Pidetään Hämeenlinnan vahvuuksista huolta

Hämeenlinnan vahvuus on muun muassa se, että KAIKKI on niin lähellä. Eivät vain Helsinki ja Tampere, vaan kaikki palvelut, mitä normi-ihminen arjessaan tarvitsee: kaupat, hallinto, kahvilat, viihde, ravintolat ja muut palvelut. Melkein kaikkialle pääsee keskustasta helposti kävellen. Sitä iloa ei ole suuremmissa kaupungeissa. (Ajatella, jos lyhytaikainen pysäköintikin olisi ilmaista ja vaivatonta…)

Luonto on lähellä. Sinne päästäkseen ei tarvitse omaa autoa tai julkisia kulkuneuvoja. Vesistö koristaa keskustaa. Kauniita puistoja riittää silmien iloksi koko kaupungissa. Kaupungin reuna-alueilla ei tarvita enää erillisiä puistoja mielen rauhoittumiseen, sillä maisema miellyttää silmää kaikkialla muutenkin 🙂

Hämeenlinna on täynnä ystävällisiä ihmisiä (hieman varovaisia ystävystymään muukalaisten kanssa, mutta…) ja täällä on miellyttävä olla. Kaupungin sisäinen julkinen liikenne ei ole parhaassa mallissa liikennetiheyden ja hintojen puolesta, mutta sillehän voi tehdä jotain helpostikin, jos niin halutaan. Lähellä olevat koulut voi kunnostaa parempaan kuntoon ja lähikoulu on pian taas valttimme.

Kyllähän tänne passaisi houkutella lisää asukkaita näillä edellytyksillä. Pidetään näistä edellytyksistä vain huolta.

11 kommenttia artikkeliin “Pidetään Hämeenlinnan vahvuuksista huolta”
 1. Antti Sulonen sanoo:

  Käsityksesi Hämeenlinnasta on kovin suppea.

 2. matti sanoo:

  Olen kyllä vilpittömästi tykästynyt näihin sinun kirjoituksiin. Olisit varmaankin hyvä edustaja valtuustossa. En suuresti arvosta kannattamaasi puoluetta, varsinkaan sen hämeenlinnalaisia edustajia. Poikkeat varsinkin siitä yhdestä ikuisesta valittajasta, itsensä joka paikassa esiin tuovasta naisedustajasta. Sinulla on hyviä ideoita, ja kaiken A ja O…..sinä et arvostele ja hauku muita. Tsemppiä jatkoon, toivottavasti olet keväällä ehdokkaana, pääset läpi, ja tuot sivistystä puolueen sisälle.

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   En itse äänestä perussuomalaisia, mutta se ei ole sivistymättömyyttä, että on arvostellut nykyhallinon toimia viime vuosina. Miten olisi käynyt mm Innoparkin johdannaisten ellei Ilkkala olisi niitä esiin tuonut. Salattu olisi. Maailman Suurimman Autotalon rakentamisesta olisi tullut farssi, eväät oli sen verran oraiden päällä. Epäilyt kaupungin omistamien yhtiöiden mahdollisista epäselvyyksistä eivät olleet aiheettomia? ja mitä vielä. Onko se sivistymättömyyttä. Matin mielestä ilmeisesti. Se kokee sen kiusalliseksi joka on syyllinen siihen että asiat alkavat paljastua.

   • Walkman sanoo:

    Hyvä kommentti. Em. persut ovat tuoneet minunkin tietoisuuteen Hämeenlinnan kunnallispolitiikasta tapahtumia joita ei ilman heidän aktiiviisuuttaan olisi koskaan kerrottu. Haluaako joku, että näin ei enää tapahtuisi? Mustamaalaus heitä kohtaan on ollut massiivista.

