailahdellut. Rakentakaa tällaisten ihmisten ympärille uusi pohja, kyllä se siitä lähtee, jos kansa niin haluaa.
  Demarit äänestettiin juuri eniten valtion omaisuutta myyneeksi puolueeksi, sitä PS ei ole ehtinyt ainakaan vielä suuremmin tehdä.

  • Susanna sanoo:

   Kiitos, Harri isosti luottamuslauseesta!

   Ensin herätit mustan ja vilkkaan huumorini: ”sen näköinen poliitikko” = pieni ja ei kauneudella siunattu – toisin kuin kaupunginhallituksen puheenjohtaja, joka edusti suvereenisti missijonon jatkona. Minä olisin ollut samassa tilanteessa NIIN hupaisa näky 😉

   Mutta ihan tosissaan… Jokainen puolue ja ryhmä tarvitsee erilaisia ihmisiä tehdäkseen jotain oikein hyvää. Erilaisuuden ei tarvitse olla ristiriita, se on parhaimmillaan rikkaus, vaikka vaatiikin osapuolilta kovasti joustavaa suhtautumista. Kritiikkiä ei haluta vaimentaa, kun sen aika on. Mutta emme mekään (perussuomalaisissa) ole kaikki samanlaisia, vaikka meillä kaikilla kaupunkilaisten etu onkin se tärkein juttu. Kukin ajaa sitä tavallaan ja yhdessä saavutetaan enemmän.

   Ja kiitos keskustelusta! Tässä oppii ja viisastuu koko ajan 🙂

   • Harri sanoo:

    Sähän olet melkein pidempi, kuin Kirka :), no hollantilaiset ovat innovatiivisia ja maailman pisimpiä, se taitaa ollakin ainoa maa, missä siitä pituudesta on oikeasti hyötyä, siis jos se pato pettää?

 9. Antti Sulonen sanoo:

  Pyydän sinulta Susanna anteeksi sanavalintojani, en ole tarkoittanut pahalla, jos jotain on tullut silloin tällöin kirjoitettua.
  Katselin, että taidan olla ainoa jäljelle jäänyt kirjoittaja, kun tuolla viimeisimmissä kommenteissa ilmeisesti vahtimestari itsekin kirjoitti sinun kirjoittavan maltilliseen sävyyn ja näin ollen ei ainakaan tunnustautunut sinua parjanneensa. En käynyt tuolla blogissa kirjoittajaa ja kommenttia tarkistamassa, arvailin vain.
  Pariin asiaan kuitenkin puuttuisin aloituksessasi ja jatkokommentissasi kaikesta huolimatta, toivottavasti et pahastu.
  1. Nainen on aina miehelle vaarallinen, huolimatta naisen pituudesta.
  2. Kauneus on katsojan silmissä. en puutu teidän kummankaan ulkonäköön. En sen kummemmin kaupunginhallituksen puheenjohtajan kuin sinunkaan, molemmat olette kauniita omalla tavallanne ja omalla mitallanne. Uskoisin, että kaupunginhallituksen puheenjohtajakaan ei ole aina itseensä täysin tyytyväinen.
  Lyhyenä ihmisenä puuttuisin tuohon Harrin kommenttiin, jossa hän ylistää pitkiä hollantilaisia ja pituudesta koituvaa etua. Tuo lienee pitkän ihmisen harhakuvitelma, nimittäin pitkä ihminen joutuu kitumaan pidempään , jos pato pettää ja jaloillaan seistään, saattaa pitkälle ihmiselle keritä tulemaan jopa pakokauhu.
  Että kyllä lyhyydessä etunsakin on.
  Kauniita ilmoja, näkijän (lukijan) vinkkelistä katsottuna.

  • Susanna sanoo:

   En ole sillä tavalla ottanutkaan sanojasi, anteeksipyyntösi on aivan tarpeeton.

