Politiikan tekemisessä on eroja myös paikallisella tasolla

Politiikan tekeminen eri puolueissa on kovin erilaista ihan paikallistasollakin. Demareilla kunnallisjärjestöön kuuluu kymmenen sosialidemokraattista puolueosastoa Hämeenlinnan alueelta. Kokoomuksella kunnallisjärjestön jäsenenä on kymmenen kaupungin alueella toimivaa Kokoomuksen paikallisyhdistystä. Perussuomalaisilla on Hämeenlinnassa vain yksi paikallisyhdistys (Kanta-Hämeen Perussuomalaiset ry). Kun Sdp:llä ja Kok:illa on Hämeenlinnassa kymmenen paikallista puheenjohtajaa + kunnallisjärjestön puheenjohtaja, Perussuomalaisilla on Hämeenlinnassa vain yksi puheenjohtaja. Ja yksi hallitus. Huomattavan yksinkertaista siis.

Kun tekijäjoukko on tiivis, on vuoropuhelukin helppoa. Etenkin, kun kaikkia kuunnellaan. Tämä kuulostaa jonkun korvassa todella järjestäytymättömältä touhulta ja jonkun toisen korvassa todella tasa-arvoiselta ja osallistuvalta toiminnalta. Paikan päältä arvioituna homma on aika hyvää ja välittävää tiimityötä 🙂

Kiitos kaikille Elomessuilla osastollamme käyneille hyvistä keskusteluista ja positiivisesta vuorovaikutuksesta! Ilmapallotätinä oli ilo jakaa ilmapalloja (ja mehuakin) kaikenikäisille. Ihanaa loppukesää kaikille!

3 kommenttia artikkeliin “Politiikan tekemisessä on eroja myös paikallisella tasolla”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  Hyvä Susanna!
  Kiitokset ”autoilun mahdollistavasta mehusta”, se oli ihan hyvää!
  Pohjakirjoitukseesi viitaten: Ei se määrä, vaan laatu ratkaisee!
  Hyvää jatkoa vaalityölle!

 2. Lauri Kivimäki sanoo:

  Janakkalassahan demariyhdistykset liittyivät joku vuosi sitten. Tiedähäntä onko yhteistyö Turenki-Tervakoski akselilla yhtään parantunut. Tervakoskella eletään menneen loiston aikoja kun kaikki olivat tehtaalla töissä, nyt taitaa enemmistö käydä muualta.

Jätä kommentti

css.php