Politiikan kartelli?

Missä menee reilun ja epäreilun politiikan raja? Kuinka pitkälle keskinäinen sopiminen sinulle-minulle-mentaliteetilla saa mennä, tuleeko raja jossain vastaan?

Hämeenlinnan poliittista päätöksenteon historiaa tarkastellessa, huomaa nopeasti sen, että kokoomus ja sdp eivät rakoile päätöksentekotilanteissa. Rintama on aina lähes 100 % yhtenäinen. Yhtä helposti huomaa sen, että samat puolueet ovat myös keskenään samaa mieltä kaikista päätöksistä – jotakuinkin aina.

Ensin sitä miettii ihmeissään, mitä ihmeen eroa noilla kahdella puolueella on, kun ne ajattelevat kaikesta niin liikuttavan samanlaisesti. Mutta itse asiassa kysehän ei ole siitä, että puolueiden ideologiat olisivat samanlaiset. He vain pääsevät aina yhteisiin neuvottelutuloksiin, kyseessä on kahden puolueen kauppa. Tai oikeastaanhan kummastakin puolueesta isojen linjausten tekemiseen osallistuu aikuisten oikeasti vain muutama henkilö. Muut sopeutuvat. Tai siltä se siis ainakin näyttää.

Tuo kaikki tuntuu ihan hyvä-veli-verkostolta. Toistuvat yhteiset kuvat vapaa-ajan riennoista sosiaalisessa mediassa antavat sen kuvan. Niitä riittää. Ja lisäksi liimaillaan sydämen kuvia toistensa fb-seinille… Niinhän isojen kaupunkien johtavat poliitikot aina kaikkialla tekevät?

Missä menee rehdin ja reilun politiikan raja? Onko sellaista olemassakaan? Haluaako kukaan edes kyseenalaistaa mitään, vai onko kaikki sitten kuitenkin aivan niin ruusuista ja sydämellistä kuin se ulospäin näyttää? Velkaantuminen ja kaupungin tilojen armoton rapistuminenhan ei kai sittenkään ole kaiken tämän harmonian rinnalla niin paha juttu?

24 kommenttia artikkeliin “Politiikan kartelli?”
 1. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kaikesta näkee, että Susanna on noviisi politiikassa ja saa pettyä vielä monet kerrat. Yleensä teollisissa maalaiskunnissa, josta on yksi tai kaksi kuntakeskusta demarit ja kepu tekevät ynteistyötä niin, että demarit saavat suuren kaivon kuntakeskukseen ja kepu pienemmän jonnekin sivukylälle. (kaivo on vain esimerkki). Päätöksenteossa kokkarit ja muut ovat vai statisteja. Eri asia on kepulaiset pienkunnat, joissa niinkuin Hämeenlinnassakin muiden ei kannata esittää mitään (saattaa muuten mennä vaikka elinkeino). Hämeenlinnassa kokoomus ja demarit solmivat avioliiton jo vuosikymmenet sitten jakaen päätökset ja virat keskinäisellä sopimuksella. Täällä lisäksi eletään vielä haavekuvaa suurkaupungista, vaikka tu haave olisi kannattanut haudata jo täytenä utopiana ainakin 10 vuotta sitten. Lisäksi haittaa se, että kuntaliitoksen myötä liitoskunnista valitut vaaltuutetu ovat liittynyt kantakaupungin kehittäjiin. Ainoana poikkeuksena taitavat olla Lammin Hirviniemi ja Ojamäki, joita myös oman alueen asiat kiinnostavat. Se, että riidellään VR:n kanssa ja että rakennetaan satoja tyhjiä asuntoja odottamaan mahdollisia muuttajia täyttämään niitä. Kyllä niihin asukkaita varmaan löytyy, syrjäkylien palvelut loppuvat yksi toisensa jälkeen, väestö vanhenee, kulkuyhteydet loppuvat, ajokorttia ei uusita, edessä on pakkomuutto. Tämä ei ole väestönkasvua vaan sisäistä muuttoa.

