Erilaisia näkemyksiä

Hämeenlinnan elinvoimaa ajetaan (kunnallisvaaleissa) tavoittelemalla lisää uusia asukkaita. Lähtökohtaisesti uudet asukkaat haluavat (muka) Hämeenlinnalta eri asioita kuin nykyiset asukkaat. Ja tällä reseptillä saadaan sitten lisää veroeuroja kaupunkiin?

Puolen veroprosentin korotus ei merkitse mitään, kuulemma. Mitä sitten, kun puoli prosenttia on lisätty veroihin kerta kerran jälkeen?

Jokainen saa uskoa, mihin haluaa. Tulevaisuutta suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon myös muiden näkemykset. Muita on aina enemmän kuin minua. Hiljaisen väen mielipiteen ohittaminen ei kannata.

12 kommenttia artikkeliin “Erilaisia näkemyksiä”
 1. Lauri Kivimäki sanoo:

  Joo, sain eilen mukavan kiinteistöveromaksun kun minulla onnettomalla on kesämökkikin tässä himoverotuksen kunnassa. Kohta ei enää tunne olevansa ”iloinen veronmaksaja”. Olen aina mielelläni mukisematta maksanut ansio- ja eläkeveroni, mutta tämä alkaa jo tuntua kohtuuttomalta. harkitsen vakavasti myyntiä.

  • Susanna sanoo:

   Kiinteistöverolaput tulivat meillekin. Hinta on noussut taas… 🙁

  • Antti Sulonen sanoo:

   Kiinteistövero menee kunnasta riippumatta.

  • Kari Ilkkala sanoo:

   Minkä kokoisena kiinteistövero menee, riippuu kiinteistön sijaintikunnasta.

   Hämeenlinnan verotus on verrokkikuntien (kaikki Suomen 36 kpl yli 30.000 asukkaan kuntia) joukossa – Hämeenlinna on 14. suurin, mutta sen ”kiristysvara” on 25. heikoin vertailujoukossa.

   Hämeenlinna on kallis, siitä ei pääse mihinkään.

   • Antti Sulonen sanoo:

    Kokonaisuudessaan kunta ei määrittele kiinteistöveron kokoa euroissa, ainoastaan kiinteistöveroprosentin määrätyissä raameissa.
    En pidä sitä niin kovin tärkeänä millä sijalla Hämeenlinna on missäkin vertailussa. Se on mielestäni tärkeämpää mitä kerätyillä varoilla tehdään. Hyväksyn täysin, jos esim. vanhuslaitoksissa verovaroin ylitetään hoitajasuositukset ja niin ollen saadaan sekä vanhuksille laadukkaampi elämä ja hoitajille vähemmän rasittava työ. Tuo vanhusten hoito, vain yhtenä esimerkkinä.

    • Kari Ilkkala sanoo:

     Totta puhut Antti,

     kallis on myös suhteellinen käsite ja Hämeenlinnan kalleus ilmenee juuri siinä, että kulurasitus kaupunkilaisille on mitattavasti suuri, kun taas palveluissa, tiloissa ja infrassa on paljonkin sanomista.

 2. Walkman sanoo:

  Pysäköinnillä elinvoimaa, kenelle?

  • Susanna sanoo:

   Pysäköinnillä saadaan elinvoimaa pysäköintiyhtiölle, luulisin. Ja kok-dem-akselille vielä joksikin aikaa… Kunnes lukujen tulkinnassa ei enää ole vaihtoehtoja.

   • Kari Ilkkala sanoo:

    Pysäköinnillä elinvoimaa pysäköintiyhtiölle?

    Jos esim. toriparkki toteutettaisiin, pysäköintiyhtiö olisi kaikkien aikojen ku..ssa…

    • Lauri Kivimäki sanoo:

     Olen alkanut puhua puolisolle, jos toriparkkia aletaan rakentamaan häivytään täältä. Myydään talo ja kesämökki ja muutetaan vaikka jonnekin Keski-Suomee. Kun muutimme Lammille ajattelin, että tämä oli viimeinen muutto, mutta kai kunto kestää vielä yhden muuton kun antaa muuttoliikkeen sen tehdä. On alkanut lopultaan risoon tämä himoverotuksen ja huonon poliittisen ja virkamiesjohtamisen kunta utopistisine suunnitelmineen.

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Kiinteistövero vituttaa!
  Omistan vaimoni kanssa puoliksi omakotitalon ja ns kuivanmaan mökin.
  Mökin rakennusvuosi on 1925 ja se on päällisin puolin alkuperäiskunnossa. Esim uunilämmitystä ei ole käytetty 20 vuoteen koska se voi olla vaarallista.
  Paikalla ei ole vettä kuin kaivossa ja naapurina on karjatila lietelantanavetoineen.
  Omakotitalo on vanha maatilan päärakennus, yhtä vanha kuin minäkin, 63v, alkuperäiskuntoinen.
  Lammilta on purettu julkisia rakennuksia jotka ovat olleet kumpaakin huomattavasti nuorempia niiden huonokuntoisuuden vuoksi.
  Nyt saapuneet kiinteistöverolippujen mukaan maksamme yli 500 euroa vuodessa tästä lystistä.
  Sitten vielä tullaan kyttäämään onkohan vielä jotain josta voitais veroa korottaa!

Jätä kommentti

css.php