   Joiltakin (arvaan kyllä keltä) on vain mopo keulinut keskustelujen jälkeen niin paljon, että asiaan on haluttu kuvioiden ulkopuolella kutsua mm. Linnan Tilapalveluiden toimitusjohtaja ja Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja…

   Oikein kauniita ilmoja sinullekin 🙂

 10. Leppäsen mauttomat provoyritykset sanoo:

  Ehdotan, että annetaan Forssan ex-virkamiehelle avian 100% rauha hänen omassa blogissaan. Kirjoitelkoon sitten yksinään ilkeyksiä ja naurettavia provo-kyhäelmiään, vaikkapa Kiemungin, Raution ja heidän henkisten perässähiihtäjien iloksi. Pelkkää ylimielistä kaikkitietävyyttä ja nokkavaa kommentointia sieltä tuutista tulee Hämeenlinnan valtaryhmittymän rämettynyttä sisäpiiritoimintaa vastustavien niskaan.

 11. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Susa!
  Tsemppiä!
  Hessu K.

 12. Silvon Tapsa sanoo:

  Entisen, nimeltä mainitsettoman forssalaisen ansiota on, että olemme saaneet HäSa:n blogisivujen sanastoon käsitteen ”tunkio”.
  Oikea paikka Leppäsen ilkeämielisille vihakirjoituksille, on juuri tuo hänen ”keksimänsä” tunkio!

  Silvo

  • Harri sanoo:

   Nooh, älkäähän nyt. Ei kai kenenkään kirjoittelua täällä noin tosissaan kai oteta?, että ihan koulukiusaajiksi ruvettaisiin. Yksi ”Tasmanian tuholainen” per blogiosasto pitää hommaa vaan elävänä. Tylsäähän tää olis jos kaikki olis samaa mieltä?

   • Susanna sanoo:

    Tästä asiasta olen eri mieltä.

    Ensinnäkin me aikuiset näytämme väistämättä täällä blogeissakin käyttäytymisen mallia tahattomasti tai tahallisesti ja hyvällä tai huonolla tavalla. Miten ihmeessä perustella yläkouluikäiselle kiusaajakandidaatille kaiken kiusaamisen ehdotonta tuomittavuutta, jos me täällä käyttäydymme moninkerroin pahemmin? En osaa mitenkään suhtautua hyssyttelevästi noihin tahallisiin, toistuviin ja henkilökohtaisiin parjaamisiin, joista osa on levitetty elämään omaa elämäänsä blogien ulkopuolellekin.

    Ymmärrän sen, että johtavassa asemassa olevan poliitikon, virkamiehen tai julkisuuden henkilön täytyy sietää enemmän moskaa kuin tavallisen kansalaisen. Se, että minulla on luottamustoimi liikelaitoksen johtokunnan puheenjohtajana ei tee minusta vielä poliitikkoa. Siellä kannetaan vastuuta, ei politikoida. Minä en ole valtuuston jäsen enkä istu yhdessäkään lautakunnassa, mikä nyt voisi olla minimitavoite poliitikoksi nimittämiselle. Minä en ole vapaata riistaa tällaisille henkilökohtaisuuksille.

    Samaan aikaan kaupungin johtavat virkamiehet syyttävät kaupungin johtavia poliitikkoja kiusaamisesta. Täytyy siis muistaa, että kiusaamisesta syyttäminen ei tee vielä kenestäkään kiusaajaa – onneksi. Kaupungin johtavat virkamiehet ovat siinä asemassa, että heidän pitää pystyä ottamaan vastaan paljon enemmän kuin minun kaltaiseni taviksen. En ole kuitenkaan nähnyt julkisuudessa heitä ryöpytettävän näin henkilökohtaisesti – ja siis ennen kaikkea julkisesti. Mutta he voivat syyttää heidän asemassaan muita kiusaamisesta, mutta minun pitäisi suhtautua julkiseen solvaamiseen anteeksiantavasti? Ei käy.