 2. Antti Sulonen sanoo:

  Lauri on kaivojen rakentamisessa oikeassa, vastaava esimerkki olisi katuvalot. Katuvalot keskustaajamaan ja pari lamppua joko entisen kansakoulun nurkille, tai seurantalon rapulle sivukylälle.
  Tuosta suurkaupungistakin olen samaa mieltä, se on Hämeenlinnan kohdalla ollut aina utopiaa ja utopiana pysyy.
  Mitä sitten liitoskuntien edustajiin tulee, näyttää siltä, että myös Hirviniemi ja Ojamäki laahustavat tuota kaivoesimerkkiä. Esim. viimeisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa Hirviniemi kauhisteli Lammin Rannanmaan kaavoituksen jäämistä pois virkamiesten tulevaisuusesityksestä, Ojamäki peesasi Hirviniemeä.
  Kysymys on aivan samoista kaivoista mistä Lauri alussa kertoi.
  Metsämaan kaavoituksella Lammin kokoisessa taajamassa ei tänä päivänä ole vähäisintäkään järkeä. Valmiita omakotitaloja myytävänä vuodesta toiseen pilvin pimein sama koskee osakehuoneistoja. Kaupungilla ei ole myöskään Lammilla pulaa rakentamattomista pientalotonteista, joissa on jo valmiina kunnallistekniikka.
  Kaisa Mäkäräinen voitti talvella erään kisan, jolloin toimittaja kysyi mitenkä seuraavat olympialaiset, johon Kaisa sanoi vielä kisasta hengästyneenä: ”eletään nyt tätä päivää”.
  Yhdenkään valtuutetun en ole kuullut vaativan tai esittävän mitään selvitystä mitä kaupunki aikoo tehdä Lammin vanhainkodille, sen sijaan on kaikin keinoin ajettu jotain hyvinvointikeskusta ahtauteen lähelle, mutta sitä ei ole kerrottu mitä lähelle ja tuokin hyvinvointikeskus sen tähden, kun Iittalaan rakennetaan hyvinvointikeskusta. Jälleen kaivo sinne kaivo tänne.
  Varsinaisista liikenneyhteyksien kehittämisestä Lammilta Lahteen, tai Hämeenlinnaan en ole huomannut paikallistenkaan edustajien huolta kantavan. Sille lienee tulevaisuudessa ja jo tänä päivänäkin tarvetta, jos ajokorttia ei uusita, jota ei yleensä syyttä jätetä uusimatta. Silloin ei olisi pakkomuutto edessä, jos kulkuyhteydet olisivat hyvin hoidetut.

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Mä en näitä Lammin vanhoja asioita tiedä, paljon niistä puhutaan, en ole perehtynyt sen kummemmin paikkakunnan historiaan. Meijerin toki tiedän, siellähän tehtiin aikanaan laatutuotteita. Monia rakennuksia on sen näköisessä kunnossa, että ei kun kaivuri nurkalle. Vanhainkodin kohtalosta kirjoitetaan ja muutenkin vanhustoiminnasta. Kuinka loistavasti ne on ollut ei minulla mitään käsitystä. Koulut kai kuitenkin suht hyvin Ajokorttiahan ei kukaan menetä suotta, joillakin se on jopa myönnetty liian heppoisin perustein Julkinen bussiliikenne on menetetty, ei kuulu hallituksen eikä paikallishallinnon prioriteetteihin. Sen tiedän, ettei bussitoiminta ole hyväntekeväisyyttä, mutta itse olemme sen kuihtumisen aiheuttaneet joten turha rutista..Olemme asuneet Lammilla 7 vuotta, en tiedä kaavoituksista sun muista mitään, yllättävän hyvät palvelut tunnen, mutta jos minut vietäisiin Vilkkilään en pois osaisi.
   Muuten Susannan pohjakirjoitukseen. Ikärakenteesta johtuen kunnan poliittiset voimasuhteet eivät tule muuttumaan.Nykyiset ja entiset tehdastyöläiset äänestävät demareita ja pikkuporvarit ja ”hienompi” väki kokoomusta. Epäonnistunut poliittinen avioliitto saa jatkua samoin kuin talouskatastrofiin johtanut huono hallinnointi. Lapsiamme ja paikkakunnalle jääviä nuoria pareja käy sääliksi kun joskus kaiken joutuvat maksamaan. Joskus pään on tultava vetävän käteen.

