Osallisuus ja ihmislähtöisyys – hunajaa :-)

Osallisuus ja ihmislähtöisyys kuulostavat korviini hunajalta 🙂 Puhuin jo ennen edellisiä kunnallisvaaleja jatkuvan vaikuttamisen puolesta. Sen sijaan, että äänestyksen jälkeen kunnallisvaltuutetuilla olisi ’rajaton’ valtakirja seuraavan neljän vuoden ajaksi, asukkaita eli siis äänestäjiä kuultaisiin jatkuvasti, säännöllisesti vaalikauden aikanakin. Ei tullut silloin kannatusta etenkään muilta ehdokkailta 🙁 Aika nolostuttavaa palautettakin sain ihan julkisesti. Mutta hyvä, että asia on muodossa tai toisessa noussut vihdoin nosteeseen! Jos siis kokoomuksen osallisuusteema viittaa ollenkaan tuohon päin…

Asia erikseen on, että kuunteleminen ja sen mukaan toimiminen ovat kaksi eri asiaa. Jo ehkä vuosikymmenien ajan on ollut tapana kysyä äänestäjiltä = kuntalaisilta kantaa yhteen jos toiseenkin asiaan. Vastausten tuloksista riippumatta puolueet ovat aivan liian usein toimineet alkuperäisten suunnitelmiensa mukaan antamatta kyselytulosten häiritä millään lailla omaa päätösten tekoaan.

Osallisuushelinän ja ihmislähtöisyysjargonin kohdalla kannustan itse kutakin kuulijaa selvittämään, mitä kukin poliitikko näillä riimityksillään sitten ihan konkreettisesti tarkoittaakaan. Kauniin tekstin suoltaminen on nykyisessä digimaailmassa helppoa. Käytännön ratkaisujen ja sitoutusten esittäminen on jo äärettömän paljon vaikeampaa.

Jätä kommentti

css.php