Ehkäpä elämäni vaikein ja rohkein päätös

Perussuomalaisiin liittyminen oli ehkäpä elämäni vaikein ja rohkein päätös. Tiesin saavani otsaani saman tien sen samaisen leiman, mitä perussuomalaisille on annettu ja tarjottu niin kauan kuin muistan. Perussuomalaisiin liitetään mielikuvia rasisteista, vihapuhujista ja populisteista. Kuinkahan suureen otokseen nämä mielikuvat oikein perustuvat?

Minä en ole missään nimessä rasisti enkä ymmärtääkseni myöskään vihapuhuja. Populismista en ymmärrä mitään, joten siihen en ota kantaa. Se, mitä uudessa puolueessani kunnioitan, on kannustus omaan ajatteluun ja sen ilmaisemiseen. Ok, sen nurjana puolena on julkitörppöilyt, kun jonkun vähemmän viehättävä pakka levähtää nolosti koko kansan nähtäville. Kurinalaisemmissa puolueissa näitä julkisia töppäyksiä tapahtuu harvemmin. Tiukan ryhmäkurin puolueiden vaatimukset samanmielisyydestä vähentävät kuitenkin oivallusten määrää, myös älykkäiden oivallusten määrää. Kyse on tässäkin suhteessa kompromisseista.

Jonkin verran on tullut lunta tupaan, sen myönnän. Ihmettelen edelleenkin, miten joidenkin ihmisten mielestä ihmisoikeuteni katosivat kuin tuhkana tuuleen perussuomalaisiin liittymiseni myötä. Minulle voi näköjään syytää vihapuhetta nimimerkin takaa (ja suoraankin), minua voi luokitella ja määritellä itse haluamiensa tyypitysten mukaan.

Median (etenkin paikallisen median) puheessa perussuomalaiset (kaikki?) ovat riidan kylvijöitä ja hankaluuksien aiheuttajia. Kuinka moneen perussuomalaiseen paikallinen media oikein on tutustunut? Ja mihin tosiasioihin tämä leima oikein perustuukaan?

Kuvaavaa on, etten olisi uskaltanut tehdä tällaista ’siirtoa’ lasteni ollessa kouluikäisiä. Sitä kiusaamisen määrää en olisi heille voinut sälyttää. Tässä iässä uskaltaa jo rikkoa ennakkoluuloja, vaikkei se sitten tuottaisikaan mitään tuloksia…

Erilaisuuden hyväksyminen on joskus vaikeaa. Myös muualla kuin perussuomalaisissa 😉 Me pääsemme harjoittelemaan erilaisuuden hyväksymistä jo oman puolueen sisällä. Sen harjoittelun jälkeen on helpompaa jo hyväksyä muitakin ei-perussuomalaisia toimijoita. Mitä harjoitteita sinä teet voidaksesi hyväksyä enemmän erilaisuutta – myös perussuomalaisia?

22 kommenttia artikkeliin “Ehkäpä elämäni vaikein ja rohkein päätös”
 1. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Terve Susanna,

  lämpimät kiitokset päätöksestäsi.

  Luokittelu on maailman sivu ollut vallankäytön väline, jolla pyritään hallitsemaan kohdettaan. Paikallisen median kaikkien saataville tarjoaman valmiin luokittelun tehtävä on estää todellisuuden havainnointi, saati ajatteleminen.

  Sama luokittelu on käynnissä, oli kyseessä sitten Brexit tai USA:n pressanvaalit. Joka puolella yhä suurempi joukko ihmisiä vain tulee siihen paremmin tai huonommin jäsentämäänsä johtopäätökseen, ettei vanhojen valtarakenteiden synnyttämä maailma toimi heidän hyväkseen. Koska meidät tähän suohon kyydinneillä ei ole lääkkeitä korjata asioita, jää tyytymättömien luokittelu tyhmiksi, sivistymättömiksi, rasisteiksi, vihapuhujiksi ja populisteiksi ainoaksi keinoksi.

  Luokittelun ansa on sen käyttäjissään luoma harhaluulo, että luokittelu jotenkin kuvaisi objektiivista todellisuutta. Tähän loppuun kevennys kiinalaisesta ensyklopediasta löytyvästä luokittelusta, jonka tehtävänä on herättää lukijaa vaihtoehtoisten ajatustapojen loppumattomuuteen…

  Here goes:
  Animals are divided into:
  (a) belonging to the Emperor,
  (b) embalmed,
  (c) tame,
  (d) sucking pigs,
  (e) sirens,
  (f) fabulous,
  (g) stray dogs,
  (h) included in the present classification,
  (i.) frenzied,
  (j) innumerable,
  (k) drawn with a very find camelhair brush,
  (l) et cetera,
  (m) having just broken the water pitcher,
  (n) that from a long way off look like flies.