   • Antti Sulonen sanoo:

    Niin monta muuta asiaa on itse aiheutettu kuin julkinen bussiliikenteen kuihtuminen, joten turha rutista. Turha siitäkään on valittaa, että käy sääliksi lasten ja nuorten parien kohtalo. Säälin aiheuttajahan on itse ollut osallisena tuohon mitä nyt säälii.
    Tehdastyöläisissäkin on aina osa ollut, jotka ovat kokoomusta äänestäneet kuten myöskin ”hienommassa”väessä, jotka ovat vasemmistoa äänestäneet. Ikärakenteesta tuossa tuskin on kyse.

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Suomensi sanottuna Susannan esittämä tarkoittaa tilanteita jossa vähemmistöstä tulee enemmistö!
  Miten se on demokratiassa mahdollinen?
  Asiathan ensin päätetään ”pienessä piirissä” ja sitten enemmistöpäätöksellä demarien ja kokoomuksen ryhmissä ja sitten ollaan isossa salissa niin autuaan yksimielisiä. Siellä on sitten enemmistö vaikka koko muu valtuusto olisi eri mieltä ja hiljaisesti osa demareista ja kokomukselaisista. Enemmistö saadaan aikaan ryhmäkurilla. Missähän kohtaa kunnalislaissa on pykälä jotta valtuutetun on oltava sitä mieltä kuin ryhmän enemmistä vastoin omaa ja äänestäjiensä kantaa? Edustaako valtuutettu äänestäjiään vai poliittista puoluettaan ja ryhmyreitä?
  Osaakohan kaksi tutkintoa kunnasalasta tehnyt emeritus vikamies vastata?
  Tulos on sen kaltaista kuin tänääkin pääkirjaston musiikkisalin vaalipaneelissa jossa lammilainen demarivaltuutettu tunnusti olevansa muiden kanssa samaa mieltä mutta kun ryhmän mukana on oltava eri mieltä suuressa salissa.
  Kuinka paljon eri asioissa on näitä vielä hiljaisia valtuutettuja jotka jostain kumman syystä alistuvat ryhmäkuriin omaan ja äänestäjiensä kantaa vastaan?
  Taitaa aika harva äänestäjä kuunnella ja kattella mitä hänen äänensä saanut sitä käyttää!
  Tuohon tonttipolitiikkaan.
  Lammilla on ilmeisesti liian vähän kaupungilla maata jota voisi tontittaa kun ruvetaan vängällä käyttämään etuosto-oikeutta vijelijöiden kesken tehtyihin peltokauppoihin!
  Asia liennee tulossa tässäkuussa kaupungin hallitukselle.
  Koulujen kuntoa en kovin kehuisi Lammilla.
  Hakkalan valmistuttua lattioita auottiin uudelleen samoin kävi päiväkodilla. Konnarilla seinät homehtuu kun rännejä ja vesijiirejä ei ajoissa korjata.
  Korjatussa Pasaabelissa on kaiketi tiloja käyttökiellossa ilmaongelmien vuoksi.
  Näistähän ei puhuta koska henkilökuntaa kielletään mitään kertoman työpaikan ulkopuolelle.
  Tervetuloa Lauri patikkakerhoon. Viime perjantaina lenkkeilimme juuri Vilkkilässä. Patikkakerhossa oppii uutta, siellä ei ”tyhmyys tiivisty” kuten liennee laita kaupunginhallinnossa!

