Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto päättää toriparkkihallista maanantaina 14.11. (jälleen kerran)

Huomenna Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa päätetään taas kerran toriparkista kaupungin pysäköintistrategian yhteydessä. Kaupungin tämän vuoden tulos on noin miinus (-) 10 miljoonaa euroa. Silläkö lähdetään rakentamaan torin alle parkkiluolaa täydellisesti tyhjentyneen keskustan ytimeen? Miksi maksaisit torinaluspysäköinnistä, kun voit pysäköidä suoraan kadulle samalla hinnalla. Kauppoja on jäljellä vain vähän eikä niitä nykymenetelmillä tule yhtään lisää. Kenellä on halua tai tarvetta uuden parkkihallin rakentamiseen?

Tässä voi olla vain surullinen…

8 kommenttia artikkeliin “Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto päättää toriparkkihallista maanantaina 14.11. (jälleen kerran)”
 1. Heguli sanoo:

  Eikö kaksi tyhjää parkki hallia jo riitä ?

 2. Järjettömyyden ennätys työn alla sanoo:

  HML:n kaupungilla ei ole Toriparkin rakentamiseen edelleenkään mitään tarvetta. Meillä ei ole mitään syytä maksaa valtaosaa rakennushankkeista, mistä saatava hyöty valuu vain ja ainoastaan muille tahoille.
  Kaupungin asukkailla on jatkossa edelleen se sama kokonaismäärä ostovoimaa, vaikka rakennettaisiin useampikin pysäköintilaitos keskustaan. Kaupat ovat yksinkertaisesti siirtyneet pysyvästi muualle aiempien hankkeiden eli Tiiriön ja Goodmanin rakentamisen takia. Lisää kauppoja ei tule syntymään kaupungin keskustaan, jos hyvin toimeentulevien asukkaiden lukumäärä eli ostovoima ei lisäänny keskustassa huomattavasti.

  HML:n asukasluvun trendi on täysin päinvastainen eli voimakkaasti negatiivinen eikä sellainen anna toriparkkihankkeelle minkäänlaista tukea ja oikeutusta. Uusien ja todella kalliiden keskusta-asuntojen kysyntä on edelleenkin heikkoa ja tulee pysymään heikkona myös jatkossa.
  Ei ole olemassa mitään todellista näyttöä siitä, että HML:n keskustaan syntyisi uusien asukkaiden hyökyaalto, ei todellakaan ole. Tästä on olemassa ainoastaan konsulttiyritysten itsensä kehittämät ja heidän mediassa jatkuvasti itse jankuttamansa fraasit, siinä kaikki. Höpötys asukasrynnäköstä HML:n keskustassa on konsulttivetoista höpöhöpöpuhetta, mitä kaupunginjohto on auliisti silmät pyöreinä uskonut ja jatkanut tämän satutarinan levittämistä eteenpäin päätöksentekoon asti.

  Toriparkista voivat saada merkittävää hyötyä ainoastaan kiinteistösijoittajat ja sen rakentavat yritykset. Miksi ihmeessä kaupungin pitäisi ottaa sijoittajien puolesta ja heidän tukemisekseen helkatisti lisää velkaa ja rakentaa veronmaksajille täysin tarpeettoman toriparkin?

  Kokoomuslaiset ja heidän lähipiirinsä edustavat juuri näitä hyödynsaajia ja sosiaalidemokraatit on jollain vaihtokaupalla tms. kähmintäsopimuksella puhuttu äänestämään kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa hankkeen puolesta. Sopii kysyä mitkä ovat ne keinot ja lupaukset, mitkä ovat vaikuttaneet demareiden käännytystyössä?? Toivon vahvasti, että sekä kokoomuslaisten ja demareiden rivit hajoavat vielä ennen valtuustoäänestystä. Muistakaa hyvät valtuutetut se, että äänestäjät tulevat muistamaan teitä kevään vaaleissa. Meidän yhteisten verovarojamme tuhlaaminen todella laajasti vastustettuihin ja järjenköyhiin parkkihallihankkeisiin ei tule olemaan minkäänlainen positiivinen tekijä äänestäjien mielessä.

 3. Seppo Koskenranta sanoo:

  Kaupungin pysäköintiselvityksessä vuodelta 2013, johon uusikin selvitys perustuu, mainitaan että Hämeenlinna on yksi maan voimakkaimmin kasvava alue mitattuna asukasmäärän ja työpaikkojen lisäyksellä.Tällä hetkellä tiedämme, ettei tämä pidä paikkaansa. Asukasmäärän lisääntyminen on tosiasiassa muutaman maahanmuuttajan varassa.
  2013 ei ollut tiedossa Goodmanin valtava vaikutus keskustan elinvoimaan.
  Engelinrannan maaperän siivous tulee maksamaan ainakin 6miljoonaa euroa. Jotta tontteja myymällä saadaan tämä kustannus, on taloihin saatava paljon rakennusoikeutta, eli isoja korkeita taloja. Alueelle on suunniteltu asuntoja 2500 henkilölle. Mistä nämä asukkaat oikein löydetään ? Luovutaan koko Engelinrantaprojektista. Pidetään kaupunki väljänä ja puistot kaupunkilaisten käytössä. Luopumalla Engelinrannasta, keskustan pysäköinnin tarve selvästi vähenisi.
  Keskustassa ei ole enää sellaista liiketoimintaa, että se tekisi toriparkin kannattavaksi? Koska Goodmania ei rakennettu vahingossa tai päättäjiltä salaa, on kaupungin johdossa tarkoituksella tai tyhmyyttään saatu aikaiseksi keskustan näivettyminen. Sitä ei enää toriparkki mihinkään muuta. On selvä, että suunniteltujen velvoitepaikkojen alehinnat sopivat kiinteistöjen omistajille, mutta onko oikein että muut kaupunkilaiset maksavat todellisen kustannuksen ja alehinnan välisen eron .

 4. Erkki Strömberg sanoo:

  Susanna, teit kysymyksen:
  ”Kenellä on halua tai tarvetta uuden parkkihallin rakentamiseen?”
  Vastaan:
  Vekan suvulla, jolla on omistuksia torin vierellä olevissa kiinteistöissä ja halua muokata/uudelleenrakentaa niitä niin että kuntalaiset veronmaksajina maksavat osan heidän kustannuksistaan.

 5. Lauri Kivimäki sanoo:

  Hämeenlinnan asukkaista 99,9 % ei hyödy toriparkista yhtikäs mitään. Ottakaa päättäjät järki käteen.

  • Kari Ilkkala sanoo:

   Lauri, koko manööverin jujuhan onkin, että tuo 0,1 % asukkaista maksattaa parkkinsa lopuilla 99,9%:lla.

   • Erkki Strömberg sanoo:

    Kari!
    Jos Hämeenlinnalaisia on 66 tuhatta, eikös 0.1 % siitä ole 66?
    Taitaa olla osapuilleen juuri Vekan suvun koko, ainakin suunnilleen!

 6. Matti sanoo:

  Hattulan pitää ehdottomasti liittyä Hämeenlinnaan. Ei voi kuin ihmetellä Hattulan päättäjien järjenjuoksua, jos ei haluta mukaan toriparkkihuumaan!!
  Vielä ehtii….

Jätä kommentti

css.php