Ihan oma puolue kaikille

Ikivihaiset ihmiset tarvitsisivat ihan oman puolueensa. Nyt he ovat jakautuneet eri puolueisiin eivätkä pysty siten ajamaan perivihaisten ihmisten asiaa riittävän hyvin. Uuden vihaisen puolueen nimi voisi olla vaikkapa Pysäytyspuolue. Kaikki kaiken vastustajat voisivat liittyä puolueeseen vastustamaan kaikkea mahdollista. Tuolla puolueella voisi olla jopa ihan oma kantava roolinsa tässä yhteiskunnassa 😉

Samalla ei-vihaiset ihmiset voisivat valita puolueensa siten kuin haluaisivat. Olisi Sopuisa puolue, Neuvotteleva puolue ja vaikkapa Kiistanalaisesti suhtautuva puolue. Toki edelleen voisi olemassa olla työväen puolue ja parempituloisten puolue, vaikka niillä onkin vielä nykyään aivan identtinen politiikka ja toiminnan tavoitteet…

Tämä tietenkin edellyttäisi, että politiikasta tulisi avoimempaa ja jopa rehellistä. Olisimmeko valmiita tällaiselle muutokselle? 😉

8 kommenttia artikkeliin “Ihan oma puolue kaikille”
 1. Kari Ilkkala sanoo:

  Huomenta Susanna,

  minulle taas on eräs ystävä ehdotellut jo vuosia, että eikö perustettaisi JIP eli Järkevien Ihmisten Puolue.

  Viime aikoina tämän erittäin laulutaitoisen ystäväni sanat ovat yhä useammin alkaneet soida seireenin lauluna mielessäni.

  • Antti Sulonen sanoo:

   Ja eipä aikakaan, kun tuo puolue hajoaisi vähintäinkin kahtia. Syykin on jo selvillä.

   • Harri sanoo:

    Eipä moitita kummankaan laulutaitoa.

    Puolueet voisi tosiaan nollata ja perustaa uudet ihan rehellisesti tuloluokittain.
    Monipuoluejärjestelmä esimerkiksi vuositulojen (ansio+pääoma) perusteella ja loikkiminen puolueesta toiseen tapahtuisi vain omaa varallisuuttaan lisäämällä tai heikentämällä.
    Tässä olisi se etu, että koska pienituloisia on kuitenkin määrällisesti enemmän, heidän äänensä tulisi paremmin kuuluviin.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Jos olisi tosi köyhä yhteiskunta määräisi mihin henkilön tulee kuulua kuin tulevassa sotessa. Todella hyviä ratkaisuja näyttää löytyvät, kun kansa tuli viimeaikaisilla tapahtumilla aktivoiduksi.

 3. Lauri Kivimäki sanoo:

  Suomessa on ihan liikaa puolueita. Ihanne olisi, että olisi vain vasemmisto ja oikeisto, joilla selvät ohjelmat ja äänestäjä voisi valita kumpan leiriin kuuluu. Tulisi hallituksia, jotka voisivat tehdä joustavammin päätöksiä. Nyt suomessa jokainen puolue pyrkii hankkimaan kannattajia kaikista ryhmistä ja hallitusneuvottelut ovat yhtä sekametelisoppaa kun kaikki pyrkivät ajamaan kaikkien asiaa. Vihreätkin olivat aikanaan ympäristöliike, nyt yleispuolue joka pyrkii pääministeripuolueeksi. Tosin voivat onnistuakin, kun katsoi heidän puoluekokoustaan oli kannattajakunta hyvin nuorta., kun vertaa muihin. Kokoomuksesta vanha kaartti menee hautaan, mutta tilalle tulee nuoria yrittäjiä ja virkamiehiä. Myös kepusta siirtyy nuoremmat viljelijät kokoomukseen. Tässä kisassa perinteinen vasemmisto on ahdingossa, koska hyvätuloiset työläiset eivät usko enää aatteeseen. On siinä perussuomalaisilla ja Sinisellä tulevaisuudella miettimistä.

  • Harri sanoo:

   Sininen tulevaisuus, kavereiden kesken Viagra ja muilla Diapam, on aikamoisen haasteen edessä tosiaan, kun yrittää vakuuttaa linjan pitävyyttä tilanteesa kuin tilanteessa.
   Eipä silti, ei tuo politiikka koskaan kauheen linjakasta ole ollut, paitsi ehkä Kokoomuksella, sen linja on aina sama ja yhtä röyhkeä.

  • Antti Sulonen sanoo:

   Samaa mieltä kuin Lauri. Kunnallispolitiikassa ei tarvittaisi tuotakaan jakoa, mikäli edettäisiin kuntalaisten etujen ja velvollisuuksien mukaan.

   • kuningasjätkä sanoo:

    Niin ettäkö, kuntalaisten eduksi-puolue ja kuntalaisten velvollisuudeksi- puolue ?

    Valitettavasti vaan näitä kuntalaisten velvollisuuksia lienee enemmän kuin etuja siitä että saa/joutuu olemaan kuntalainen?___ ??

    Tiiä häntä siten kumpaa äänestäisi ??Ehkäpä olisi hyvä olla kuitenkin kolmaskin vaihtoehto,esim takinkääntäjäpuolue? Vaikkapa persut siihen lisäksi?

    Olisi medialla ainakin puheenaiheita?

    Tai sitten ihan yksipuoluejärjestelpä: ”sanelupolitiikkapulue”… eipä olis ongelmia, kun kaikki toisinajattelijat suljettaisiin kalpuusiin?

    Ja sehän varsinkin persuille sopisi vallan hyvin………

Jätä kommentti

css.php