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Kiitos vain kutsusta patikkakerhoon. Olen sen olemassaolon kyllä noteerannut. Kun muutimme Lammille hankin oitis kunnan kartan. Tarkoituksemme oli pyöräillen tutustua paikkoihinniinkuin teimme Janakkalassakin. Ei aina käy niinkuin toivotaan. Yksi päivä voi muuttaa paljon ihmiselämässä. En ole uskaltanut uimahallillekaan enää yli kahteen vuoteen, ettei se jäisi viimeiseksi reissuksi. sama päteen saunomiseen ja uimiseen mökillä.

  • Osuit ytimeen, tuo vallan keskittyminen muutamien käsiin on monen tiedossa, mutta paljon useammalta näkymättömissä. Minusta siitä pitäisi voida keskustella.

 4. Tapsa sanoo:

  En nyt ota kantaa tuohon muuhun mutta ihmeellisen kesysti on Hämeenlinnassa otettu vastaan jopa perussuomalaisten keskuudessa laiton ja täysin mielivaltainen Lulu Ranteen erottaminen jo ennen oikeuden päätöstä valtuustosta. Toivottavasti edes äänestäjät reagoivat tähän aikanaan.

  • Kyllähän tähän on tunteita liittynyt, paljonkin.

   Ihailen Lulun malttia keskittyä kunnallisvaalien teemoihin, vaikka kuntalaiset tulevatkin keskustelemaan paljon juuri tästä Lulun kovasta polusta.

   Ja toivon laillasi, että äänestäjät huomaavat tilanteen ja reagoivat siihen. Tilannehan on ollut aivan käsittämätön ja kohtuuton, vailla vertaa.

 5. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen joitakin vuosia sitten kirjoittanut, ennen Vanajaveden virtaussuunta muuttuu kuin maalaiskunnan hallinnossa mikään (järkevöityy). Valistuneissa lehdissä on ollut artikkeleita, että kunnallisvaaliehdokkaan tule muistaa, että Hänet valitaan edustamaan kuntalaisten etua, ei oman puolueensa ja sidosryhmien tai sukulaistensa etua. Tämä taitaa unohtua useimmilta ja ilman omantunnon tuskia. Olen vallassa, vaikka muut päättävät asiat ja olen aivottomasti samaa mieltä, vaikken olisikaan

 6. Antti Sulonen sanoo:

  Mikä on toimiva vaihtoehto tuolle yhteistyökuviolle? En väitä, että se olisi nykyisellään paras, tai edes hyvä, mutta miten hallinto hoidetaan, jotta tulos on kaikkia tyydyttävä? Vaikka täällä ei montaakaan omilla nimillään kirjoittavaa ole, niin ei nekään vähäiset yhdessä mitään ratkaisua mihinkään asiaan saisi. Ainakaan kaikkia tyydyttävää. aina joku sanelee ja jotkut keskenään sopivat.

  • Susanna sanoo:

   Mahtavaahan se olisi, jos kaikissa puolueissa enemmistön eikävoimakkaan vähemmistön ääni ratkaisisi. Mutta vanhoissa puolueissa toimitaan vanhoilla tavoilla. Joskus oli ihan ’sopivaa’ toimia sanelevasti.

 7. Tapsa sanoo:

  Leppänen näyttää lähteneen huutelemaan vieraisiin pöytiin, joten on kai minunkin vastattava haasteeseen. Leppänen on kumonnut jo aikaa sitten yksipuolisella päätöksellään oikeudenpalvelijan päätöksen olla syyttämättä Lulu Rannetta ja nyt hän näyttää tietävän jopa kuntalaistenkin aistivaraisen mielipiteenkin asiaan, joka yllätys yllätys, on sama kuin hänen oma tuomionsa asiassa.

  Me epäkuntalaiset ja kunniattomat, kamalat persut tyydymme kai kuitenkin tässä vaiheessa syyttäjän arvioon asiassa, emmekä lähde Leppäsen lailla käymään omaa oikeudenkäyntiä lehtien palstoilla. Jos Ranne lähtee laittomasta erottamisestaan hakemaan oikeuden arviota(jonka on mielestäni velkaa äänestäjilleen), ei kokdemia pelasta varmastikaan vetoaminen Leo Leppäsen yksityisen oikeudenkäynnin tuomiolauselmaan, varsinkaan kun Leppäsellä ei tiettävästi ole minkäänlaista lainopillista koulutusta.