 2. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Politiikassa jotkut käyttävät kaikki mahdolliset keinot toisten mollaamiseen. Mestareita paikallisesti liennee Iisakki ja kumppaninsa niin rehellinen mies ja valokuvaaja Wiik.

  Olen omakohtaisesti kokenut miltä tuntuu kun kukaan ei luota. Työelämässä ollessani ammattiliittoni oli demareiden hallussa mutta työpaikkani ammattiosasto enemmistökommunistien. Demarit sanoivat minun olevan kommari. Paikalliset kommarit taasen jotta olen vähemmistöläinen. Kun vapaa-ajalla tapasin oikeita vähemmistöläisiä he pitivät jotta olen revrari eli enemmistöläinen. Niinpä en ollut ammattiosaston johtokunnassa. Porvarillista toimintaa ei työpaikoilla silloin ollut.
  Kun aikaa kului ja yhteisille raha-asioille haettiin hoitajaa, kas kummaa niin demarit kuin kommarit pyysi minua hommaa hoitamaan. Molemmat kai uskoi jotta ei se meittin ole eikä naapurinkaan, joten siihen voi luottaa tarkoissa raha asioissa.

  • avatar Susanna sanoo:

   Syrjimistä voidaan tehdä monella tapaa. Vallankäyttöä sekin melkein aina 🙁

 3. avatar Tapsa sanoo:

  Paikallinen media ja kiemunki kadeereineen vakuuttaa olevansa suvaitsevainen ja sietävänsä erilaisuutta. Näitä oikein alleviivataan paksulla kynällä, mutta tämä pätee vain ulkomaalaisiin ja seksuaalivähemmistöihin ym. ah niin valtaeliitin yleisesti hyväksymiin muodituksiin. Annas olla kun on kyse kantaväestön erilaisista näkökannoista, niin suoranainen lynkkaus- mieliala leviää välittömästi. Nämähän ovat niitä persuja tai peräkammarin poikia ja suvaitsevaisuus loppuu välittömästi. Varsinkin kiemunki potee pahimman luokan viha-oireyhtymää, kun kyseessä on toisinajattelijat. Jos ei olisi rangaistuksen pelkoa, niin olen varma että iisakin inkvisio rehottaisi Hämeenlinnassa.

 4. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Perussuomalaisten loikkaukset lähiseutujen kunnallispolitiikassa on ainakin Hämeen Sanomat tuonut hyvinkin näyttävästi esille. Sen jälkeen heille on vielä annettu runsaasti palstatilaa tuoda näkemyksiään esille (= mollata entisiä puoluetovereitaan ja puolueensa linjaa). On tosiasia, että perussuomalaisiin hakeutui paljon henkilöitä joitakin vuosia sitten kun puolueen kannatus oli nousussa. Kun tavoiteltu lautakuntapaikka tai virka ei toteutunutkaan erottiin ja alettiin puuhastella jopa omaa puoluetta . Suomen repalaeisessa puoluekentässä uusien onnistuminen on ilmeisen vaikeaa, saas nähdä kuinka Väyrynen onnistuu taktikoinnissaan. vasemmiston nousun ja vakiintuneen kannatuksen aikana puolueisiin liittyi paljon kouluja käyneitä, koska havaitsivat mahdollisuuden päästä herrahissiin (L Lehtinen U Sundqvisst, M Viialainen ym ym). Myös ns virkapelurit hakeutuivat tietyn puolueen jäseniksi kun havaitsivat, että tietylle puolueelle jyvitetty kunnan virka tulee hakuun muutaman vuoden kuluttua. Heidän aatteensa on alhaisinta laatua. Tästä johtunee, että Suomessa oma etu ja sukulaisten ja tuttavien etu menee veronmaksajien edun edelle.. Suomessahan ei varsinaisesti ole vuosikymmeniin ollut ns työväenpuoluetta, vaan kukin puolue pyrkii katteettomilla lupauksilla hankkimaan ns keskiluokan kannatuksen. Hallitusohjelma sanelee kuitenkin realiteetit samoin kuin kunnan budjetti. valitettavaa on, että puolueesta riippumatta pieni johtoryhmä sanelee päätökset. Jos rivijäsen ei niitä noudata loppuu puolueen tuki. 50 vuotta politiikkaa seuranneena olen tullut tulokseen, että nousukaudella on maata helppo hallita ja saada kannatusta, laskukaudella jyllää oppositio tyhjänpuhumisella.
  Meni taas vähän liiallisuuksiin, toivon kuitenkin S Hietaselle menestystää uudella poliittisella valinnallaan. Ainakin Hänen kirjoituksensa näissä blogeissa on ollut varsin rakentavia. Yhden totuuden Hämeeenlinnassa ei oppositiopoliitikolla ole helppoa.

