Ilo asua täällä :-)

Oma talo tilavalla tontilla lammen luona ja luonnonsuojelualueen vieressä. Matkaa lähimpään kauppaan noin sata metriä, keskustaan kolmisen kilometriä. Moottoritietä pitkin Helsinkiin reilussa tunnissa ja Tampereelle vajaassa. Junalla matkan taittaa vieläkin nopeammin ja juna-asemallekin on ’vain’ viisi kilometriä. Minä tykkään tästä, joku jostain muusta.

Täällä Hämeenlinnassa on ollut hyvä kasvattaa lapset aikuisiksi, liikenne ei ole vaarallista ja muutkin vaarat ovat melkoisen vähissä. Kaupungin koulut ovat kilpailukykyisiä, vaikkei niiden sisäilmahaitoista tiedetykään silloin, kun omat lapset vielä kävivät niissä. Koulut ovat olleet oppilaan kokoisia, eivätkä heikot ole unohtuneet jalkoihin ainakaan, jos vanhemmat ovat jaksaneet olla rohkeita ja äänekkäitä. Isommissa kaupungeissa sekään ei aina riitä.

Tämän kaiken tietävänä tulisin tänne varmasti uudestaankin, jos kaikki alkaisi alusta, sillä ei tämä ole ollenkaan pöllömpi paikka 😉 Kun vain intomielisimmät kehittäjät muistaisivat, että vahvuutta on se, että täältä löytyy kaikille jotain. Kenenkään toiveet tai tavoitteet eivät ole toisia vähäisempiä. Hyvä porukka tekee hyvän asuinkunnan. Arvostetaan tätä pienen kaupungin monimuotoisuutta ja sen asukkaiden monipuolisia tarpeita!

Ilo asua täällä 🙂

6 kommenttia artikkeliin “Ilo asua täällä :-)”
 1. Antti Sulonen sanoo:

  Susanna sanoit tykkääväsi tuosta, joku jostain muusta.
  Niinhän se on minä tykkään siitä, että Helsingistä tänne pääsee reilussa tunnissa ja mieluummin vanhaa kolmostietä, kuin moottoritietä, sama koskee Tamperetta sieltä pääsee alle tunnin.
  Kauppaan minulla onkin matkaa 1,5 km ja tykkään siitäkin, postinkin voisin hakea sieltä. Aikaan entiseen postin haku kylän keskipisteestä loi sosiaalista kanssakäymistä, nyt valitetaan, kun posti tulee vasta klo 16:00 jälkeen. Mikä se tuo klo 16:00 on, miksi postin pitäisi tulla ennen sitä.

 2. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kirjoitin jossain toisaalla, että Hämeenlinnassahan on suunnilleen kaikki tarvittava, miksi yrittää tehdä tästä jotain suurkaupunkia, se ei onnistu. Laitetaan olevat kuntoon, kun perusasiat on paremmin kuin muualla huomataan se aikaa myöten. Aika on supistusten myötä mennyt sellaiseksi, että mallillaan olevat opetus-terveys-,lastenjoito-, ja vahustenhoitopalveluta alkavat olla arvossaan ja ovat muuttajille vetovoimatekijöitä. Ei jääkiekko ja muut kulttuuripalvelut, ne ovat vain plussaa. Se on aivan sama saako Aku Ankan ja laskut klo 11 vai klo 17 meidät oli vain opetettu liian hyvään. Painetun sanomalehden taru loppuu siihen kun aamujakelu lopetetaan.

  • Susanna sanoo:

   Eihän Hämeenlinnasta toista Tamperetta saa, vaikka kuinka yrittäisi. Eikä sitä kovin moni haluaisikaan 😉 Täällä on ihan omat vetovoimatekijänsä, jos niistä vain pidettäisiin huolta.

Jätä kommentti

css.php