 8. Leo Leppänen sanoo:

  Korjaan nimimerkki Tapsan puskista levittämiä virheellisiä tietoja. Olen suorittanut yliopistossa alemman ja ylemmän tutkinnon. Kunnallistutkinnossa pääaine kunnallisoikeus, hallintotieteiden maisterin tutkinnossa julkisoikeus. Sivuaineista huomattava osa on oikeudellisia. Toimin yliopistossa kunnallisoikeuden yliopettajana yhden lukuvuoden. Sen jälkeen hoidin kuusi vuotta sivutyönäni virasta puolet. Olen kirjoittanut yliopistossa mm. opetusmonisteen ”Kunnallisoikeuden sovellutustapauksia”. Opintojen ja työkokemuksen perusteelle luulen tietäväni aika paljon myös oikeudellisista asioista, vaikka olen ollut eläkkeellä yli 10 vuotta.
  Tapsan kommentista voi päätellä, että herra ei ole perillä syyttäjän toiminnasta.
  Leo Leppänen

  • Jarmo sanoo:

   Mukava huomata että pelkkä koulutus ei tee ihmisestä älykästä. Mieluummin olen vain putkiasentaja kuin Leppäsen kaltainen hallintotieteiden maisteri. Muutenhan opiskelu ei ole pahasta.

   Ai niin, meinasin unohtaa. Leksa, viljelet erästä sivistyssanaa kovastikin blogissasi. Tästä voit lukaista mitä se tarkoittaa suomeksi:

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Narsismi

 9. Lauri Kivimäki sanoo:

  Minulle on aivan sama kuka tätä malaiskuntaa johtaa. Tosiasiat olisi kuitenkin syytä tunnustaa. Taloudessa ollaan kuopassa. On aivan turha vedota, ettei hätää kun monella muullakin kunnalla menee huonosti. Suomalainen luonnehan on sellainen, että jos minulla menee huonosti, ei väliä, jos naapurilla menee vielä huonommin. Jonkinlainen oikaisu- tai korjausliike talouteen kyllä tulee saada. Joku syyttelee liitoskuntia, olisitte antaneet niiden mennä omillaan konkurssiin
  On jo pitkä aika siittä kun valtakunnan lehdissä oli kokosivun ilmoitus. Sivu keskellä oli muistaakseni työviman Simo Hännisen entisöimä vanha moottoripyörä ja sarvissa mies jonka takinliepeet lepattivat taaksepäin. Ensi vilkaisulla katsoja tajusi, että jossain menee lujaa. Ilmoituksella haettiin työvoimaa Hämenlinnan seudun yrityksiin.
  Muutama viikko sitten M Käki kertoi lehtihaastattelussa mahti-ideansa. Kutsutaan tänne ihmisiä ja kerrotaan heille kaikkea positiivista kunnasta. Hän pitää ihmisiä ilmeisesti idiootteina. Vuosikymmenten mittaan tapasin työelämässä tänne muuttaneita, lähes kaikki olivat tulleet työpaikan perässä. Työpaikkoja tarvitaan ei hiphoppia ja humppaa ja kivakivaa.

 10. Uskomatonta tuubaa sanoo:

  Leppäsellä mopo keulii tosi pahasti. Leppänen on päättänyt tehdä Ranteesta syyllisen vaikka ei ole mutu-tuntuman lisäksi esittää muuta kuin katkeruuden persuja kohtaan.

  Ai niin , vielä yksi pieni pikkuseikka, oikeuskaan ei ole Leppäsen kanssa samaa mieltä.