 5. avatar saara finni sanoo:

  Jyrki Käteinen haukkuu taas kaikki toisinajattelijat populisteiksi.

  Minun näkökulmastani hän itse on aina ollut pahin populisti.
  Joten ”populisteja oomme kaikki, oomme kaikki, sinä ja minä…”

  Saara Finni, vannoutunut populisti

 6. avatar Reijo Ösberg sanoo:

  Nyt kun kokdemin (lue Kiemunki ja Rautio) johtohahmot ovat saaneet raivattua ainakin väliaikaisesti krittiset henkilöt pois valtuustosta ja hallituksesta ja Karppisenkin ruotuun, laitan toivoni Susanna Hietasen kaltaisiin rohkeisiin suunnan muuttajiin, jotka uskaltavat olla eri mieltä Hämeenlinnan valtavirran ja median kanssa. Linkistä löytyy syitä kyllä riittämiin mielipiteeseeni. http://keskustelu.suomi24.fi/t/14405460/miksi-mikaan-ei-onnistu-!!!

 7. Facebookin puolella olen saanut tähän muutaman kommentin, mutta sitäkin useamman yksityisviestin. Leima on kova ja nähtävästi helposti tarttuva. Onneksi kannustus on kuitenkin ollut se pääviesti 🙂

 8. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Sekin vaikeuttaa opposition toimintaa Hämeenlinnassa, että valtamedia on täysin puolueellinen. Minua hieman huvitti, kun kahtena päivänä Häsan alanurkassa oltiin huolissaan Turkin sanavapaudesta ja tiedonvälityksen luisumisesta valtaapitävien yksipuoliseksi propagandaksi. R Lahden huolen toimittajien turvallisuudesta koin kyllä aidoksi. Häsan ja KU:n toimituksissa peliin katsotaan liian läheltä, perspektiivi puuttuu, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. No onhan päätoimittaja jo saanut palkkionsa nimityksellä konsernin tj:ksi.l

  • avatar Rita Luoma sanoo:

   Mielestäni HäSa/KU:n tarkoitushakuisuus on niin läpinäkyvää, että se loukkaa lukijoidensa älykkyyttä. Sisältö ei näin ollen ehkä vaikeutakaan opposition toimintaa, vaan se voi ärsytyskynnyksen ylityttyä jopa siirtää sympatioita vähemmistön puolelle.

 9. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Susanna!
  Et ole yksin, olet liittynyt joukkoon joita kaikkia en edes muista.
  Kari Ilkkala, Lulu Ranne (Riikonen), joku taisi kuollakin ja moni vielä elää.
  Olisi kiva jos joku osaisi tähän luetella kaikki Hämeenlinnassa kokoomuksesta persuihin siirtyneet.
  Jääkö enää kokkareihin jäljelle kuin hallitusjohtaja ja ryhmyri?

  • avatar Kari Ilkkala sanoo:

   Terve Erkki,

   kokkareissa on kaksittain keskusteltaessa lukuisia äärimmäisen fiksuja henkilöitä, joiden täytyisi vain löytää itsestään se rohkeus puolustaa ajatuksiaan silläkin pelolla, että ”putoaa pelistä” tai saa Vekalta kutsun ”poliittiseen ohjaukseen”. Demarit ja vihreäthän eivät keskusteluun juuri antaudu…

   Pöytäkirjoihin, en ole siirtynyt Hämeenlinnassa (enkä missään) kokoomuksesta persuihin. Heitin politiikan kokonaan kahdeksi vuosikymmeneksi, enkä olisi lähtenyt uudelleen minkään ns. vanhan puolueen kelkkaan. Sen mukaan mitä minä tiedän, Susanna heitti myös politiikan sikseen. Pistän kiittimet ristiin päätöksestään liittyä perussuomalaisiin.