    Ennen kaikkea kuitenkin ihmettelen tuota motiivia. Isot (ja minua monin nerroin tunnetummat) miehet näyttävät esimerkkiä tuleville äänestäjille: pienet ja heikot saa pistää kuriin ihan niin törkeästi kuin haluaa. Eikä sellaiseen tarvitse vakavasti suhtautua?

    Tämä on kieltämättä vähän periaatteellistakin vääntämistä minun puoleltani, mutta minusta herjaavat herrat ovat nyt eettisesti erittäin heikoilla jäillä.

    Nyt suuntaan Rovaniemelle ja jätän blogin vartioimattomaan tilaan. Muistakaa käyttäytyä 😉 Eri mieltä saa aina olla, mutta törkykäyttäytyminen kuuluu jonnekin ihan muualle.

    • Harri sanoo:

     Hyvää matkaa :). Jään tässä asiassa varmasti vähemmistöön, perusajatus on vain se, että typeryytensä tajuaminen pitää lähteä ihmisestä itsestään. Muiden yrittäessä vakuuttaa jotain asian tilasta, millä tavalla tahansa ei se mene jakeluun riittävän Minä-henkisellä ihmisellä. Oma oivallus on se juttu. Uskon demarifaneillakin olevan mahdollisuus oivaltamiseen.

    • Harri sanoo:

     no voi hiisi, kun tarkemmin mietin, kävi hetken mielessä, olenko edes itseni kanssa samaa mieltä viimeisestä virkkeestä :))..mut joo..olenolen.

     Antti Suloselle ihmisen pituudesta, ei kai tuo sentään sen ylistämistä ollut, jos Hollanti on kenties ainoa maa, jossa pituudesta voisi olla selkeää etua? Tällaisena keskimittaisena, jonka mukaan kaikki standardit säätyy, ei tosin aina ymmärrä näitä juttuja. Mietin ensin hyötynäkökulmasta noita savanneja, että olishan sielläkin, näkis kauas, mutta kun katsoo vaikka apinanleipäpuuta, niin pitkällä ihmisellä on pää siellä puskassa ja siellähän ne leoparditkin on..ei hyvä. Kyllä ihmisen elämästä on tehty monin tavoin kauhean vaikee?

     • Antti Sulonen sanoo:

      Minulle ei kuitenkaan selvinnyt millä lailla siellä Hollannissa pituudesta voisi olla selkeästi etua.
      Eikä ihmisen elämä ole kauhean vaikea, jos se ei siitä itse vaikeaa tee. Elää niin kuin leopardi, maassa eikä puussa.

     • Harri sanoo:

      Et taida ihan tosissasi olla? 😉

     • Antti Sulonen sanoo:

      Ihan tosissani olen, minulle ei tekstistäsi selvinnyt tuota pituuden etua. Onnistutko piirtämään tuon edun, kun ilmeisesti en ymmärrä mitä kirjoituksellasi tarkoitat.

     • Harri sanoo:

      Ihan Google analystiksinkin vuoksi, ja liittyyhän tämä alkuperäiseen kirjoitukseenkin, etäisesti mutta silti.
      Jos pienessä hollantilaisessa kylässä asuu kaksi ihmistä 189 pitkä honkkeli ja 162 pitkä suomalaisverta omaava mies. Tulva-aika koittaa, ja toista haastatellaan sen jälkeen, hän kertoo vettä olleen pahimmillaan kaulaan saakka.
      Nyt kuvittelisin, että sen toisen asukkaan kannalta voi olla merkitystä sillä seikallakin, kumpi haastatteluun vastasi.

     • Harri sanoo:

      ..ai niin se etuhan oli siis, että pidempi voi asua hieman lähempänä rannikkoa, vrt merinäköala..

