Suhmurointi ei ole sinänsä kamalan noloa (sillä kaikki sitä tekevät) – jotkut vain piilottavat sen paremmin kuin toiset

Se, että Hämeenlinnan politiikan vähemmän terveet puolet ovat kovasti julkisuudessa, ei tee Hämeenlinnasta yhtään huonompaa asuinpaikkaa kuin mikään muukaan kunta on. Jossain suhmuroinnit paljastuvat kaiken kansan näkyviin ja jossain taas ne pysyvät vielä onnistuneesti piilossa. Vanhan ajan politiikan tekemistä ja johtamista on vielä kaikkialla, vaikka sitä yritetäänkin verhota nykyaikaisuuden helmoihin. Meillä siis ristiriidat ovat näkyvissä – ei sen kummempaa.

Ja silti tuon vanhan kauden aika on ollut ohi jo kauan sitten. Aidolla demokratialla tarkoitetaan nykyään paljon rehdimpää ja avoimempaa toimintaa kuin esimerkiksi 80-luvulla. Kuntalaisten ja kansalaisten etu pitäisi olla vihdoin jo tärkeämpää kuin puolueiden etu, puhumattakaan puolueiden sisäisten valtarakenteiden eduista.

Tässä avoimessa tiedon välityksen aikakaudessa ihmetyttää ja tyrmistyttää se, että jotkut maksulliset mediat valikoivat jakamaansa tietoa kovin vanhanaikaisin perustein. Maksava yleisö ja asiakkaat arvostavat monipuolista tiedon välitystä. Jokin menee käytännössä kuitenkin tämän edelle – mikä ihme on tärkeämpää kuin perustehtävä ja maksavat lukijat? Sanokaa te.

Jätä kommentti

css.php