 11. Tapsa sanoo:

  Sanotaan nyt niin että jos Hämeenlinnassa asiat olisi hoidettu mallikkaasti, niin pyytäisin Ranteen ja Ilkkalan torille ja näyttäisin molemmille kieltä julkisesti. Nyt on kuitenkin niin että kaikki mittarit taloudesta ja verojen tolkuttomasta noususta lähtien kirkuvat kaupungissamme miinusta, ihmisten joukkopakoa unohtamatta

  Kun Hämeenlinnassa on tasan kaksi toimijaa, jotka suhtautuvat tähän surkeuteen kriittisesti, puollan heidän toimintaansa kympillä, vaikka heidän profiilinsa hieman korkealta joskus vaikuttaakin. Leppäsestä on tietysti hienompi kompata eliittiä, vaikka kärsii kyllä itsekin tästä kehityksestä, niin kuin ihan meistä jokainen veroja tähän kuntaan kantava.

  Leppäsen heitto hänen asiantuntemuksestaan syyttäjän toimiin cv tukenaan, ei aikusta lukijakuntaa millään lailla kylläkään vakuuta. En liitä tähän ansioluetteloani, vaikka olen itsekin lakia joskus lueskellut. Totean vain ettei se tee minusta millään tasolla asiantuntijaa syyttäjän asioihin, ja näin minun on pakko luottaa virkavallan asiantuntemukseen ja samaa suosittelen myöskin herra Leppäselle. Leppäsen oma oikeudenkäynti täällä blogeissa antaa herrasta lähinnä lapsenomaisen kuvan tavasta käsitellä asioita Jos joku väittää olevansa asiantuntija syyttäjän tai oikeuslaitoksen asioissa vuosikymmenten takaisten opintojensa vuoksi, antaa kyllä itsestään aika naurettavan kuvan, ja aliarvio samalla pahasti lukijakuntaa.

 12. Jarmo Vaara sanoo:

  Leo Leppäsen ravuri on siirtynyt nyt selkeästi laukalle. Kiemungin saama tuomio on Leppäsen mukaan väärä ja syyttäjä on väärässä koska ei syyttänyt Rannetta. Koulutustausta näyttää pätevöittäneen hänestä virallista syyttäjää pätevämmän syyttäjän ja perussuomalaisetkin toimivat Neuvostoliitosta temmatuin opein.

  Toteaisin Leppäselle ihan näin veljellisesti valistaen, että jos haluaa toimia täällä sähköisessä todellisuudessa ikäänkuin tuomarin viitta harteillaan, tulisi asioita setviä huomattavasti puolueettomammassa viitekehyksessä. Jos asennoituu jo lähdössä niin että tuolla on ne pahikset ja täällä taas puhtaat pulmuiset, ei saavuta koskaan oikein korkeaa uskottavuutta.

  No jos Leppänen on tyytyväinen nykyiseen menoon Hämeenlinnassa, niin olkoonpa sitten, eihän sille mitään mahda. Nyt näyttää kyllä siltä että jopa kirjoitusalustan tarjoava taho heräilee tänään pääkirjoitussivulla perävalojen kuumotukseen Hämeenlinnan kaupungissa ja se on jo aika paljon se.

  Samoja teemoja sivuten nostaisin vielä parrasvaloihin merkonomi Mervi Käen johtaman Linnan kehityksen toimet kaupungissa. Viimeisessä valtuustokokouksessa nähtiin sekin ihme, että eräs kokoomuksen valtuutettu kyseenalaisti Käen firman mittarit, tai paremminkin niiden puutteen. Valtuustolle kun näyttää tähän asti riittäneen se, että Käki toteaa painivansa sadan yhteistyö-tahon kanssa koko ajan. Jos 30 henkilön porukka käy neuvotteluja vuosikausia näin monen yrittäjän kanssa, luulisi Käellä olevan esittää sitten painimisen ohella jotain tuloksiakin työstään. Minun korviini tällaisia ei ainakaan ole tullut. Ei muuten mutta mielestäni Linnan Kehityksellä on tiettyyn mittaan avaimet kädessään näiden ongelmalukkojen avaamisessa maakunnan veturiin.
  Kun ensi kesäinen hevirääkäisy oli Kantolassa varmistettu, totesi nyttemmin valtuuston johdosta poistunut henkilö, että saisikohan Käki vihdoinkin jo työrauhan.