     • Antti Sulonen sanoo:

      Ja niin tuli todistetuksi, ettei tuolla mitalla ollut mitään merkitystä.
      Merinäköala, mitenkä sitten kirjoitetaan, kun lyhyempi varreltaan asuu yläkerrassa ja pidempi alakerrassa, pituuden kuviteltu etu on hukattu siinäkin tapauksessa.
      Mikäs siellä yläkerrassa on asustella, kun vesi ei nouse kunnolla edes varpaiden tasolle, alakerrassa jo laineet liplattaa aatamin omenaa.

     • Harri sanoo:

      ..Mikäli lyhyt on talon rakentanut, pitkä on puoliksi yläkerrassa, jos nousee seisomaan. Mutta se siitä, kai?

     • Antti Sulonen sanoo:

      Anteeksi nyt vain, mutta oletko todella niin yksinkertainen, että kuvittelet ihmisen mitan vaikuttavan siihen, kuinka korkean talon hän rakentaa, no se siitä.

     • Harri sanoo:

      Saat toki anteeksi, enää jäi se leopardin maastouttamisesi v..tamaan synkästi.

  • Susanna sanoo:

   😉

 13. Jaska sanoo:

  Kiitokset Susanna Hietaselle hyvistä avauksista. Sinusta on sukeutunut eräs blogien selkeäsanaisimmista ja talonpaikaisjärkevimmistä kirjoittajista. On selvää että ihmiset asennoituvat ja ajattelevat asioista erisuuntaisesti ja on hyvä että keskustelua käydään.

  Tälläkin foorumilla on käyty Hämeenlinnan asioista välillä aika myskyävääkin debattia, mutta erästä mielestäni yhteiskunnallisesti melko tärkeää asiaa ei ole juurikaan täällä käsitelty.

  Viikonlopun iltalehti kertoo liivijengeistä, jotka ovat nyt kovalla tohinnalla käynnistäneet kilpiensä kiillottamiskampanjointia Suomessakin. Iltalehti kirjoittaa muunmuassa näin:

  ” Poliisin mukaan ainakin kolme suurta; helvetin enkelit, cannonball ja bandidos ovat lain määrittelemiä rakanteiltaan jäsentyneitä yhteenliittymiä, jotka toimivat yhteistuumin tähdäkseen rikoksia, eikä tämä ole yksinomaan Suomen poliisin käsitys, vaan tämä myönnetään muissakin maissa. Kaikkien näiden kolmen jengin repertuaariin kuuluu mm. huumebisnes, kiskonta ja kiristäminen sekä veropetokset.”

  Hämeenlinnaa tämä koskettaa myöskin nyt melko läheisesti. Takavuosina Hämeenlinnan kaupungin omistamassa Vanajanlinnassa pidettiin helvetin enkeleiden kansainvälinen kokous vaikka kaupunki olisi voinut niin halutessaan kiinteistössään moisen kieltää.

  Viimeisin todella huolestuttava ja samalla täysin käsittämätön asia on että rikollisjärjestö cannonball pesii vuokralaisena Hämeenlinnan sosiaalidemokraattisen yhdistyksen omistamissa tiloissa. Kaiken kukkuraksi kaupungin hallituksen jäsen on paljastunut tämän rikollisjärjestön johtohahmon lähisukulaiseksi.

  Miten näihin on sitten reagoinut valtuuston puheenjohtaja sosiaaliemokraatiksi itseään kutsuva Iisakki Kiemunki. Facebook sivuillaan Kiemunki ensin naureskeli sosdemin vuokraus-asialle ja fanitti myöhemmin avoimesti helvetin enkeleitä sivuillaan. Tässä ei nyt tarvitse laittaa edes sanoja Kiemungin suuhun, vaan tuosta voi ihan selkokielellä lukea että hän suhtautuu hyvin suopeasti näihin rikollisorganisaatioihin. Rypeköön kiemunki vaikka rapakossa yksityishenkilönä puolestani, mutta tällainen julkinen reagointi valtuuston puheenjohtajalta ei voi olla tervettä.

Jätä kommentti

css.php