  • Susanna sanoo:

   Kiitos, matti 🙂

   Meitä on joka puolueessa moneksi, eri puusta ollaan veistettyjä. Yhteiset tavoitteet yhdistävät meitä psaman puolueen erilaisia ihmisiä. Me haluamme reilua peliä ja nykyisten kuntalaisten parasta. Rohkeammat hakevat sitä yhdellä tavoin, vähemmän rohkeat sitten maltillisemmin. meitä kaikkia tarvitaan 🙂

   Vaan ISO kiitos palautteesta 🙂

 3. beobachter sanoo:

  Houkutella lisää asukkaita pitäisi, toteaa Susanna. Tärkeä tavoite ja se onnistuu, kun on työpaikkoja kaupungissa, kun muualla työssä käyville palaavat kerran tunnissa IC-junavuorot, kun on myös kaupallisesti elävä keskusta, jossa on muutakin tarjontaa kuin muutama ravintola ja jossa voi pysäköidä kiekkopaikalle ilman sakkopelkoa ja ennenkaikkea, kun veroaste ei enää yhtään nykyisestä 20,5’sta nouse. Helsingissä se muuten on vain 18,5%. Monen kaupunkilaisen muistissa on vielä aika, jolloin veroaste oli 17 paikkeilla. Aikanaan, minä vuonna se mahtoikaan olla, kun kuntaliitosta puuhattiin, HML’n veroste oli muistaakseni 18,5%. Kuntaliitoksen tavoite luonnollisesti oli parantaa tehokkuutta, alentaa per-capita kuntakustannuksia. Mutta kuinkas kävi, kuntavero nousi sen jälkeen nykyiseen. Samaan aikaan per-capita velka konserniyhtiöiden velka mukaan lukien on kasvanut huomattavan suureksi (lienee jo 3800 €/asukas). Oli myös kunta-alalle sovittu ihmeellinen 5 vuoden karenssiaika, joka esti uudelleenjärjestelyt ja henkilökulujen alennuksen. Kaiken kaikkiaan on tuntuma, että neljän maaseutukunnan liittäminen ei ollut ydin-HML’n kannalta kovin edullinen toimi, koska se toi mukanaan paljon ylläpidettävää infrastruktuuria maantieteellisesti laajalla alueella, jossa asukas- elinkeino- ja veropohja ovat melko rajalliset. Tämä on vain henkkoht näppiuntuma. Oikaiskoon hän, jolla on parempi tieto.

  • Susanna sanoo:

   Onnellisuuskouluttajan ohjeiden mukaan (http://eventolehti.fi/artikkelit/ole-onnellinen/#.WAcfR5jqmUK.facebook) keskityin nyt siihen, mikä on hyvin – kuitenkaan kieltämättä negatiivisia asioita. Olet oikeassa, mutta halusin silti nostaa nyt esiin vain hyviä asioita. Tärkeää on, ettei huonoja puolia korjata tallaamalla hyvien päälle. Pidetään noista hyvistä asioista huolta, mutta mielellään pistetään myös kaupunkia takaisin raiteilleen 😉

  • Walkman sanoo:

   Kuntaliitos on hyvä esimerkki politiikkojen kykenemättömyydestä käyttää tajolla olevia mahdollisuuksia. Tämä ilmeisesti johtuu siitä, että kaikkialla on kavereita ja tuttuja, jokaisessa organisaatiossa ympäri maakuntaa.

 4. Lauri Kivimäki sanoo:

  Susannalla on terveitä yksinkertaisesti toteutettavia ajatuksia. Miksi tämän kunnan tulisi olla muuta kuin mitä sen nykyään on. Kehitettäisiin nykyolot siihen malliin, että kunta voisi markkinoida itseään meillä on perusasiat kunnossa. On kylmä tosiasia, että ns nauhakaupungin kehitys pysähtyy viimeistään Riihimäelle ja sitten tulee Tampereen seutu. Hämeenlinna on yksinäinen linnake siinä välissä. Suuruuden ihannointi on täällä täysin turhaa. Jos ei poliittissa voimasuhteissa tapahdu radikaalia muutosta, jotta toteutuisi vanha klisee ”yhteiseen hiileen ” puhaltamisesta joutunee Susannakin pettymään. Kukaan ei ymmärrä kuinka vaikeaa vuosikymmeniä hallinneiden valtarakenteiden muuttaminen tulee olemaan. Luopuminen on tuskallista, kun kaikki ylemmät virat on voinut hoitaa luottaen poliittiseen tukeen.

 5. Lauri Kivimäki sanoo:

  Yllättävästi Markku Uhari uskalsi esittää tämän päivän Hämärissä kysymyksen Onko Hämeenlinna kasvukeskus? Olen ollut sitä mieltä jo kymmenen vuotta, mutta kaupungin kärkipoliitikot ovat ajaneet aivan toista linjaa. Miettikää viimeisiä vuosia, mikä tukee kasvukeskusajattelua, ei yhtikäs mikään.

Jätä kommentti

css.php