   • avatar Erkki Strömberg sanoo:

    Kuka minkin kautta kierrellen ja kaarrellen, aikaa kuluttaen ja toiset suorastaan hyppäämällä.
    Jokatapauksessa siirtyjiä on ollut yllättävän runsaasti, tarkoitan sellaisia jotka ovat olleet kokoomuksen luottopaikoilla ja sitten jättäneet puolueen.
    Äänestäjien siirtymisen näkee taas tulevissa vaaleissa.
    ps. Muistelen, Sinun Kari, olleen joskus kokoomuksen edustajana Padasjoen valtuustossa, olenkohan väärässä?

   • Kiitos, Kari 🙂

 10. avatar Tapsa sanoo:

  Huomenta Kari

  En malta olla kysymättä sinulta tuon Innoparkin nykyistä tilaa, josta aikanaan paljon kirjoittelit. Vuosia sitten jopa Häsa kertoili että IP tahkosi 9 miljoonan tappiot, mutta sen jälkeen asiasta ei ole enää pukahdettu mitään. Jos olet edelleen kartalla ja tiedät asiasta olisi mielenkiintoista saada tietää mikä on Innoparkin nykytila? Viimeksi kun otit asian valtuustossa esiin, niin Sari Rautio hermostui aika lailla ja tämän vuoksi heräsi mielenkiintoni että onko tappiot kenties kasvaneet entisestään.

  • avatar Kari Ilkkala sanoo:

   Terve Tapsa,

   Innoparkin kaupungille aiheuttamia tappioita saatiin pienennettyä 2 M€, kun yhtiö sai myytyä korkojohdannaiset 2.015.000 € voitolla, ja kaupunki lyhennytti yhtiöllä sille antamaansa yli 4 M€ pääomalainaa tuolla kahdella millillä.

   Kuten tiedät, Innopark muutettiin Linnan Kiinteistökehitykseksi ja vanha Linnan kiinteistökehitys fuusioitiin siihen, samoin repullinen vanhoja Innopark-tyttäriä. Fuusiossa konsernin tyttäriksi tuli joukko kiinteistöyhtiöitä, kuten Visa 1 ja 2, Lammin Biokylä 1, Turuntien liiketalo, Kasarmikatu 23 ja Katuman Moreeni jne. Yhtiörakenteen muutokset ovat korjanneet yhtiön oman pääoman rakennetta, mutta entinen Innopark ei Linnan Kiinteistökehityksenäkään suinkaan ole selvillä vesillä, kaukana siitä.

   Kaupunkikonsernille on annettava siitä kiitosta, että tytäryhtiöiden antama tilinpäätösinformaatio on parantunut valtavasti edellisestä valtuustokaudesta. Siten esim. Linnan Kiinteistökehityksen toimintaa pääsee tutkimaan myös rahoituslaskelman kautta. Kun siivoaa uuden konsernin vuosien 2014 ja 2015 rahoituslaskelmista epätavalliset tapahtumat ja investoinnit pois, saa kuvan perusliiketoiminnan rahavirrasta. Vuonna 2014 yhtiö sai yli 1,4 M€ kertakorvauksen hätäkeskuksen vuokrasopparin ennenaikaisesta päättämisestä, ja vuonna 2015 yhtiö sai 2.015.000 € johdannaisten myynnistä, maksoi 2 M€ pääomalainaa ja investoi yli 1,1 M€.

   Kun nuo siivoaa pois, huomaa, että Linnan Kiinteistökehityksen rahavirta oli vuonna 2014 pakkasella 927.489 € ja vuonna 2015 pakkasella 807.848 €. Näin siis yhtiön nykyisellä lainojen lyhennysohjelmalla, jota muutettiin viime vuonna 8.6.2015 niin, että Visa 1- ja 2 -lainojen lyhennykset EIVÄT kiristy 2019 alusta, ja laina-aikaa jatkettiin 20 vuodesta 30 vuoteen.

   Kun Visa-lainoja lyhennetään nyt 532.500 € vuodessa, niin huomataan, että vaikka Visa-lainoja ei lyhennettäisi ollenkaan, yhtiön rahavirta olisi silti negatiivinen. Innoparkin romahduksen yhteydessä tapahtuneen pääomituksen ja myöhempien fuusioiden yhteydessä yhtiöön syntyi pieni rahapuskuri, jota 2015 tilinpäätöksessä on jäljellä vajaat 3,3 M€. Tasaisella vauhdilla Innoparkin jälkeläiseltä loppuu rahat vuoteen 2020 mennessä.

   Että sellaista kuuluu Innoparkille.

 11. avatar Tapsa sanoo:

  Kiitokset Kari

Jätä kommentti

css.php