 13. Lauri Kivimäki sanoo:

  Mua ihmetyttää, että leppänen jaksaa vielä eläkkeelläkin kehuskella tutkinnoillaan ja ylivertaisella osaamisellaan. Se kertonee, että Hänelle on jäänyt jonkunlainen trauma ettei kaikesta pingottamisestaan huolimatta ole saavuttanut niitä asemia joihin olisi kokenut itse olleensa valmis.
  itse olen eläkkeellejäätyäni ainakun vastaan tulee laittanut silppuriin kaikki opinto-tutkinto ja muut todistukset, ainoana olen säilyttänyt keskikoulun arvostelukirjan se kertoo lapsilleni eeniten minusta. Muu ei heitä tule kiinnostamaan. Lisäksi isolla portilla kun ratkaisua siittää pääsetkö yläkertaan nauttimaan ikionnesta vai joudutko paikkaan missä kuuluu jatkuva itku ja hammasten kiristely ei cv-stä ole hyötyä. Siis mikäli uskoo raamattuun.

  • Antti Sulonen sanoo:

   Ei kai kysymyksessä ole mikään trauma. Näin psykologiaan kouluttamattomana henkilönä koen, että kyseessä on synnynnäinen heikkous. Käsitystäni tukee, ei koulutukseni, vaan työelämässäni saamani kokemus. Olen saanut koko työelämäni ajan työskennellä itseäni huomattavasti vanhempien ja kovempiakin kokeneiden ihmisten parissa. Niissä piireissä on aina naurettu ääneen tuollaisten tyyppien saavutuksille ja itsensä esille tuomiseen.
   Tuollaiset itsensä kehujat ovat henkilöitä joille ei pärjää, eikä tarvitsekaan pärjätä. Olen joskus yrittänyt antaa heille mahtipontista palautetta heille heidän omilla opeillaan, mutta eivät he sitä huomaa, sieltä löytyy aina vaan korkeampilentoista tietämystä ja koulutusta.
   En pidä ihmeenä etteivät he tavastaan koskaan eroon pääse, ei ainakaan eläkkeellä. Lieneekö paine silloin kovimmillaan, kun kanssaihmiset eivät ole kykyä huomanneet.
   Korostan ettei kommenttini liity minkäänlaiseen psykologiseen, tai lääketieteelliseen koulutukseen, kas minulta täysin sellaiset puuttuu. Itse voin tehdä vaikkapa aliopettajan töitä, vaikka minulla olisi yliopettajan vakanssi ja koulutus.

   • Lauri Kivimäki sanoo:

    Olet aivan oikeassa. Tapasin varsinkin työelämäni ensimmäisten 15 vuoden aikana herraa jos jonkinlaista. Vain kerran osoitti eräs lähikaupungin suurehkon pankin pankinjohtaja avattuaan kokouksen
    (n 70osallistujaa), ”jospa minä toimin kokouksen puheenjohtajana”, kun osaan parhaiten. Tiesin osallitujissa olevan varmasti samat taidot omaavia.
    Oppineisuus ja virka-asema eivät ole sivistyksen tae.
    Jossain neuvottelussa aikanaan jos oppineempi vastapuoli havaitsi epävarmuuteni Hän pikemminkin pyrki saamaan minut kärryille asiasta kuin alkoi näyttämään kuinka tietävä Hän on.

 14. Lauri Kivimäki sanoo:

  Mutta vielä Susannan pohjakirjoitukseen. Taas julkaistiin tutkimus, että Suomi on 4 vähiten korruptoitunut maa. Presidenttiä myöten Suomen poliittinen eliitti ”elvistelee” tällä. Kuitenkin radiohaastattelussa kyseisen laitoksen edustaja sanoi, että täällä ei oltaisi noilla sijoilla jos vallankin kuntasektorin hyvävelijärjestelmät katsottaisiin korruptioksi. Niitä ei edes tutkita.

Jätä kommentti

css.php